روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Saturday, 23 November , 2024
امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ - 22 جماد أول 1446
شناسه خبر : 18393
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 24 خرداد 1400 - 16:28 | | ارسال توسط :

زنگنه: سالانه ۷۰ میلیارد دلار یارانه سوخت‌مایع و گاز پرداخت می‌شود

وزیر نفت گفت: سالانه ۷۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در بخش سوخت مایع و گاز در کشور پرداخت می‌شود.
زنگنه: سالانه ۷۰ میلیارد دلار یارانه سوخت‌مایع و گاز پرداخت می‌شود

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا، «بیژن زنگنه» امروز در مراسم گشایش رسمی پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت، با بیان اینکه ۸۰ درصد صحبت‌هایی که در کشور می‌شود حرف‌های اضافه است، ادامه داد: صحبت‌ها در این جلسه صحبت‌های مفیدی شد.

وی افزود: مهمترین عامل نیاز در توسعه صنعتی، کارآفرین است نه دانشمند، کارآفرین و انسان خلاق است که یک مجموعه را موفق می کند و این موضوع در جوانان بیشتر است.

زنگنه تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب می‌گویند جوان گرایی اما وقتی جوانی را برای جایی در نظر می‌گیریم همه مخالفت می‌کنند. این در حالی است که جوان، خلاق است.

وی با بیان اینکه در سال‌هایی که در صنعت نفت بودم برای توسعه فناوری کارهایی کردم، گفت: مهمترین مساله نگرش است.

به گفته زنگنه، نفت در توسعه بالادستی باید افزایش تولید مبتنی بر افزایش بازیافت داشته باشد.

وی ادامه داد: این در حالی بود که نیرویی که بالادستی نفت خوانده باشد، نداریم و با بهترین دانشگاه‌های ایران مذاکره کردیم تا رشته های بالادستی نفت را توسعه دهند.

وزیر نفت افزود: اکنون در زمینه آموزش مشکلی نداریم و نیروهای خوبی تربیت می‌شوند.

وی اضافه کرد: در گام بعدی، ظرفیت‌های عملیاتی مورد توجه قرار گرفت و شرکت‌های خدماتی و شرکت‌های اکتشاف و تولید فعال شد که جزو دارایی تکنولوژی کشور هستند.

زنگنه گفت: گام آخر، توسعه فناوری بود که برای توسعه فناوری باید از ایده‌های جدید استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه این ایده باید زودتر به ذهن ما می‌رسید، افزود: برنامه من این است که بیشتر عمر باقی‌مانده خود را برای توسعه واحدهای فناور اختصاص دهم. البته فهم این موضوع بسیار ضعیف است و یکی از نهادهای نظارتی تهدید کرده بود که اگر این پارک
فناوری را احداث کنید شکایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه پارک فناوری صنعت نفت در طرف تقاضا است، گفت: طرح ۵۰۰ میلیون دلاری با عنوان طرح چاه‌های کم بازده و بی بازده مطرح شده است. مهمتر از نفت تولیدی، ظرفیت‌های مهندسی و فناوری است که در کشور ایجاد می‌شود.

زنگنه تاکید کرد: یکی از ضعف‌های بزرگ ما در کشور خدمات چاه‌ها است که می‌توان از واحدهای استارتاپ در این زمینه استفاده کرد.

وی یکی دیگر از زمینه‌ها که می توان از استارتاپ‌ها استفاده کرد را بحث بهینه سازی دانست و ادامه داد: سالانه ۷۰ میلیارد دلار یارانه بخش انرژی است.

وزیر نفت افزود: روزانه ۱.۵ میلیون بشکه مصرف داخلی سوخت مایع است که سالانه ۵۴۰ میلیون بشکه در سال می‌شود. با احتساب قیمت حدود ۶۵ دلار در هر بشکه، معادل ۳۵ میلیارد دلار می‌شود.

وی افزود: مصرف گاز نیز سالانه ۳۰۰ میلیارد متر مکعب است که با قیمت هر متر مکعب۱۶ سنت حدود ۳۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود. بنابراین به جز برق ۷۰ میلیارد دلار یارانه انرژی می‌دهیم.

به گفته وزیر نفت، سرمایه صندوق پژوهش و فناوری نفت از ۱۰۰ میلیارد تومان قرار است به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

وی ادامه داد: افزایش تولید نفت افزایش قدرت سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه است و ما زمان زیادی برای استفاده از این فرصت نداریم.

زنگنه افزود: وزارت در نفت مثل رانندگی با تریلر در جاده هراز است که به‌دلیل خطرهایش باید کل روزها حواست جمع باشد زیرا هر بی‌دقتی منجر به سقوط می‌شود. البته رانندگی در جاده‌های داخلی سخت‌تر از جاده‌های خارجی است.

وی تاکید کرد: استارت‌آپ، کار و آینده ایران است و نباید از جوانان که آینده ایران هستند دریغ شود.

صبح امروز، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار در محل سابق استقرار پژوهشگاه صنعت نفت (منطقه باقرشهر، جنب پالایشگاه تهران) ایجاد شده، نهادی دولتی و غیرانتفاعی است که با هدف توسعه فناوری‌های مرتبط با این صنعت در میان دانشگاه‌ها، مؤسسه‌های تحقیق و توسعه، شرکت‌های خصوصی و بازار و تسهیل فرآیندهای زایشی شرکت‌های متکی بر نوآوری از طریق کانون‌های خلاقیت و شکوفایی، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری فعالیت می‌کند.

این پارک، مؤسسه‌ای پژوهشی و فناوری مشمول ماده ۱ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور است که با فعالیت در حوزه ارتقا و تعمیق فناوری، توسعه بازار، اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی تخصصی می‌کوشد فضایی کیفی برای استقرار و هم‌افزایی حرفه‌ای بین شرکت‌های فناور کوچک و متوسط، مراکز فناوری شرکت‌های پیشرو، نمایندگان تخصصی نهادهای پژوهشی و فناوری دانشگاهی و غیردانشگاهی، مراکز رشد و شتابدهی، سرمایه‌گذاران خطرپذیر، کارگزاران نوآوری باز و مشاوران خبره صنعتی (منتورها) ایجاد کند و مکمل ظرفیت‌های موجود در زیرساخت علم و فناوری کشور در حوزه نفت و گاز باشد.

پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت، زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های سازنده میان نقش‌آفرینان زیست‌بوم نوآوری و فناوری این حوزه با شرکت‌ها و واحدهای فناور مستقر در پارک و دیگر پارک‌های علم و فناوری و مراکز فناوری فعال در کشور خواهد بود.

| منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.