امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳ - 2 جماد ثاني 1446
افزایش معافیت مالیات حقوقبگیران با تداوم برخورد قاطع با فرار مالیاتی
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،داود منظور با بیان اینکه افزایش درآمدهای مالیاتی عمدتاً باتکیهبر کوشش مالیاتی و تداوم مبارزه با فرار مالیاتی محقق خواهد شد، اظهار کرد: نباید به پرداختکنندگان منظم مالیات در اقتصاد از جمله بخش حقوقبگیران و مشاغل و اقشار ضعیفتر، فشار مالیاتی وارد شود.
وی با تأکید بر ضرورت اشراف کامل سازمان مالیاتی بر کلیه فعالیتهای اقتصادی گفت: بدیهی است اشراف اطلاعاتی نظام مالیاتی بر فعالیتهای اقتصادی از مرحله تولید تا مرحله مصرفکننده نهایی است که میتواند مانعی در برابر مودی برای کتمان درآمد و اقدام به فرار مالیاتی به وجود بیاورد.
منظور افزود: افرادی که با روشها و ترفندهایی مانند کارت به کارت کردن، دریافت سکه و دلار و … در تلاش برای کتمان درآمد و نپرداختن مالیات هستند، در حقیقت حقوق عامه را نادیده میگیرند. چرا باید صاحبان برخی مشاغل از پرداختن مالیات ممانعت کنند و کارمندان و حقوقبگیران با درآمد ثابت بهصورت منظم مالیات بپردازند. باید عدالت مالیاتی برقرار شود.
رییسکل سازمان امور مالیاتی کشور، در ادامه به تصویب دستورالعمل اجرایی تفکیک حسابهای شخصی از تجاری در شورای پول و اعتبار و اعلام آن توسط بانک مرکزی در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: بر اساس این دستورالعمل، حسابهایی که توسط فعال اقتصادی بهعنوان حساب تجاری اعلام میشود، مبنای محاسبه مالیات قرار میگیرد چرا که تراکنشها و هرگونه واریزی به این حسابها بهعنوان درآمد و فروش مؤدی تلقی میشود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
منظور افزود: تمام فعالان اقتصادی باید حسابهای تجاری و شخصی خود را تعیین تکلیف کنند و اگر فردی از حساب شخصی برای کار تجاری استفاده کند، شناسایی شده و مورد رسیدگی قرار میگیرد که این امر نیز به نوبه خود در راستای شفافسازی فعالیتهای اقتصادی و عدم کتمان درآمد و اقدام به فرار مالیاتی، نقش بسزایی خواهد داشت.
وی تکمیل پایگاه اطلاعات مودیان بر اساس ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم را یکی از محورهای مهم عملیاتی برای هوشمندسازی نظام مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی برشمرد و گفت: باتکیهبر اطلاعات این پایگاه و همچنین بررسی صورت معاملات فصلی اشخاص، قادر به سنجش فعالیت اقتصادی مودیان خواهیم بود.
منظور با بیان اینکه در وصول مالیات، بخش رسمی اقتصاد که شناسایی شده، نباید تحتفشار باشد، افزود: سازمان امور مالیاتی در دوره جدید، توجه خود را بر روی بخشهای خاکستری اقتصاد که شناسایی نشدهاند، متمرکز کرده و به دنبال کاهش فشار از مودیان شناسایی شده و افزایش و اعمال فشار بر مودیان شناسایی نشده است.
وی با بیان اینکه تکریم و حمایت از مودیان خوشحساب و مودیانی که بهموقع به تکالیف قانونی خود عمل میکنند، یک اصل و ضرورت است، گفت: با برنامهریزیهای بعمل آمده، اجازه سوء استفاده به کسانی که به اشکال مختلف درصدد فرار مالیاتی یا اجتناب از پرداخت مالیات هستند را نمیدهیم.
رییسکل سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید بر ضرورت مبارزه جدی با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید برای برقراری عدالت مالیاتی گفت: با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان که کمک شایان توجهی به هوشمند شدن فرایندها و تشخیص عادلانه و واقعی درآمد اشخاص مینماید، فرار مالیاتی به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
منظور با اشاره به پیگیریهای صورتگرفته جهت تحولات بنیادین در زیرساختهای فناوری اطلاعات و ایجاد پایگاه جامع اطلاعات مودیان مالیاتی گفت: با افزایش اشراف اطلاعاتی نظام مالیاتی طی دوره اخیر، چند باند و شبکه بزرگ فساد و فرار مالیاتی نیز کشف شده و برخی از آنها، اطلاعرسانی شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: فرار مالیاتی عموماً به سه شکل اساسی یعنی عدم ثبتنام بهعنوان مؤدی مالیاتی، کتمان درآمد و ثبت هزینههای غیرواقعی صورت میپذیرد و باتوجهبه گسترده بودن فرار مالیاتی در کشور، عزم جدی و اراده قاطع سازمان امور مالیاتی و همکاری و تعامل دستگاههای نظارتی از جمله قوه قضاییه و پلیس امنیت اقتصادی برای برخورد با جرایم اقتصادی و فساد اداری یک ضرورت است.
سازمان امور مالیاتی کشور , شورای پول و اعتبار
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.