امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
بیانیه مشترک جی۷؛ از هشدار درباره “جنگ گندم” تا تاکید به روسیه برای توقف جنگ
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا،پس از ملاقات در تفرجگاه وایزنهاوس در دریای بالتیک، دیپلماتهای ارشد انگلیس، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده و اتحادیه اروپا همچنین به ادامه کمک نظامی و دفاعی خودشان به اوکراین “تا زمانی که ضرورت داشته باشد”، متعهد شدند.
براساس یک بیانیه مشترک، آنها همچنین با آنچه اطلاعات غلط روسیه نامیدند که هدفش مقصر دانستن غرب برای مسائل تامین مواد غذایی در سراسر جهان به دلیل تحریمهای اقتصادی علیه مسکو است، مقابله خواهند کرد و از چین خواستند که به مسکو کمک نکرده و جنگ روسیه را توجیه نکند.
در بیانیه پایانی این نشست تاکید شده مرزهایی که روسیه تلاش میکند از طریق جنگ علیه اوکراین تغییر دهد هرگز به رسمیت شناخته نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه در این بیانیه آمده است: «ما هرگز مرزهایی را که روسیه با تهاجم نظامی در پی تغییر آن است به رسمیت نخواهیم شناخت و به پشتیبانی از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین، به انضمام شبهجزیره کریمه، و همه کشورها متعهد خواهیم بود.»
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان به خبرنگاران گفت: آیا ما به اندازه کافی کار برای کاهش پیامدهای این جنگ انجام دادهایم؟ این جنگ ما نیست. این جنگی از سوی رئیس جمهوری روسیه است، اما ما مسئولیت جهانی داریم.
با این حال دیمیتری مدودف، رئیسجمهوری سابق روسیه که از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین است، با اعتراض به این نشست، خصوصا تاکید این گروه بر به رسمیت شناختن یکپارچگی مرزهای بینالمللی به رسمیت شناخته شده اوکراین، واکنش نشان داد.
او در پیامی گفت: به بیان سادهتر، کشور ما اصلا اهمیتی قائل نیست که جی۷ این مرزهای جدید را به رسمیت نمیشناسد. آنچه اهمیت دارد، اراده حقیقی مردمی است که در آنجا زندگی میکنند.
نیروهای روسیه بخشهایی در شرق اوکراین را در کنترل دارند.
وزیران خارجه هفت کشور صنعتی در اجلاس خود در آلمان بر سر گسترش تحریمها علیه روسیه به حوزههایی که این کشور به آنها وابستگی بیشتری دارد توافق کردند.
در بیانیه پایانی این اجلاس بر عزم کشورهای شرکتکننده بر ادامه افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی بر مسکو و ادامه اقدامهای هماهنگ تاکید شده است.
آنها گفتند که تحریمهای بیشتری را علیه نخبگان روسیه از جمله بازیگران اقتصادی، نهادهای دولت مرکزی و ارتش اضافه خواهند کرد که به پوتین امکان میدهد “جنگ انتخابی خود را رهبری کند”.
وزیران خارجه گروه هفت همچنین نسبت به تضعیف اقدامهای تنبیهی علیه روسیه به خاطر تجاوز به اوکراین به چین هشدار دادند.
شرکتکنندگان در اجلاس سه روزه در شمال آلمان همچنین توافق کردهاند کمکهای نظامی و تسلیحاتی به اوکراین تا زمانی که این کشور برای دفاع در مقابل تجاوز روسیه به آنها نیاز دارد ادامه یابد.
در این نشست که وزرای خارجه اوکراین و مولداوی هم در آن شرکت کردند، نگرانیها و دغدغههای مربوط به امنیت غذایی مورد توجه قرار گرفت و به این نگرانی هم پرداخته شد که ممکن است جنگ به سمت همسایه کوچکتر اوکراین –مولداوی- هم سرایت کند.
وزیر خارجه آلمان گفت: مردم در آفریقا و خاورمیانه خواهند مرد و ما با یک سوال فوری روبرو هستیم؛ چگونه میتوان مردم را در سراسر جهان تغذیه کرد؟ مردم از خود میپرسند اگر غله مورد نیازمان را که قبلاً از روسیه و اوکراین میگرفتیم نداشته باشیم، چه اتفاقی میافتد.
او گفت که گروه هفت روی یافتن راهحلهای لجستیکی برای خروج اجناس و اقلام حیاتی از انبارها در اوکراین قبل از فصل بعدی برداشتها کار خواهد کرد.
توجهات همچنین به برلین است که وزرا عصر شنبه با سوئد و فنلاند که برای ارائه درخواست عضویت به ناتو آماده میشوند، ملاقات داشتند. این دو کشور با تهدید به تلافی مسکو و مخالفت ترکیه، عضو ناتو مواجه شده است.
ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا به خبرنگاران گفت: اینکه ما اتفاقنظر داشته باشیم، اهمیت دارد.
همچنین جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران تاکید کرد: مثل همیشه، تنها چیزی که گم شده است، فشار برای تعامل دیپلماتیک برای دستیابی به آتشبس است. این به دست نیامده است زیرا ولادیمیر پوتین به همه گفته است که نمیخواهد جنگ را متوقف کند.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین مدعی شد که مسکو آگاهانه در تلاش است تا جنگ اوکراین را در جهان به ویژه در آفریقا گسترش دهد. او با متهم کردن روسیه به تلاش برای جلوگیری از صادرات غلات از طریق مسدود کردن بنادر اوکراین، گفت: این بخشی از آسیب جانبی جنگ نیست. نباید سادهلوح باشیم. روسیه عامدانه تلاش میکند تا اتحاد بینالمللی را تضعیف کند. میلیونها تُن غلات در اوکراین گیر کرده است چون بنادر آن به دست ارتش روسیه بسته شدهاند.
او افزود که گروه کشورهای صنعتی پیشرو جی۷ در حال بررسی جایگزینهایی برای حمل غلات از اوکراین برای شکستن محاصره روسیه در این منطقه است. به گفته بربوک، تحویل هر تُن غلات میتواند کمی به کنترل بحران گرسنگی کمک کند. او هشدار داد تا زمانی که بمباران اوکراین به دست روسیه ادامه داشته باشد و ۲۵ میلیون تُن غله در بنادر اوکراین مانده باشد، راهحل کاملی وجود نخواهد داشت.
بربوک در ادامه گفت: این غلاتی است که جهان به شدت به آن نیاز دارد. موضوع فقط جلوگیری از وقوع قحطی ظرف چند ماه نیست. اثرات این محاصره از هماکنون حس میشود. حتی بدون جنگ در اوکراین هم مشکلات زیادی در تامین غذا برای همگان وجود داشت و الان مردم دارند از گرسنگی میمیرند. برای همین مهم است که ما در کنار هم عمل کنیم.
کشورهای گروه ۷ روز شنبه از روسیه خواستند به جنگ خود علیه اوکراین پایان دهد و در ادامه متعهد به حمایت قوی از کییف شدند.
در بیانیه مشترک کشورهای جی۷ آمده است: ما در حمایت خود از اوکراین در دفاع از آن در برابر جنگ بیدلیل، غیر قابل توجیه و غیر قانونی روسیه ثابتقدم هستیم و مجدداً از روسیه میخواهیم به جنگی که آغاز کرده است، پایان دهد و رنج و تلفات انسانی که همچنان ایجاد میکند، متوقف کند.
هفت کشور فرانسه، کانادا، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و ایالات متحده، جنگ روسیه علیه کییف را محکوم کردند؛ جنگی که به گفته آنها یکی از شدیدترین بحرانهای غذایی و انرژی در تاریخ معاصر را ایجاد کرده است.
در این بیانیه آمده است: در این بحران فوری، جی۷ متعهد به حمایت کوتاهمدت و بلندمدت از اوکراین است. ما مصمم هستیم که یک واکنش چندجانبه هماهنگ را برای حفظ امنیت غذایی جهانی تسریع کنیم و در این زمینه در کنار آسیبپذیرترین شرکای خود باشیم.
آنها با تعهد به ترویج انرژی پاک و سرمایهگذاری بیشتر در پروژههای الانجی برای کاهش وابستگی به روسیه، به اهمیت تضمین امنیت انرژی و در عین حال تسریع انتقال انرژی اشاره کردند.
در این بیانیه آمده است: در این زمینه، ما اهمیت تسریع سرمایهگذاری در توسعههای اکتشافی، از جمله در پروژههای گاز طبیعی مایع (الانجی) و ترویج استفاده از انرژی پاک با هدف کاهش وابستگی به انرژی روسیه را درک میکنیم.
همچنین، گروه ۷ تاکید کرد که سیاستهای جداییطلبانه جمهوری صرب بوسنی، نهاد صرب در بوسنی و هرزگوین را تحمل نخواهند کرد و از تشدید بحران سیاسی در این کشور ابراز نگرانی کردند. در بیانیه گفته شد: ما سیاستهای جداییطلبانه جمهوری صرب بوسنی را که آینده بوسنی و هرزگوین و ثبات در منطقه را به خطر میاندازد، تحمل نخواهیم کرد.
وزیران خارجه گروه هفت شنبه همچنین ادامه آزمایش موشکهای بالستیک به دست کرهشمالی و توسعه هر چه بیشتر قابلیتهای هستهای و موشکی آن را محکوم کردند.
در بیانیه مشترک این وزیران تاکید شد: ما قویا ادامه آزمایش موشکهای بالستیک به دست جمهوری دموکراتیک خلق کره، از جمله پرتاب موشک بالستیک قارهپیما (ICBM) را که در ۲۴ مارس ۲۰۲۲ انجام شد، محکوم میکنیم. این بار دیگر نیت کرهشمالی برای توسعه بیشتر قابلیتهای موشکی و هستهای آن را اثبات میکند. ما همچنین متاسف هستیم که کرهشمالی با تازهترین شلیکهایش، توقف خودخواسته شلیک موشکهای قارهپیما را کنار گذاشت.
وزرای خارجه گروه ۷ همچنین اعلام کردند که کشورهایشان آماده کمک به کشورهای بالکان برای کاهش اتکای خود به محصولات انرژی روسیه هستند و از تلاشهای آنها برای همسویی با سیاستهای محدودکننده علیه روسیه که اتحادیه اروپا اعمال کرده است، تمجید کردند.
در این بیانیه آمده است: ما از آلبانی، کوزوو، مونتهنگرو و مقدونیه شمالی به دلیل همسویی کامل سیاستهای خارجی خودشان با اتحادیه اروپا، از جمله تحریمها و اجرای آنها، تمجید میکنیم. ما از صربستان هم میخواهیم که همین کار را انجام دهد. ما از همسویی بوسنی و هرزگوین با اقدامات محدودکننده اتحادیه اروپا علیه روسیه و همسویی یکجانبه کوزوو با این اقدامات استقبال میکنیم. ما باید به کمک به بالکان غربی برای کاهش وابستگی خود به هیدروکربنهای روسیه و آسیبپذیری آنها در برابر ارعاب اقتصادی ادامه دهیم.
رئیسان دستگاه دیپلماسی هفت کشور صنعتی در این اجلاس تاکید کردند که تغییرات اقلیمی برای امنیت جهانی یک تهدید فزاینده به شمار میرود و ضروری است برای مقابله با آن برنامههای جدیدی در پیش گرفته شود.
دیپلماتهای ارشد گروه هفت بر سر یک نقشه عملیاتی هفت مادهای توافق کردهاند که مطابق آن مقابله با تغییرات اقلیمی باید در بالاترین سطح دولت این کشورها پیگیری شود.
گروه جی ۷ شامل آلمان، ایالات متحده آمریکا، کانادا، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و ژاپن میشود. در سال جاری میلادی آلمان ریاست دورهای گروه هفت را بر عهده دارد.
نشست سهروزه وزرای خارجه کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و ایالات متحده از پنجشنبه تا شنبه در آلمان برگزار شد تا در مورد حمله نظامی روسیه به اوکراین، گسترش نفوذ چین و وضعیت در منطقه هند – اقیانوس آرام و همچنین در افغانستان، آفریقا و خاورمیانه بحث و رایزنی شود.
حمله روسيه به اوكراين , روسیه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.