امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
از سواحل غفلت کردهایم/ تولید ۱۶تن خاویار در سال
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا،سیدجواد ساداتی نژاد در جمع خبرنگاران و در حاشیه همایش ملی خاویار و صنایع وابسته اظهار کرد: بیست و هفتم تیرماه روز ملی خاویار است و نشست و نمایشگاه نیز در خصوص خاویار ایرانی است. خاویار ایرانی به عنوان یکی از نشانههای ایران در حوزه شیلاتی و به نوعی در کنار زعفران ایرانی، شناسنامه ما به حساب میآید.
وی ادامه داد: در حوزه شیلات ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم. ظرفیتهای بسیار زیادی نیز در این بخش وجود دارد. بررسیها نشان میدهد که میزان تولید ماهی در داخل کشور با میزان تولید آن در سواحل برابر است که این یعنی استان های داخلی ظرفیت بینظیری در حوزه پرورش آبزیان دارند و اینکه از سواحل غفلت کردهایم و از ظرفیتهای آن به طور کامل استفاده نشده است.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: حوزه شیلات نسبت به ظرفیتهای بی نظیرش مورد غفلت قرار گرفته و این حوزه ظرفیت بالایی برای سرمایهگذاری به خصوص در بخش صادرات دارد.
وی با تاکید بر اینکه از تمام سرمایهگذاران دعوت میکنیم در این بخش سرمایهگذاری کنند، گفت: بازارهای خوبی برای محصولات شیلاتی ایرانی وجود دارد و دیگر اینکه شیلات ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه اشتغال هم دارد. یعنی اگر در کنار سواحل حرکت کنیم این ظرفیتهای فراوان را خواهیم دید.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه بالاترین میزان تولید خاویار متعلق به ایران است، گفت: سالانه ۱۶ تن تولید خاویار داریم که همه آنها پرورشی است، زیرا صید ماهیان خاویاری از سالهای قبل ممنوع شده است. افق ما تولید ۱۰۰ تن خاویار پرورشی در سال است. در حوزه گوشت ماهیان خاویاری نیز سالانه بیش از ۳۰۰۰ تن تولید داریم که در افق ۱۴۰۴ این عدد به ۲۰ هزار تن خواهد رسید.
وی اضافه کرد: علی رغم سختیهایی که این صنعت در تامین مالی دارد، ولی بانکها باید برای این بخش زمان تنفس در نظر بگیرند. یعنی گوشت خاویار یکی دو سال و خاویار حدود ۷ سال تنفس نیاز دارد. بنابراین بانکها باید این زمان را به سرمایهگذاران بدهند.
وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: در سال ۱.۷ میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری رهاسازی می شود که به دنبال افزایش آن هستیم تا به حدود ۵ میلیون قطعه برسیم.
به گفته وی وزارت جهاد و سازمان شیلات حداکثر حمایت را از این صنعت و شرکت های دانش بنیان فعال در این بخش برای رشد و توسعه خواهند داشت.
ساداتی نژاد با اشاره به واگذاری اراضی برای مجتمع های شیلاتی پرورش میگو، گفت: در این حوزه تسهیلاتی را آماده کردهایم و نگاه آسان تری برای واگذاری این اراضی به سرمایهگذاران داریم. ظرفیتهایی که در کنار سواحل وجود دارد توسط شرکت شهرکهای کشاورزی ما شناسایی شدهاند و شرکتهای مختلف داخلی و خارجی میتوانند در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
وی در ادامه گفت:در حقیقت دو بسته تشویقی یکی در بخش واگذاری زمین به سرمایهگذاران و دیگری ارائه تسهیلات بانکی توسط بانک کشاورزی در این حوزه در نظرگرفته شده است. همه تلاش مان را در اختیار این بخش قرار می دهیم تا با سرمایهگذاری در این حوزه رشد پیدا کنند و ما نیز بتوانیم در سبد غذای ایرانی هم میزان حضور انواع ماهی را افزایش دهیم.
وی در پایان گفت:بشقاب غذایی ما بشقاب پر آبی از نظر میزان مصرف آب برای تولید غذا است. هر چه میزان ماهی در این بشقاب پررنگ تر شود یعنی میزان آب را در بشقاب غذا و الگوی غذایی کاهش دادهایم که شاخص موثری در مصرف است.
خاويار
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.