روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Sunday, 24 November , 2024
امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
شناسه خبر : 3589
  پرینتخانه » اجتماعی, ایران تاریخ انتشار : 11 تیر 1399 - 13:11 | | ارسال توسط :
کرونا

کرونا و وضعیت مدارس در سال تحصیلی جدید

معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه براساس نظر متخصصان و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا احتمال ورود موج جدید ویروس کرونا و همزمانی آن با ویروس آنفلوآنزا در کشور ممکن است شروع سال تحصیلی جدید را با مشکلاتی فراتر از قبل مواجه کند گفت: وزارت آموزش و پرورش تلاش می کند تا با ارائه آموزش‌های تلویزیونی، سامانه «شاد» و بسته‌های آموزشی در آغاز سال تحصیلی، فرصت دسترسی برابر آموزش را برای همه دانش آموزان فراهم کند.
کرونا و وضعیت مدارس در سال تحصیلی جدید

معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه براساس نظر متخصصان و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا احتمال ورود موج جدید ویروس کرونا و همزمانی آن با ویروس آنفلوآنزا در کشور ممکن است شروع سال تحصیلی جدید را با مشکلاتی فراتر از قبل مواجه کند گفت: وزارت آموزش و پرورش تلاش می کند تا با ارائه آموزش‌های تلویزیونی، سامانه «شاد» و بسته‌های آموزشی در آغاز سال تحصیلی، فرصت دسترسی برابر آموزش را برای همه دانش آموزان فراهم کند.

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا، امیرعباس میرزاخانی، با بیان اینکه کرونا در سال تحصیلی جدید به سرعت و در طی  چندماه توانست بنیان تمام کشورها را در عرصه‌های مختلف چون اقتصاد، سیاست خارجی، آموزش، بهداشت و مسکن برهم زند اظهار کرد: البته تمام تاثیرات کرونا مذموم نبوده، بلکه در برخی حوزه‌ها توانست نوآوری‌ها و راه‌حل‌هایی را که تا قبل با مقاومت‌هایی مواجه می‌شد را به یکباره دگرگون کند؛ به گونه‌ای که در برخی حوزه‌ها به کسب تجربه‌هایی منجر شده است که می‌تواند چراغ راه آینده شده و آن مجموعه را به قله‌های رفیع پیشرفت برساند.

وی افزود: شاید هنگامی که با یک فوریت بهداشتی در سطح ملی مواجه هستیم، زمان مناسبی برای پیشنهاد تغییر جهت در نظام آموزش عمومی کشور نباشد؛ اما ویروس کرونا همه چیز را تغییر داده و سیستم آموزشی نیز از این جریان مستثنی نبوده است. یکی از حوزه‌هایی که با ورود کرونا و تعطیلی ناخواسته وارد فاز اجرایی طراحی سازوکار آموزش مجازی و تداوم آموزش شد، وزارت آموزش و پرورش بود.

معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش با آموزش‌های تلویزیونی و معرفی سامانه «شاد» آغازگر مقابله با ویروس کرونا در امر تعطیلی مدارس شد و توانست رضایت نسبی مخاطبانش را فراهم کند گفت: اکنون پس از گذشت پنج ماه از شروع همه گیری کرونا، شاید کشورمان در کنترل بیماری به توفیقاتی رسیده باشد ولی برای مهار آن راه پرپیچ و خمی در پیش دارد.

میرزاخانی ادامه داد: در این میان قطعا بازگشت دانش آموزان به مدارس بر خلاف سال‌های گذشته، یک امر عادی نخواهد بود و آموزش و پرورش با یک سناریوی ترکیبی از آموزش‌ها به استقبال سال تحصیلی جدید می‌رود. مطمئنا در سال تحصیلی جدید تلاش می‌شود برقراری کلاس‌ها با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی همراه باشد، امکان تهویه صحیح فضاهای آموزشی فراهم و برنامه مناسبی برای پاکسازی و ضدعفونی دوره‌ای این فضاها تدوین و اجرایی شود.

وی ادامه داد: در کنار این تدابیر لازم است به نحوه ایجاد یک سیستم آموزشی کارآمد نیز توجه شود که در آن هر یک از دانش آموزان فرصت یادگیری و پیشرفت را به دست آورند؛ سیستمی که بهتر از نظام آموزشی گذشته عمل کند.

معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه البته بدیهی است که تغییر جهت در نظام آموزشی مستلزم سرمایه گذاری دولت است و هزینه این اقدام، قابل توجه خواهد بود گفت: اکنون زمان آن رسیده است که راه‌حل‌های کوتاه مدت را کنار بگذاریم و راهکارهای مناسبی را برای جبران افت تحصیلی ناشی از تعطیلی بلندمدت مدارس بر دانش آموزان و همچنین جلوگیری از بروز مجدد این مشکل در صورت تعطیلی مجدد مدارس بیابیم.

میرزاخانی ادامه داد: بی تردید مقابله با شرایط غیرمعمول مستلزم تغییرات برنامه‌ریزی شده  است به همین منظور آموزش و پرورش با درک شرایط خانواده‌ها و پاندمی کرونا در کشور و همچنین اقدامات دولت و وزارت بهداشت در این خصوص و ضرورت حاکمیتی بودن امر آموزش، ترکیبی از آموزش‌های تلویزیونی، سامانه «شاد» و بسته‌های آموزشی را بنا به مقتضیات به دانش آموزان ارائه کرده است. به گونه‌ای که این سناریو باید بتواند  دربرگیرنده راهکارهایی برای مقابله با نابرابری‌های آموزشی ناشی از شرایط آموزش در ایام کرونا بوده و پیامدهای ناگوار آن کمترین آسیب و افت را به دانش آموزان مناطق محروم وارد کند.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش برای اینکه بتواند این سناریو را در سال تحصیلی جدید اجرایی کند باید تغییراتی در اصول نظام آموزشی خود ایجاد کند که در ادامه به چند مورد اشاره خواهد شد؛ گفت: شروع سال تحصیلی جدید در کشور ما بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی اول مهر است ولی نباید فراموش کنیم که بسیاری از دانش آموزان فرصت یادگیری بخش قابل توجهی از مطالب را در سال تحصیلی گذشته از دست دادند و نمی‌توان برای جبران این وضعیت تا پاییز آینده منتظر ماند. بنابراین لازم است با استفاده از برنامه‌های تابستانی، این عقب ماندگی تحصیلی جبران شود.

میرزاخانی افزود: با توجه به این که ممکن است کرونا تا مدت‌ها ادامه داشته باشد، لازم است مدارس از  ترکیبی از برنامه‌های آموزشی استفاده کنند که در تمام طول سال امکان یادگیری را فراهم کند. به همین منظور شیوه اجرای آموزش بر حسب تقویم آموزش سال‌های قبل، امری است که باید مورد بازنگری قرار گیرد.

وی با بیان اینکه براساس نظر متخصصان و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا احتمال ورود موج جدید ویروس کرونا و همزمانی آن با ویروس آنفلوآنزا در کشور ممکن است شروع سال تحصیلی جدید را با مشکلاتی فراتر از قبل مواجه کند و مدارس نتوانند پذیرای تمام دانش آموزان باشند گفت: در نتیجه لازم است یک برنامه مشخص برای دانش آموزان در مناطق مختلف کشور مبتنی بر یافته‌های آماری و میزان شیوع ویروس کرونا تدوین شود که نیازهای آموزشی، اجتماعی و منطقه‌ای دانش آموزان را مورد متوجه قرار دهد.

میرزاخانی ادامه داد: در این زمینه باید برحسب نیاز دانش آموزان به موارد آموزشی، علمی و اجتماعی از شیوه آموزشی مناسب استفاده کرد. ممکن است بنا به ضرورت نیاز باشد تا تعداد دانش آموزان حاضر در کلاس‌ها کاهش یابد و این وضعیت، فرصت مناسبی را برای گروه بندی دانش آموزان بر اساس روش‌های آموزشی مناسب فراهم می کند.

معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه درصدی از دانش آموزان کشور برحسب موقعیت‌های جغرافیایی در مناطقی هستند که امکان دسترسی به آموزش‌های تلویزیونی و مجازی را ندارند اظهار کرد: لازم است انتظارات ما از یادگیری دانش آموزان و نحوه ارزیابی آنها مورد بازبینی قرار گیرد.

وی افزود: بر حسب تجربه‌های جهانی در بسیاری از مدارس جهان به جای ارتقاء مقطع درسی در پایان هر سال تحصیلی، دانش آموزان با سطوح علمی مختلف و به صورت گروهی آموزش داده می‌شوند و بر اساس شایستگی‌هایی که به دست می‌آورند، به مقطع بالاتر می‌روند. در کشور ما دانش آموزان عشایر در این دسته طبقه بندی می شوند و آموزش و پرورش با تهیه بسته‌های آموزشی و استفاده از ظرفیت راهبران آموزشی، نوعی از آموزش بر مبنای شایستگی را پیش بینی کرده است که علاوه بر مقابله با پیامدهای تعطیلی مدارس، موجب کاهش تفاوتهای آموزشی ناشی از جایگاه اقتصادی و اجتماعی در بین دانش آموزان می شود.

میرزاخانی افزود: در این زمینه لازم است تا بخش‌های مختلف دولت شرایط را برای بهره مندی از امکاناتی مانند اینترنت، تهیه گوشی‌های هوشمند و همچنین بهبود وضعیت بهداشت جسمی و روانی، سکونت، تغذیه مناسب و سایر نیازهای اولیه ضروری دانش آموزان ارتقا دهند تا این موضوع بتواند موجب افزایش حداکثری ظرفیت یادگیری در دانش آموزان و تمرکز معلمان بر آموزش شود.

معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش تلاش می‌کند تا با ارائه آموزش‌های تلویزیونی، سامانه «شاد» و بسته های آموزشی در آغاز سال تحصیلی، فرصت دسترسی برابر آموزش را برای همه دانش آموزان فراهم کند گفت: تحقق این امر به مشارکت همه جانبه بخشهای مختلف دولت نیازمند است تا در این شرایط،  نظام آموزشی کشور بتواند در بستری امن و آرام وظایف محوله خود را به سرانجام برساند.

نویسنده : تحریریه اخبار کیش | منبع خبر : ایسنا
برچسب ها
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.