امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
چندباور اشتباه درباره قرنطینه خانگی
متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ابراز نگرانی نسبت به گردش همزمان آنفلوآنزا و کووید ۱۹، رعایت هرچه بیشتر پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، شست و شوی دستها و همچنین پرهیز از سفر و مهمانی را خواستار شد.
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا، دکتر شروین شکوهی – رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم درباره وضعیت فعلی ابتلا به کرونا اظهار کرد: با تغییراتی که در ویروس رخ داده، تعداد ویروسهایی که در سیستم تنفسی بدن فرد بیمار وجود دارد افزایش یافته و این مسئله احتمال انتقال ویروس را بسیار بیشتر میکند.
وی علت این موضوع را بروز تغییر در ویروس عنوان کرد و افزود: متاسفانه تعداد ویروسهایی که از یک فرد بیمار پخش میشود نسبت به گذشته افزایش یافته و این مسئله منجر به آن شده که تعداد افراد بیشتری به بیماری مبتلا شوند.
این متخصص علاوه بر تغییرات ویروس، بی توجهی و خستگی مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین عدم اعمال برخی از محدودیتهای لازم همچون تعطیلی سازمانها و نهادها را از دیگر عوامل افزایش شیوع این بیماری عنوان کرد و خواستار رعایت هرچه بیشتر پروتکلها از سوی مردم و همچنین مداخلات جدیتر از سوی مسئولان شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به شیوع چشمگیر و وضعیت بحرانی ویروس کرونا، بر ضرورت پرهیز از سفر و برگزاری مهمانی، رفتن به اماکن شلوغ و سایر رفتارهای پرخطر تاکید کرد.
وی با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و شست و شوی دستها علاوه بر جلوگیری از شیوع کرونا میتواند در کاهش شیوع آنفلوآنزای فصلی نیز نقش موثری داشته باشد، گفت: همچنین اگر طبق قولی که دولت داده است امسال تعداد افراد واکسینه شده با افزایش میزان واردات واکسن آنفلوآنزا بیشتر از سالهای گذشته باشد، احتمالا این مسئله نیز کمک کننده است، اما در هر صورت گردش آنفلوآنزا و کووید ۱۹ همزمان با یکدیگر واقعا مشکل بسیار بزرگی است.
وی با بیان اینکه راههای انتقال ویروس آنفلوآنزا و کووید ۱۹ مشابه است، یادآور شد: اما یکی از تفاوتهای مهم بین این دو بیماری این است که احتمال انتقال آنفلوآنزا از افراد بدون علامت بسیار کم است؛ درحالی که یکی از مشکلات بیماری کووید ۱۹، انتقال ویروس از طریق افراد بی علامت است.
این متخصص تاکید کرد: بنابراین، با توجه به احتمال کم انتقال از طریق افراد بی علامت وضعیت پیشگیری از آنفلوآنزا نسبت به کووید ۱۹ بهتر است و احتمالا امسال تعداد بیماران مبتلا به آنفلوآنزا نسبت به سالهای قبل کمتر خواهد بود.
چند باور اشتباه درباره قرنطینه خانگی
شکوهی با بیان اینکه درحال حاضر انتقال بیماری کرونا درون خانوادهها نسبت به گذشته افزایش یافته است، توضیح داد: بسیاری از افراد پنج یا شش روز بعد از بروز علائم به پزشک مراجعه کرده و در روزهای ابتدایی تصور میکنند دچار حساسیت و یا سرماخوردگی شدهاند، اما زمانی که ابتلای آنها به بیماری کووید ۱۹ مشخص شده و به آنها گفته می شود که باید برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده در اتاقی مجزا خود را قرنطینه کرده و از سرویس بهداشتی مجزا استفاده کرده و در زمان ورود سایر افراد به اتاق ماسک بر صورت داشته باشند، تصور میکنند چون چندین روز بدون رعایت این پروتکلها در کنار سایر اعضای خانواده زندگی کردهاند دیگر رعایت این موارد ضرورتی ندارد.
وی ادامه داد: این درحالی است که چنین تصوری بسیار اشتباه است و این احتمال وجود دارد که هنوز سایر اعضای خانواده به بیماری مبتلا نشده باشند؛ به همین خاطر فرد باید اصول قرنطینه را رعایت کند.
این متخصص یادآور شد: بسیاری از افراد مبتلا فکر میکنند همین که خود را داخل منزل قرنطینه کنند کفایت می کند؛ درحالی که منظور از قرنطینه، قرنطینه کردن داخل اتاق مجزاست و فرد مبتلا تا جای امکان نباید از اتاق خارج شود.
بیش از ۳۰ یا ۴۰ درصد از افراد مبتلا فاقد علامت هستند
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ یا ۴۰ درصد از افراد مبتلا فاقد علامت هستند، گفت: بنابراین افرادی که احتمال ابتلای آنان به کووید ۱۹ وجود دارد، از جمله کسانی که در مکانهای شلوغ رفت و آمد دارند و با افراد مختلفی در ارتباط هستند خطرناک تلقی میشوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: برای مثال اگر پدر یک خانواده در محیطی همچون بانک اشتغال دارد، نباید فکر کند چون علامتی ندارد احتمال ابتلایش به کووید ۱۹ صفر است، بنابر این افرادی که به دلایل مختلف شانس ابتلایشان بالاست باید خود را آلوده فرض کنند و در حد امکان از ارتباط نزدیک با همسایگان، دوستان و اعضای خانواده پرهیز کنند. زیرا احتمال زیادی دارد که این افراد ناقل های بی علامت باشند و ویروس را از طریق ترشحات دهان و همچنین تنفسشان به دیگران انتقال دهند.
بسیاری از ابتلاها از طریق افراد بی علامت رخ میدهد
این متخصص در ادامه خاطر نشان کرد: در حال حاضر بسیاری از ابتلاها از طریق افراد بی علامت رخ می دهد، بسیاری از بیماران به ویژه افراد مسن درحالی به کرونا مبتلا می شوند که ماههاست از خانه خارج نشده اند و از طریق فرزاندنشان که بیرون از خانه رفت و آمد دارند اما فاقد علائم بیماری اند، به کووید ۱۹ دچار می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: افرادی که به هر دلیلی از خانه خارج می شوند و با افراد زیادی در ارتباط هستند احتمال زیادی دارد که به این ویروس آلوده شوند، بنابر این حتی در صورت نداشتن علائم نیز خود را آلوده فرض کنند و از ارتباط نزدیک با دیگران بپرهیزند.
شکوهی یادآور شد: همچنان باید از مهمانیها و هر گردهمایی خودداری کرد و در مواردی که مهمانی اجتناب ناپذیر است افراد باید تا جای امکان از ماسک استفاده کرده و مهمانی را با حداقل تعداد، با رعایت فاصله اجتماعی و در فضای باز برگزار کنند.
وی ادامه داد: در فضاهای بسته نیز افراد باید با باز گذاشتن پنجرهها به تهویه مناسب کمک کنند تا احتمال انتقال کاهش یابد. این رفتارها مشخصا رفتار طبیعی انسان ها نیست، اما در شرایط فعلی مجبوریم که این چنین زندگی کنیم تا بتوانیم به هر نحوی زنجیره انتقال را کمرنگ کنیم.
اشتباه والدین مبتلا درباره سپردن کودکان به سایرین
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر ابتلای به کرونا در خانوادهها افزایش یافته است، توضیح داد: بسیاری از والدینی که به کرونا مبتلا میشوند به علت نگرانی از ابتلای فرزندانشان، آنها را نزد پدر و مادر و یا دیگر اقوامشان میبرند، اما این کار بسیار اشتباه است.
دکتر شکوهی افزود: احتمال اینکه این کودکان به ویروس کرونا آلوده شده باشند بسیار زیاد است و مبتلا شدن پدربزرگ و مادر بزرگ ها از طریق کودکان به این بیماری بسیار خطرناک است. یعنی در صورت ابتلای والدین به ویروس، با توجه به اینکه کودکان در صورت ابتلا نیز بیشتر بدون علائم باقی میمانند و در صورت ابتلا نیز بیماری خفیفی را تجربه میکنند، بهتر است با رعایت پروتکلهای بهداشتی کودکان در خانه و در کنار والدین بمانند.
این متخصص ادامه داد: بیماران یک یا دو روز قبل از بروز علائم نیز امکان انتقال بیماری به دیگران را دارند، از این رو افرادی که یک یا دو روز قبل از علامت دار شدن فرد بیمار با وی در ارتباط بودهاند باید احتمال آلودگی را در نظر گرفته و ارتباط خود با دیگران به ویژه افراد دارای ریسک را محدود کنند.
شکوهی با بیان اینکه ریسک فاکتورهای افرادی که با بیماران کوویدی در ارتباط هستند به دو دسته تقسیم می شوند، توضیح داد: دسته اول ریسک فاکتورهایی که باعث میشود فرد در صورت ابتلا شرایط سختی را تجربه کند و دسته دوم ریسک فاکتورهای اجتماعی که به واسطه شغل یا موقعیت اجتماعی فرد باعث میشود در صورت ابتلا سلامت افراد زیادی را تهدید کند.
وی در پایان یادآور شد: بنابراین افرادی که در تماس نزدیک با فرد کرونایی هستند برای تصمیم گیری درباره ضرورت قرنطینه و انجام فاصله گذاری اجتماعی، نحوه ارتباطشان با دیگر افراد و لزوم انجام تست باید با پزشک دارای تجربه در این زمینه مشورت کنند تا احتمال انتقال بیماری در جامعه و همچنین ابتلای خود فرد به بیماری کاهش یابد.
اجتماعی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.