امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
سرآغازی بر پایان رکود تولید انرژی در کیش
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،صنعت برق به دلیل ضرورت نیاز در فرآیند تولید کالا و محصولات و در نهایت تولید ناخالص داخلی، نقش بسزایی در توسعه ایفا میکند؛ به عبارتی دیگر، انرژی برق ضمن آنکه سبب رشد کیفی زندگی مردم میشود، ارتباط مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و جهش بخش تولید درجوامع مختلف دارد.
قطع یقین در جزیرهای همچون کیش نیز که به شبکه توزیع سراسری برق متصل نیست، توسعه این صنعت لازمه رشد و افزایش تراز اقتصادی است؛ اما نیم نگاهی به مقایسه وضعیت ظرفیت تولید و میزان رو به رشد مصرف برق جزیره کیش نشان میدهد که از اوایل دهه ۹۰، متوسط رشد سالانه تولید برق همواره کمتر از متوسط رشد سالانه تقاضا بوده که این موضوع در نهایت سبب افزایش ناترازی عرضه و تقاضای برق در «کیش» شده است.
فشار تحریمهای ناجوانمردانه اعمال شده علیه ملت ایران، عدمدسترسی به منابع مالی خارجی، تصمیمات منفعل دولت در دورهها گذشته، نوسانات نرخ ارز و آسیب به مفاد قراردادها و کاهش انگیزه بخش خصوصی برای مشارکت برای سرمایهگذاری در تولید انرژی، سبب شده تا صنعت برق کیش دچار رکود شود و توسط کارشناسان این حوزه، سد راهی برای توسعه این جزیره زیبای مرجانی تلقی گردد.
قطع یقین درگیری صنعت گردشگری کشور با مواردی همچون قطعی برق، این حوزه را در لبه تاریک رکود قرار میدهد.
صنعت برق را عملا باید موتور محرک توسعه گردشگری نیز دانست؛ در دورهای که اکثر کشورهای توسعه یافته در حوزه گردشگری، کاهش تعرفهها انرژی تاسیسات گردشگری به عنوان مشوقهای مهم این بخش در دستور کار دارند، قطع یقین درگیری صنعت گردشگری کشور با مواردی همچون قطعی برق، این حوزه را در لبه تاریک رکود قرار میدهد.
تابستان امسال با تلاشهای شبانه روزی صورت گرفته، هرچند میزان قطعی برق در مقایسه با چند سال گذشته به کمترین میزان خود در جزیره کیش رسید و با مدیریت مصرف در حوزه صنعت از قطعی برق مناطق مسکونی جلوگیری به عمل آمد، اما تولید سر به سر برق با میزان مصرف آن در این جزیره، زنگ خطری است که در مسیر توسعه به صدا درآمده است.
برق «کیش» توسط شرکتهای «آب و برق» و «ماهتاب» این جزیره تامین میشود؛ ظرفیت تولید عملی برق در شرکت «آب و برق» ۱۷۵ مگاوات و در شرکت «ماهتاب» نیز ۴۸ مگاوات است و این درحالیست که ظرفیت اسمی سرجمع آنان تا ۳۳۳ مگا وات نیز میرسد.
اما پس از سالها بی تفاوتی نسبت به مسائل جزئی موجود در بین این ۲ شرکت، جلسهای به منظور تبادل انرژی برای تامین برق مصرفی کیش برای فارغ آمدن به روزهای پیک مصرفی با دستور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد که نه تنها نتیجه عملی برای رفع مشکلات این حوزه داشت، بلکه با توجه به تلاش دولتمردان در این حوزه پس از سالها انفعال، امید را در افکار عمومی زنده کرد.
در جلسه «تبادل انرژی» که با حضور شرکتهای فعال در زمینه تولید برق جزیره کیش برگزار شد، این شرکتها در حوزه تبادل انرژی، رفع کمبود و جلوگیری از قطعی برق از طریق راهکارهای علمی و فنی به توافق رسیدند که به اعتقاد کارشناسان قدم نخست و تاثیرگذار برای فاصله گرفتن از لبه تاریک رکود در صنعت برق جزیره کیش تلقی شد.
طبق این تفاهم صورت گرفته مقرر شد تا ۱۵ مگا وات برق از شرکت ماهتاب کیش و برای کاهش فشار بر روی مولدهای نیروگاه شمال به شبکه تزریق شود.
در این نشست امکان تبادل انرژی و شرایط فنی و تجهیزاتی پستهای برق احداث شده ازسوی ۲ نیروگاه بررسی و مدیران عامل شرکتها درخصوص مبنا محاسبه برق مصرفی و مسائل فنی نیز به توافق رسیدند.
سازمان منطقه آزاد کیش مسوولیت ایجاد زیر ساختها و تامین پایداری شبکههای برق را بر عهده دارد تا در صورتی که نیروگاهی نتوانست تامین برق کند، از سایر نیروگاههایی که در اختیار بخش خصوصی است، کمبود برق را جبران کند.
در همین راستا قطعیهای مداوم برق طی سالیان گذشته و در روزهای پیک مصرفی بر اثر گرمای هوا در جزیره کیش، با تدابیرعملی اتخاذ شده در ایجاد هم افزایی به صفر رسید و همین موضوع نشان میدهد که دولت به نقش صنعت برق در توسعه اقتصادی مناطقی همچون کیش کاملا واقف است و به زودی شاهد حرکت چرخهای حرکت تولید انرژی پاک در این جزیره پس از سالها رکود خواهیم بود.
انرژی برق , بهینه سازی مصرف انرژی , سازمان منطقه آزاد کیش
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.