امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
احساس مسئولیت اجتماعی لازمه مبارزه با مواد مخدر در کیش
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش گفت: مبارزه با مواد مخدر وظیفه شرعی، قانونی، مسئولیت اجتماعی و مشارکت تمام ساکنین جزیره کیش و دستگاههای اجرایی مستقر در این منطقه است
به گزارش روزنامه اخبار کیش از سازمان منطقه آزاد کیش، علی فائقی سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش در ابتدای سخنان خود ضمن بزرگداشت یاد و خاطره شهدا، جانبازان، ایثارگران از جمله شهدا و جانبازان مواد مخدر، بر عزم ملی و مشارکت همگانی در کیش تاکید داشت و گفت: با توجه به این که اعتیاد حد و مرزی نمیشناسد، باید طرح کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی مورد توجه تمام مسئولین این منطقه قرار گیرد و هدف گذاریها به طور جامع انجام شود.
فائقی در این خصوص بر آسیب های اجتماعی و ارتباط متقابل آن اشاره کرد و افزود: ورود سازمان های مردم نهاد و خیرین در حوزه فرهنگ سازی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، می تواند در مبارزه با مواد مخدر تاثیرگذار باشد.
وی مسئولیت اجتماعی و تعهد پذیری را دو ویژگی اصلی سازمان های مردم نهاد بر شمرد و اظهار داشت: برندسازی و ایجاد شعارهای پیشگیری از اعتیاد نیازمند ذوق، سلیقه و ظرافت هنری دارد.
همچنین علی فائقی ورزش را یکی از عاملهای مهم در پیشگیری از اعتیاد در جامعه عنوان کرد و ادامه داد: با به کارگیری رویکردهای اجتماعی در امر مبارزه با مواد مخدر و کاهش تقاضا به منظور ایجاد نشاط اجتماعی، نیازمند مشارکتهای گسترده مردمی هستیم.
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش در ادامه سخنان خود بر لزوم اهمیت ورزش بر افراد بهبود یافته که برای همه آحاد جامعه یک موضوع مهم و حیاتی است اشاره کرد و بیان داشت: تاثیرات فیزیولوژیکی ورزش روی مکانیزمهای مغز بسیار مفید است و ورزش کردن باعث تعاملات موثر میان افراد بهبود یافته میشود.
فائقی بر ضرورت همکاری و هم افزایی تمام دستگاهها برای مقابله با مواد مخدر در این منطقه تاکید کرد و گفت: با بهره گیری از تجربیات گذشته و راه کارهای مشترک میتوانیم جامعه ای عاری از معضلات اجتماعی داشته باشیم.
وی روشهای پیشگیری از اعتیاد را ” حمایت های عاطفی، آگاهی بخشی، مراقبت از فضاهای آسیب پذیر، پیشگیری وضعی و اراده جمعی” عنوان کرد و اظهار داشت: با “اراده جمعی” و بهره گیری از روشهای علمی میتوان جامعهای عاری از آلودگی به ویروس اعتیاد داشت.
علی فائقی دلیل اصلی روی آوری جوانان به اعتیاد و کاهش سن اعتیاد در کیش را عدم آگاهی و شناخت کافی از خطرات ناشی از مواد مخدر دانست و افزود: با بهرهگیری از تمام روشهای نوین اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، خطرات مصرف مواد افیونی برای جوانان پاک ایران اسلامی به تصویر کشیده میشود و همچنین میتوان با کمک کارشناسان حوزه اجتماعی و روانشناسان در راستای جامعهای عاری از مواد مخدر و جزیره پاک گام برداشت.
فائقی همچنین بر ضرورت اجرای برنامههای آموزشی به عنوان موثرترین راه پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر تاکید کرد و گفت: برای تحقق این مهم باید از تمام ظرفیتهای آموزشی در سطح جزیره کیش استفاده کرد.
وی با بیان این که تلاش در جهت پیشگیری از اعتیاد تداوم راه شهدای مبارزه با مواد مخدر است، افزود: هدف شوم دشمنان ترویج مواد مخدر در جامعه است و حرکت در مسیر پیشگیری از اعتیاد اقدامی جهادی میطلبد و استفاده از تمامی ظرفیتهای مردمی و دولتی گامی موثر در راستای پیشگیری از اعتیاد است.
فائقی شعار روز شمار امسال به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر را شنبه ۳۱ خرداد “مسئولیت پذیری اجتماعی، توسعه مشارکتهای مردمی، کاهش تقاضای مواد مخدر” یکشنبه یکم تیر” “یاری گران زندگی، ارتقای فرهنگ عمومی، پیشگیری از اعتیاد” دوشنبه دوم تیر “پژوهش محوری، تحول، مهار اعتیاد” سه شنبه سوم تیر “تقویت همکاریهای بین بخشی و فرابخشی در عرصه مبارزه با مواد مخدر” چهارشنبه چهارم خرداد”مشارکت خیرین، بهره گیری از ظرفیت های مردمی؛ تقویت برنامههای کاهش تقاضای مواد مخدر” پنج شنبه پنجم تیر “تقویت و ارتقای دیپلماسی منطقهای و جهانی در عرصه مبارزه با مواد مخدر” عنوان کرد.
گفتنی است اقدامات صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر شامل”ایران جزو ۱۵ کشور اول جهان در تولید علم در امر مبارزه با مواد مخدر، انجام ۶۴ مورد طرحهای پژوهش کاربردی در ابعاد مختلف، حمایت از ۵۳ مورد پایان نامههای تحصیلات تکمیلی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا و بهره گیری از نتایج آنها، سخنرانی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در شصت و سومین نشست جهانی کمیسیون مواد مخدر در کشور اتریش و تشریح آینده مواد مخدر در جهان، تبیین تاثیر تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشور ایران و ارائه پیشنهادهای کاربردی برای مقابله موثر با معضل جهانی مواد مخدر در جامعه جهانی” هشت بار تقدیر توسط دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل از ایران به عمل آمده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.