روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Thursday, 21 November , 2024
امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
شناسه خبر : 42692
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 03 مرداد 1402 - 15:15 | | ارسال توسط :
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛

رشد ۱۵ درصدی صدور پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده/ ثبت آمار پروانه ساخت ۴۰۰ شهرداری

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۰ هزار و ۷۸۸پروانه ساخت و در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۰ هزار و ۴۸۵ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ثبت شده که به لحاظ تعداد پروانه ۱۵ درصد رشد نشان می‌دهد.
رشد ۱۵ درصدی صدور پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده/ ثبت آمار پروانه ساخت ۴۰۰ شهرداری

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،محمد آئینی در دومین نشست شورای سیاست‌گذاری دبیرخانه‌های انتقال تجارب بازآفرینی ۷ منطقه کشور با اشاره این که شهرداری کلانشهرها با ایجاد سازمان‌های عمران و بازآفرینی فضاهای شهری در حوزه بازآفرینی شهری پیش‌قدم هستند، بیان کرد: از فرمانداران و استانداران انتظار می‌رود تا با فراهم‌کردن بسترها و حمایت‌های لازم، کار را برای شهرداری‌ها در حوزه بازآفرینی شهری تسهیل‌ کنند.

وی با بیان اینکه وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی در صددند با بسترسازی مناسب و حمایت‌های لازم، ریل‌گذاری مناسبی برای شهرداری‌ها در حوزه بازآفرینی شهری ایجاد کنند، تصریح کرد: این وزارتخانه ها ی با یک همفکری و همیاری خوب دو بال غیرکالبدی و کالبدی در حوزه بازآفرینی شهری هستند که با سیاست‌گذاری مناسب تلاش دارند، کیفیت زندگی ساکنان در بافت‌های ناکارآمد شهری افزایش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه مباحث نظری در حوزه بازآفرینی شهری بسیار مهم است گفت: هدف اصلی ما در حوزه بازآفرینی شهری این است که سقف‌های لرزان‌ در بافت‌های فرسوده برچیده شود.

رئیس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به زلزله اخیر در کشور ترکیه، گفت: اگر کشور ترکیه به موضوع مقاوم سازی و نوسازی مسکن توجه نداشت، در مقایسه با زلزله شهر بم، آمار کشته‌شدگانش به ۵۰۰ هزار نفر هم می‌رسید. زلزله مهیب ترکیه در مقایسه با زلزله شهر بم یک یا دو دهم ریشتر بیشتر و محدوده وسعت آن‌، ۱۰ برابر شهر بم بود اما آمار کشته‌شدگان هر دو زلزله به یک میزان و ۴۰ هزار نفر بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص رسیدگی و نوسازی بافت‌های فرسوده، عنوان‌کرد: در آخرین نشست شورای عالی مسکن‌، رئیس جمهور عنوان کرد کاری که در نوسازی بافت‌های فرسوده شروع شده با قوت ادامه پیدا کند.

آئینی با بیان اینکه از شهرداری‌ها انتظار داریم پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده را به صورت روزانه ثبت کنند، با تاکید بر این که در سال ۱۴۰۲ در حوزه بازآفرینی شهری باید جهش اتفاق بیافتد، گفت: دکتر بذرپاش، مقام عالی وزارت راه و شهرسازی به اهمیت نوسازی بافت‌های فرسوده واقف هستند و حوزه بازآفرینی شهری را بهترین و سریع‌ترین روش تولید مسکن اعلام کرده است.

رئیس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به این که صدور پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد بسیار خوبی برخوردار بوده است، گفت: اجرای بسته تشویقی شهرسازانه هیچ پیش شرطی ندارد و عدم اجرای آن توسط برخی از شهرداری‌ها باعث تهدید جان انسان‌ها در بافت‌های فرسوده می‌شود.

آئینی با یادآوری اینکه در سطح کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد که اگر مورد نوسازی قرار نگیرند، جان ۱۰ میلیون نفر از هموطن‌مان به خطر می‌افتد، بیان کرد: ۷۰ درصد از مشوق‌های بافت‌های فرسوده شهری منوط به اجرای بسته تشویقی ۱۹ بندی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران است.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار از شهرداران کشور خواست مقدمات اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده را فراهم کرده و محلات هدف بازآفرینی شهری را اعلام کنند و در ادامه گفت: در راستای همکاری‌ و تعاملات دو جانبه با شهرداران در اجرای بسته ۱۹ بندی تشویقی، پیش‌نویس تفاهمنامه‌ای به ادارات کل راه و شهرسازی ابلاغ شده است.

تلاش برای رفع موانع نوسازی در بافت‌های فرسوده

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یادآوری اینکه رییس‌جمهور به موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده توجه خاص دارند، بیان کرد: هم اکنون تمامی استانداران، فرمانداران، شهرداران و ادارات کل راه و شهرسازی در حوزه بازآفرینی شهری پای کار آمده‌اند و درصددیم تمام موانع و مشکلات را از سر راه شهرداران برداریم.

آئینی با اشاره به اینکه ۵ هزار و ۴۰۰ محله فرسوده در دستور کار برنامه بازآفرینی شهری قرار گرفته است، تصریح‌کرد: انجام برنامه‌های بازآفرینی با این حجم گستردگی در محله‌های فرسوده کشور نیازمند ۱۰۰ هزار گروه جهادی است. در همین راستا در سطح کشوری، تفاهم‌نامه‌هایی با گروه‌های جهادی، بسیج سازندگی، دانشگاه‌ها و غیره مبادله شده است تا تحت نظر شهرداری آموزش‌های لازم را فرا گرفته و سپس در محلات فعالیت داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که با وجود تبلغات گسترده و استفاده از رسانه‌های دیداری و شنیداری در سطح ملی در حدود ۳۰ درصد جامعه هدف از بسته‌های تشویقی و تسهیلات مطلع هستند، بیان‌ کرد: باید آموزش‌های لازم به ساکنان در بافت‌های ناکارآمد شهری و سازندگان و سرمایه‌گذاران به صورت گفت و گوهای چهره به چهره در محلات فرسوده ارایه شود و حلقه‌های میانی در زیر چتر و حمایت شهرداری‌ها فعالیت کنند.

بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاهیان برای نوسازی بافت‌های فرسوده

وی افزود: در هر محله یک دانشگاه و در هر بلوک در بافت‌های فرسوده یک توسعه‌گر باید سرلوحه شعارمان باشد بدین مفهوم که امر نوسازی‌بافت‌های فرسوده به صورت علمی و دانشگاهی صورت بگیرد و از ظرفیت دانشجویان عمران، معماری، شهرسازی، علوم اجتماعی و رشته‌های مرتبط با حوزه بازآفرینی شهری به عنوان یک نیروی داوطلب با انگیزه، کم هزینه در کنار فارغ التحصیلان استفاده کرد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار از مسوولان دبیرخانه‌های تجارب بازآفرینی شهری خواست ضمن بازدید و پیگیری از پروژه‌های بازآفرینی شهری در رابطه با اطلاع‌رسانی و مصاحبه با جراید و خبرگزاری‌ها و صدا و سیما، اقداماتی داشته باشند.

| منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.