روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Tuesday, 3 December , 2024
امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳ - 2 جماد ثاني 1446
شناسه خبر : 50414
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 03 خرداد 1403 - 18:10 | | ارسال توسط :
اوجی:

صنعت نفت در هیچ‌دوره‌ای همانند دولت سیزدهم شاهد جهش و تحول نبوده است

وزیر نفت با تأکید بر اینکه همه هم‌وغم رئیس‌جمهوری شهید مردم بودند، گفت: در همه دوره‌های پس از انقلاب، تحولات مطلوبی در صنعت نفت رقم خورد اما هیچ‌دوره‌ای مانند دولت سیزدهم، چنین جهش و تحولی در صنعت نفت محقق نشده است.
صنعت نفت در هیچ‌دوره‌ای همانند دولت سیزدهم شاهد جهش و تحول نبوده است

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا،جواد اوجی شامگاه سه‌شنبه (یکم خرداد) در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره ابعاد شخصیتی خادم‌الرضا، سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری شهید ضمن عرض تسلیت به مقام معظم رهبری و خانواده «شهید جمهور» و همراهان در حادثه ناگوار رخ داده، بیان کرد: سابقه آشنایی بنده با رئیس‌جمهوری پیش از دولت، محدود به فعالیت‌هایی در حوزه آستان قدس رضوی بود اما بیشترین آشنایی در دولت سیزدهم رقم خورد.

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهوری با خلوص نیت کار می‌کرد و همه هم‌وغم رئیس‌جمهوری شهید مردم بودند، افزود: اخلاص، تواضع، اعتقاد راسخ به سنت‌ها و وعده الهی، توکل به خدا و ائمه اطهار، عمل‌گرایی و داشتن روحیه فساد ستیزی، تقوا و خستگی‌ناپذیری از ویژگی‌های بارز شخصیتی رئیس‌جمهوری شهید بود.

وزیر نفت با بیان اینکه ۳۵ سال در این صنعت در بخش‌های مختلف آن فعالیت داشته‌ است اما شخصی با روحیه کاری شهید رئیسی ندیده بود، گفت: در سفرهای مختلف به‌ویژه سفرهای خارجی که مدت پرواز هم طولانی بود، بلافاصله پس از رسیدن به مقصد، نشست‌ها و مذاکرات را آغاز می‌کرد و استراحت برای رئیس‌جمهوری معنایی نداشت.

اوجی با اشاره به اینکه سفر صبح روز یکشنبه به همراه رئیس‌جمهوری به تبریز ادامه داد: بنا بود بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی به پالایشگاه تبریز ظهر روز یکشنبه با حضور رئیس‌جمهوری انجام شود که متأسفانه حدود ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه مطلع شدیم بالگرد رئیس‌جمهوری شهید دچار حادثه شده است.

شهادت رئیس‌جمهوری یادآور زمان از دست دادن پدرم بود

وی سفر به تبریز را سفری بسیار سختی دانست و تصریح کرد: این اتفاق برای من یادآور زمانی بود که پدرم را از دست دادم. امیدوارم رهرو راه رئیس‌جمهوری شهید باشیم و بتوانیم خواسته‌های ایشان از وزارت نفت را محقق کنیم.

وزیر نفت یادآور شد: رئیس‌جمهوری در سفر آخر، پس از پرواز به تبریز، جویای اوضاع صادرات نفت و وصول مطالبات درآمدهای نفتی بودند و بنده هم گزارش کامل را ارائه کردم.

اوجی درباره نگاه و انتظارهای خادم الرضا از صنعت نفت گفت: سالیان زیادی در این صنعت فعالیت کرده‌ام، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در همه دوره‌ها اتفاق‌های مطلوبی در این صنعت رقم خورده و کارهای فراوانی شده است اما در دولت مردمی دکتر رئیسی، شاهد تحول و جهشی در اجرای پروژه‌های صنعت نفت، صادرات، توسعه میدان‌های نفت و گاز، توسعه صنایع پایین‌دست، استفاده از توان داخل و توجه ویژه به موضوع مسئولیت اجتماعی بودیم.

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهوری شهید در هر بخشی از صنعت نفت از بالادست تا پایین‌دست، خواهان مشارکت مردمی بودند، بیان کرد: رئیس‌جمهوری در ماه‌های ابتدایی دولت، در هر سفر استانی که مشعل‌ها را در تأسیسات می‌دیدند، ناراحت می‌شدند و دستور جمع‌آوری هرچه زودتر آنها را می‌دادند.

وزیر نفت ادامه داد: ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب گازهای مشعل تا پایان سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری شد که بخش زیادی از آن خوراک صنایع پایین‌دست شد و این رقم تا پایان امسال به ۳۰ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.

بخش اعظم جهش صادرات نفت ایران به‌دلیل سفرهای خارجی رئیس‌جمهوری بود

اوجی، ناترازی انرژی، بهینه‌سازی مصرف انرژی و توسعه میدان‌های نفت و گاز به‌ویژه میدان‌های مشترک را از دغدغه‌های رئیس‌جمهوری دانست و افزود: رئیس‌جمهوری شهید در نشست‌های مختلف، روند اجرای پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت نفت را جویا می‌شد و بر افزایش تولید، صادرات، اشتغالزایی و عایدات آنها برای کشور تأکید می‌کرد.

وی تصریح کرد: رئیس‌جمهوری شهید بر اجرای صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در مناطق کم‌برخورد تأکید داشت تا مردم محروم نیز از محل پروژه‌ها بهره‌مند شوند.

وزیر نفت در یادآوری خاطره‌ای از رئیس‌جمهوری شهید گفت: طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی که ۲۰ سال قرارداد آن دست به دست می‌شد و در آن کاری انجام نشده بود، در این دولت به سرانجام رسید، قرار بر این بود که در روز بهره‌برداری با حضور رئیس‌جمهوری، تولید به دلیل مسائل امنیتی متوقف شود، اما ایشان اعلام کرد که اجازه ندارید حتی یک دقیقه تولید را متوقف کنید.

اوجی ادامه داد: رئیس‌جمهوری در سفرهایش به مناطق مختلف یش از ۱۰ بازدید از تأسیسات نفتی داشت، با همه متخصصان و دست‌اندرکاران نشست برگزار و گفت‌وگو می‌کرد و از وزارت نفت خواسته بود اجازه مهاجرت نخبگان را ندهید که به‌این‌منظور بیش از ۹۰۰ نیروی متخصص و فارغ التحصیل دانشگاه صنعت نفت جذب شدند.

وی درباره نگاه رئیس‌جمهوری و شهید امیرعبدالهیان برای توسعه دیپلماسی انرژی تأکید کرد: مذاکراتی مطلوب در سفرهای خارجی رئیس‌جمهوری محقق و با انجام این سفرها، زمینه توسعه همکاری‌ها و دیپلماسی اقتصادی و انرژی فراهم می‌شد.

وزیر نفت تصریح کرد: بخش اعظم جهش صادرات نفت ایران به‌دلیل سفرهای خارجی رئیس‌جمهوری شهید انجام شد که زمینه لازم را با ارائه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ایران آماده و اعتماد لازم را ایجاد می‌کردند.

اوجی ادامه داد: پس از هر سفر خارجی رئیس‌جمهوری، شاهد آغاز و گسترش صادرات نفت یا فرآورده‌های نفتی و یا  محصولات پتروشیمی و خدمات فنی مهندسی بودیم.

درخواست شهید جمهور از وزارت نفت برای مقابله با مهاجرت نخبگان

اوجی ادامه داد: رئیس‌جمهوری در سفرهایش به مناطق مختلف بیش از ۱۰ بازدید از تأسیسات نفتی داشت، با همه متخصصان و دست‌اندرکاران نشست برگزار و گفت‌وگو می‌کرد و از وزارت نفت خواسته بود اجازه مهاجرت نخبگان را ندهد که به ‌این‌ منظور بیش از ۹۰۰ نیروی متخصص و فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعت نفت جذب شدند.

وی درباره نگاه رئیس‌جمهوری و شهید حسین امیرعبداللهیان برای توسعه دیپلماسی انرژی تأکید کرد: مذاکراتی مطلوب در سفرهای خارجی رئیس‌جمهوری محقق و با انجام این سفرها، زمینه توسعه همکاری‌ها و دیپلماسی اقتصادی و انرژی فراهم می‌شد.

وزیر نفت تصریح کرد: بخش اعظم جهش صادرات نفت ایران به‌دلیل سفرهای خارجی رئیس‌جمهوری شهید رخ داد که زمینه لازم را با ارائه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ایران آماده و اعتماد لازم را ایجاد می‌کردند.

اوجی ادامه داد: پس از هر سفر خارجی رئیس‌جمهوری، شاهد آغاز و گسترش صادرات نفت یا فرآورده‌های نفتی یا  محصولات پتروشیمی و خدمات فنی مهندسی بودیم.

وی تصریح کرد: به‌جرئت می‌توان گفت وزارت نفت از وزارتخانه‌های برتر در جذب سرمایه‌ بوده است که بخش اعظمی از آن را مدیون شهید رئیسی هستیم. خاطرم هست در چند کشور، ایشان وقتی شاهد آمدن و سرمایه‌گذاری شرکت‌ها بودند، می‌گفت این‌ها حاصل رونمایی از الگوی تازه قراردادها، جذاب‌شدن آن‌ها برای جذب سرمایه‌ و ظرفیت‌های ما هستند.

وزیر نفت افزود: آقای رئیسی همچنین از مصوبه‌های تازه‌ای که در دولت می‌گرفتیم و تغییرهایی که در نحوه و شیوه قراردادها ایجاد شد، رضایت داشت.

اوجی تأکید کرد: با وجود اینکه تحریم‌های نفتی تشدید شده بود، با حمایت خادم ملت ایران در زمینه صادرات جهشی ۲.۵ برابری تجربه کردیم، در زمینه استفاده از سرمایه‌ خارجی هم بالاترین دستگاه دولتی در جذب سرمایه‌گذار خارجی بودیم.

وی بیان کرد: یکی از مواردی که رئیس‌جمهوری تأکید می‌کردند، موضوع جلوگیری از خام‌فروشی بود و به لطف خدا در این زمینه اتفاق‌های خوبی رقم خورد؛ ساخت پتروپالایشگاه‌ها را آغاز کردیم و استفاده از توان و سرمایه هلدینگ‌ها، بانک‌ها و مشارکت مردمی در پروژه‌ها شکل گرفت.

وزیر نفت گفت: خاطرم هست که طی سال ۱۴۰۱ در حضور رئیس‌جمهوری شهید یکی از قراردادها در زمینه توسعه میدان‌ها امضا شد.

ولایت‌پذیری و ولایت‌مداری تام خادم‌الرضا

اوجی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های ممتاز ایشان، ولایت‌پذیری و ولایت‌مداری تام بود که تأکید می‌کردند مقام معظم رهبری بر توسعه میدان‌های مشترک، جلوگیری از خام‌فروشی و حل مسئله ناترازی بنزین و گاز تأکید دارند و باید این چالش‌ها حل شود.

وی گفت: سرانجام مسائل و مشکلاتی که بر سر راه احداث پروژه‌ها بود، با حضور ایشان حل‌وفصل می‌شد. همچنین در مسیر چالش‌هایی نظیر موارد محیط‌زیستی، موضوع تأمین منابع مالی و ترخیص کالا از بنادر و گمرک که بر سر راه پروژه‌ها بود و مانع از توسعه صنعت می‌شد، یا خودشان ورود می‌کردند یا از طریق آقای مخبر، معاون اول، برطرف می‌شد. ثمره آن هم دیده شد و ما پارسال بالاترین رشد اقتصادی را در میان گروه‌های مختلف اقتصادی داشتیم، به‌طوری که در گروه نفت و گاز، طی سه ماه سوم به رقم ۲۵ درصد رسیدیم.

اوجی بیان کرد: میانگین رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در سال ۱۴۰۲ به گواه مرکز آمار و بانک مرکزی بیش از ۲۰درصد بود که به رشد اقتصادی دولت کمک کرد که رشد ۶درصدی را ثبت کرد.

تأکید شهید جمهور بر موضوع سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهوری روی زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت تأکید ویژه داشت و روند پروژه‌ها را نیز در نشست‌ها و مذاکرات تلفنی، بارها و بارها پیگیری می‌کرد، ادامه داد: رئیس‌جمهوری هر دو تا سه ماه گزارش می‌خواست و چالش‌ها را بررسی می‌کرد و به لطف خداوند و با حمایت ایشان طی سه سال اخیر دستاوردهایی سازنده‌ در صنایع نفت و گاز داشتیم.

وزیر نفت با تأکید بر توجه ویژه رئیس‌جمهوری به موضوع تأمین امنیت انرژی مردم گفت: در زمستان‌ها و در اوایل اسفند پارسال که زمستانی سخت داشتیم، ایشان تماس می‌گرفت و وضع گازرسانی خانگی را رصد می‌کرد و در زمینه توزیع بنزین، با توجه به افزایش مصرف در تابستان و فراتررفتن مقدار مصرف از تولید، تأکید داشت مردم با کمبود سوخت روبه‌رو نشوند.

اوجی با اشاره به حمله سایبری چهارم آبان ۱۴۰۱ گفت: در آن حمله سایبری که ۴۴۰۰  جایگاه در سراسر کشور دچار اختلال شد، ایشان به وزارتخانه آمد و نشست ستاد بحران را برگزار کرد و حتی به پمپ‌بنزین‌ها رفت و خودش به‌صورت میدانی اوضاع را بررسی کرد.

وی افزود: پارسال در موضوع انفجار در مسیر خطوط لوله انتقال گاز، رئیس‌جمهوری از همان ساعت ۲ بامداد که از حادثه مطلع شد، لحظه‌به‌لحظه وضع ترمیم و بازسازی آن‌ها را پیگیری می‌کرد.

رئیس‌جمهوری جمله «ما می‌توانیم» را به بهترین شکل در صنعت نفت به ظهور و بروز رساند

وزیر نفت با اشاره به اینکه وضع رفاه و تأمین امنیت مردم از مهم‌ترین دغدغه‌های شهید جمهور بود، بیان کرد: ایشان جمله «ما می‌توانیم» را به بهترین شکل در صنعت نفت به ظهور و بروز رساند؛ دائم تأکید داشت که شما متخصصان، سازندگان و پیمانکاران توانمندی دارید و باید از این ظرفیت‌ استفاده شود و این باور را در یکایک کارکنان صنعت نفت ایجاد کرد و ما هم به لطف خدا و توسل به ائمه، در هیچ‌کدام از بخش‌ها معطل خارجی‌ها و مذاکرات نماندیم.

اوجی با اشاره به ارتباط معنوی خود با رئیس‌جمهوری افزود: رئیس‌جمهوری همیشه در کارهایشان به علی‌بن‌موسی الرضا توسل داشتند و من هم همیشه به ایشان می‌گفتم توسل به امام رضا(ع) داشته باشیم و ایشان هم می‌گفتند توسل را کم نکن و پس از بحث‌های کارشناسی و فنی و چالش‌های بر سر راه پروژه‌ها، هر جا به امام رضا(ع) توسل کردیم، جواب گرفتیم.

وی ادامه داد: امیدواریم خداوند نیز به حق باب الحوائج، امام رضا(ع)، روح ایشان را شاد کند و به خانواده ایشان صبوری بدهد و به همه ما توانی بدهد که بتوانیم رهرو راه ایشان باشیم.

وزیر نفت مهم‌ترین خاطره از ‌آیت‌الله رئیسی را توجه ایشان به موضوع مسئولیت‌ اجتماعی در صنعت نفت دانست و گفت: درحالی‌که طی دوره چهارساله دولت دوازدهم درمجموع ۴ هزار میلیارد تومان (همت) به پروژه‌های مسئولیت اجتماعی تخصیص یافته بود، اما طی دوران فعالیت دولت سیزدهم، نزدیک به ۴۴ همت و بیش از ۶۰۰۰ پروژه عام‌المنفعه در سفرهای استانی تصویب شد که همگی حاصل خواسته رئیس‌جمهوری شهید بود.

اوجی تصریح کرد: رئیس‌جمهوری تأکید داشت مردم باید از این سفره در همه زمینه‌ها بهره‌مند شوند و ما هم این را برای خودمان تکلیف قرار داده بودیم و ایشان نیز از این موضوع، بسیار راضی بود.

بخش زیادی از اعتبار مصوبه‌های سفرهای استانی را وزارت نفت تقبل کرده است

وی ادامه داد: با تأکیدهای آقای رئیسی، وزارت نفت بخش زیادی از اعتبار مصوبه‌های سفرهای استانی را پذیرفت که برکت آن هم بالا بود. بسیاری از این پروژه‌ها که بخش‌های متفاوتی را شامل می‌شد، سال‌ها معطل مانده بود.

وزیر نفت گفت: خدا را شاکریم که این توفیق در دولت سیزدهم نصیب ما شد. تا به امروز در دولت سیزدهم بیش از ۷ همت تخصیص یافته است و هیچ محدودیتی نیز در زمینه تأمین اعتبارها نداریم؛ این پروژه‌ها «باقیات الصالحات» است و طی همین سه سال کارهای بزرگی رقم خورد.

وی بیان کرد: کارهای بزرگی را در دوره سه‌ساله دولت سیزدهم در صنایع نفت و گاز به سرانجام رساندیم. همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند این دولت کار فردا را قربانی امروز نمی‌کند، باید بگویم طرح‌های بزرگی را در این صنعت در حال اجرا داریم؛ تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳۲ طرح نیمه‌تمام به ارزش ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را تکمیل و هم‌زمان عملیات اجرایی ۵۰ طرح به ارزش ۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را آغاز کردیم که حاصل آن افزایش تولید نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و صدور خدمات فنی – مهندسی بوده است. در سال ۱۴۰۳، ۷۹ طرح به ارزش ۱۶ میلیارد دلار تکمیل و عملیات اجرایی ۵۰ طرح به ارزش ۲۵ میلیارد دلار آغاز خواهد شد.

وزیر نفت در پایان گفت: روز گذشته (سه‌شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) در وزارتخانه نشستی با مدیران ارشد داشتیم و عهد بستیم تا لحظه‌ای که در این وزارتخانه هستیم، همه پروژه‌ها را به‌طور جد دنبال کنیم و نگذاریم وقفه‌ای در کار صنعت نفت رخ دهد.

| منبع خبر : خبرگزاری ایسنا
برچسب ها
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.