امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
رونمایی از طرح های زیربنایی و تاثیرگذار در جزیره کیش
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در آیین رونمایی از طرح های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جزیره کیش گفت: جزیره کیش امروز پس قرن ها و به واسطه انسان های پرتلاش در طول تاریخ تبدیل به مجموعه ای ارزشمند شده است.
به گزارش روزنامه اخبار کیش، غلامحسین مظفری با اشاره به افتتاح طرح ها و پروژه های مختلف عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و زیربنایی به مناسبت روز کیش اظهار کرد: طرح مسکن ملی برای بومیان و اقشار کم درآمد که نیازمند مسکن هستند، پارلمان زنان که می تواند با کمیته های تخصصی به عنوان بازوی مشورتی سازمان منطقه آزاد کیش با بهره گیری از ظرفیت بانوان توانمند و فرهیخته کیش قرار گیرد، طرح مشاغل خانگی برای بانوان، رونمایی از سوگندنامه پاسداشت محیط زیست در جزیره کیش که در زمان تحویل کارت کیشوندی قرائت شده و می تواند در آینده برای تمامی کسانی که به جزیره کیش سفر می کنند اجرایی شود از جمله طرح هایی است که در روز کیش افتتاح شد.
وی افزود: طرح « اینجا فرداست» و رونمایی از فصلنامه معماری جزیره کیش که با هدف ایده پردازی های نو در منظر شهری و ایجاد زیبایی های بصری در کیش، مانند طرح معماری محور امیرکبیر که پس از اجرا به یکی ازبهترین میادین و خیابان های جزیره و کشور تبدیل خواهد شد و ایده ماشه که به دلیل جابجایی مدت ها به صورت متروکه باقی مانده بود و پس از بازسازی به موزه قرآ«وهنرهای اسلامی تبدیل خواهد شد، طرح ساماندهی جزیره که مصوب شده است از دیگر طرح ها و برنامه هایی است که در این روز رونمایی از آن ها صورت گرفت و امید است در این روز قدم هایی که برداشته می شود استوارتر از گذشته باشد.
مرتضی بانک دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور نیز در این نشست با تاکید بر اینکه افتتاح طرح ها به صورت مجازی، رویکردی است که موجب نمی شود تا از زحمات بسیاری که برای اجرای طرح های مختلف انجام شده نادیده گرفته شود افزود: پشت هر کدام از این طرح های که معرفی شد، روزها، هفته ها و شاید ماه ها تلاش صورت گرفته است.
وی افزود: برنامه هایی که در آیین روز کیش افتتاح شد مرکز ثقل و هسته اصلی آن رویکرد توجه ویژه به منافع و نیازها و آینده کیش بود.
بانک با تقدیر از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: دکتر مظفری با هوشمندی برنامه هایی را برای روز کیش و برای ارتباط پرمعنا میان مسئولان، مردم و فعالان اقتصادی این جزیره زیبا و همیشه ماندگار در قلب خلیج فارس طراحی کرده است که با نگاهی به آینده زمینه ساز توسعه همه جانبه و ماندگار کیش را فراهم ساخته است.
وی افوزد: پارلمان زنان اقدامی کم نظیر، بی سابقه و مبتکرانه است که در کیش رقم خورده و دیگر مناطق آزاد و کشور می توانند از این طرح بسیار ارزشمند الگو برداری کنند زیرا این طرح زمینه ساز ایجاد انگیزه برای مشارکت زنان و شناختب بیشتر از فعالیت های منطقه و ایده پردازی های نو برای جامعه را در بردارد.
شیخ یعقوب شمس امام جمعه اهل سنت کیش نیز در این نشست با بیان اینکه روز کیش، روز قدردانی از مردمانی کیش و شناخت و معرفی هر چه بیشتر و بهتر ظرفیت های این خاکپاره گرانسنک اسلامی و سواحل نیلگون خلیج همیشه فارس است.
وی با تقدیر از مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد کیش محمد ابراهیم انصاری لاری مبنی برارائه ایده بکر و خلاق نامگذاری یک روز به نام« روز کیش » و تقدیر از غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش مبنی بر اهتمام گرامی داشت این روز افزود: استقبال مردم از این روز نشان از ارزشمندی این انتخاب است که برای آیندگان به یادگار باقی خواهد ماند.
امام جمعه اهل سنت کیش تاکید کرد: اطمینان دارم با درایت و تفکری که امروز بر کیش حاکم است، روز کیش می تواند سرمنشاء تحولات بزرگ بوده و موجب رضایتمندی مردم شود.
ناصر آخوندی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این مراسم با اعلام آغاز ثبت نام سامانه ای طرح ملی مسکن در جزیره کیش تاکید کرد: در راستای اجرای این طرح جلسات متعددی با کارشناسان و دکتر محمود زاده معاون وزیر مسکن برگزار شد و مقرر شد که فاز اول این طرح با بهره گیری از سامانه ثبت نام انجام شود و شرکت ساختمانی خانه براساس تفاهم نامه مجری این طرح خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برای کاهش قیمت تمام شده مسکن در این طرح زمین با نرخ مصوب در اختیار سازنده قرار گرفته وهزینه های صدور پروانه نیز صورت اقساطی دریافت می شود و سازمان منطقه آزاد کیش نیز با در اختیار داشتن ابزارهای کنترلی برساخت و واگذاری مسکن نظارت خواهد کرد تا مسکن ها با کیفیت و حداقل سود در اختیار افراد متقاضی قرار گیرد.
به گفته معاون اقتصادی سازمان فاز اول طرح در زمینی به مساحت ۵٫۰۰۰ متر مربع در منطقه سفین با اولویت تامین مسکن برای بومیان اجرا خواهد شد.
وی با بیان این مطلب افوزد: خانه های پیش بینی شده در این طرح، تحت نظارت معاونت عمرانی و زیربنایی سازمان، با رعایت ضوابط و استانداردهای لازم و در قالب بلوکهای تجمعی کوتاه و بلند مرتبه در متراژهای مختلف با میانگین ۷۵ متر مربع، در سه سطح قیمت بر اساس نوع مصالح اعم از خارجی یا ایرانی برای اقشار مختلف ساخته خواهد شد که با هماهنگی سازمان به متقاضیان واگذار میشود.
وی در بخش دیگر از سخنان خود از اخذ موافقت اصولی سازمان بورس و اوراق بهادار جهت تاسیس صندوق زمین و ساختمان در جزیره کیش خبر داد و افزود: این موافقت نامه برای نخستین بار در مناطق آزاد صنعتی تجاری کشور با حجم سرمایه گذاری ٢٧٠٠ میلیارد ریال رخ داده است که زمینه سرمایه گذاری امن را برای کیشوندان فراهم کرده است و جزئیات آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
محمدصادق بیجندی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی نیز در این نشست با تشریح طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بانوان در جزیره کیش گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بانوان که در دبیرخانه توسعه و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از انجام مطالعات داخلی و خارجی به تصویب رسیده است با حمایت جهاد دانشگاهی کشور و همکاری اداره امورزنان سازمان منطقه آزاد کیش، به اجرا درآید.
وی افزود: این طرح ابتدا در ٩ استان به صورت پایلوت برای ٢٠ هزار نفر و از مهر ماه گذشته برای ٣١ استان اجرا شد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در تشریح این طرح گفت: تفاوت این طرح با دیگر طرح های قبل، مطالعات دقیق جهاد دانشگاهی و حرکت طرح از بازار به سمت تولید حرکت میکند. که به عنوان یکی از مشکلات در طرح های گذشته وجود داشت.
وی افزود: در منطقه آزاد کیش ظرفیت اشتغال ۵٠٠ نفر در نظر گرفته شده است و تنها مشاغل سنتی مد نظر نبوده و حوزه مشاغل نوین نیز در طرح برنامه ریزی شده است.
وی افزود: سامانه ای مجزا برای ثبت نام طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در مناطق آزاد با آدرس IMHB.ir در نظر گرفته شده که هم اکنون در دسترس است. امیدواریم نخستین فروشگاه برند ملی مشاغل خانگی را در جزیره کیش شاهد باشیم که اتفاق بزرگی در تجارت و حمایت از اقتصاد خانواده ها خواهد بود.
محمد صادق بیجندی هدف از اجرای این طرح را ایجاد اشتغال پایدار، کمک به رونق اقتصادی خانوار، توسعه کسب و کارهای خانگی زنان، تعامل با دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی دخیل در اجرای طرح عنوان و گفت: اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بانوان، ارائه خدمات آموزش و مشاوره حضوری و غیرحضوری به متقاضیان مشاغل خانگی برای اتصال به بازار و ایجاد زیرساخت های بازاریابی و فروش محصولات آنها را نیزموجب می شود.
همچنین در این مراسم سوگندنامه پاسداشت محیط زیست به عنوان منشوری در تکریم و حفاظت از محیط زیست جزیره مرجانی کیش توسط سرمحیطبان جزیره کیش قرائت شد.
در بخشی از این در این سوگند نامه آمده است؛ از این پس بهشکرانه نعمت اقامت در مروارید خلیج فارس، جزیره مرجانی کیش، که لذت آرامش، پاکی، زیبایی، شادی و سکوت را به ساکنان و گردشگران خود ارزانی کرده است؛ دوستدار طبیعت، محیط زیست و زیستبوم جزیره زیبای کیش باشیم و کوچکترین غفلتی در پاسداری و محافظت از آن نکنیم و همواره به ارتقای دانش محیطزیستی خود اهتمام ورزیم و توصیههای مسئولان و کارشناسان رسمی محیطزیست منطقه را بهدقت پیگیری و رعایت کنیم.
طرح « اینجا فرداست» به عنوان یک ایده بکر و خلاق که توسط علی زارعان بدون هیچ چشم داشتی به منطقه آزاد کیش ارائه شده و در آن با درنظر گرفتن پایان قرن ۱۴ و آغاز قرن ۱۵ طرح و برنامه هایی همچون ۱۰۰ نامه از متفکرآن، شاعران و دانشمندان برای قرن ۱۵ و اینکه قرن ۱۴ را چگونه گذرانده اند و جشنواره عکس و فیلم و شعر سده، اولین نوروز قرن، ساخت دو قطعه با همکاری دو خواننده برتر کشور، تولیدات رسانه ای، و بسیاری برنامه های نو و بکر دیده شده است از جمله مواردی بود که معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش در تشریح این طرح بیان کرد.
.
سفر به کیش
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.