امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
کنعانی: ایران از امروز عضو گروه بریکس است/ روابط با روسیه مبتنی بر منافع است
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا،«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در آغاز نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، نشست میلاد حضرت زهرا (س) را تبریک گفت.
وی همچنین اظهار کرد: لازم میدانم در آستانه چهارمین سالگرد شهادت سردار بزرگ قهرمان بینالمللی مبارزه با تروریسم حاج قاسم سلیمانی یاد و نام این شهید گرانقدر را گرامی بدارم و به روح بلند آن شهید والامقام درود و سلام بفرستم و ادای احترام کنم. شهید سلیمانی در بین ما نیست اندیشهها و مرام و مکتب شهید سلیمانی برقرار است و اندیشه او در منطقه تکثیر شده و نرمافزار مقاومت که آن شهید گرانقدر تولید و ترویج کرد، باقی است و اندیشه مقاومت هر روز جان تازهای به خود میگیرد.
شجره قدرتمند مقاومت در حال زورآزمایی با وحشیگری رژیم صهیونیستی است
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: همچنین یاد و خاطره شهید گرانقدر همرزم شهید سلیمانی را در طول سالیان طولانی در منطقه شهید والا مقام سید رضی موسوی را گرامی می دارم و یک بار دیگر اقدام جنایتآمیز علیه این شهید عزیز را محکوم میکنم. قطعا رژیم صهیونیستی در توسل به اینگونه اقدامات جنایتآمیز هیچگونه دستاورد راهبردی را نخواهد داشت و شجره مقاومت قدرتمندتر از هر زمان دیگری در حال زورآزمایی با سلطهگری و وحشیگری رژیم صهیونیستی است و این اقدامات کمکی به عمر این رژیم غاصب نمیکند.
کنعانی همچنین فرا رسیدن سال نو میلادی را به مسیحیان ایران و جهان و پیروان ادیان آسمانی تبریک و تهنیت گفت و افزود: مسیحیان جهان در شرایطی سال نو میلادی را جشن میگیرند که سرزمین زادگاه عیسی مسیح در فلسطین تحت بیسابقه ترین جنایات رژیم غاصب قرار دارد. بسیاری از پیروان عیسی مسیح امسال در همدردی با ملت فلسطین جشن نگرفتند یا آنگونه که باید و شاید سال نو میلادی را برای خودشان یک رخداد توام با سرور و شادمانی تلقی نمیکنند و برای همدردی با ملت فلسطین از انجام برنامههای دینی و مذهبی خود و اجرای برنامههای شادمانه پرهیز کردند.
جامعه بینالملل به مسئولیتهای انسانی خود در حمایت از فلسطین عمل کند
وی تصریح کرد: جای تاسف است رژیم صهیونیستی در استمرار حمایت آمریکا در آستانه سال نو دست از اقدامات شرورانه و ماجراحویانه علیه ملت فلسطین دست بر نداشت و این جنایات را به طور مستمر در طول ۳ ماه ادامه میدهد. جا دارد از جامعه بینالملل بخواهیم به مسئولیتهای انسانی خود در حمایت از ملت فلسطین و بازدارندگی از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی عمل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره پیگیریهای انجام شده در ارتباط با پرونده ترور شهید سلیمانی اظهار داشت: پیگیری جنایت آمریکا در ترور شهید سلیمانی را با جدیت دنبال خواهیم کرد و این موضوع هیچگاه به بوته فراموشی سپرده نخواهد شد. ضمن اینکه در ارتباط با پرونده ترور شهید سلیمانی در فواصل مختلف مسئولان ذیربط اطلاع رسانیهای مختلفی را انجام دادند، گمان میکنم در این روزها اطلاعات جدیدی از سوی مسئولان ذیربط و کمیته پیگیری حقوقی شهادت سردار سلیمانی و معاونت حقوقی ریاست جمهوری اطلاعات تکمیلی انجام خواهد شد.
موضوع ترور شهید سلیمانی مشمول جنایت بینالمللی است
وی افزود: وزارت خارجه نیز نقش خود را ایفا میکند، در بعد داخلی، ابعاد حقوقی و کیفری پرونده علیه آمریکا و جنایتکاران آمریکایی اقدامات و پیگیریهای حقوقی در حال انجام است و در بعد بینالمللی نیز با استناد به کنوانسیون ۱۹۷۲ اقدامات از طریق وزارت امور خارجه و مرکز حقوقی بینالمللی نهاد ریاست جمهوری در حال انجام است و اقدامات قابل توجهی نیز در این زمینه صورت گرفته است.
کنعانی در ادامه اظهار داشت: در همین مسیر یادداشتهای رسمی از طریق سفارت سوییس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا ارسال شده و ابعاد حقوقی در حال پیگیری است؛ این که آیا از طریق دادگاه بینالمللی کیفری لاهه اقداماتی صورت گرفته یا قرار است انجام شود تا جایی که حضور ذهن دارم معاون حقوقی -بینالمللی نهاد ریاست جمهوری در این رابطه توضیحات دقیق را مطرح کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: معتقد هستیم اگر محکمه کیفری عادلانهای وجود داشته باشد حتما مساله ترور شهید سلیمانی مشمول جنایت بینالمللی است و فرمانده این ترور باید توسط چنین محکمهای پیگرد، محاکمه و اجرای حکم قرار گیرد. اما در هر صورت می دانید دولت آمریکا از نفوذ خودش به صورت غیر مشروع در مراجع بین المللی سوء استفاده کرده است. البته از نظر جمهوری اسلامی ایران شهید سلیمانی یکی از شخصیتهای مورد حمایت بینالمللی بوده و در یک ماموریت رسمی با استقبال دولت عراق به این کشور سفر کرده بود.
وی تاکید کرد: بنابراین محاکم بینالمللی از جمله دیوان بینالمللی کیفری میتواند به این مساله رسیدگی کرده و حکم صادر کند، گویا گفته میشود آمریکا به عنوان عضو به دیوان بینالمللی کیفری نپیوسته است، هر چند شخص دادستان براساس مراجع حقوقی کشور ما میتواند به این موضوع ورود کند، در هر صورت ما پیگیری میکنیم و همه راههای ممکن برای تحت پیگرد قرار دادن مجرمان و عامل اصلی ترور شهید سلیمانی را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
کنعانی یادآور شد: در این زمینه کمیته ویژه حقوقی تعیین شده برای این کار به طور مستمر این موضوع را پیگیری می کند و جلسه مستمر مشورتی برگزار شده است. بنابراین این موضوع به عنوان یکی از ماموریتهای مهم دولت و دستگاه دیپلماسی در دستور کار قرار دارد و قطعا عاملان جنایت از اقدام ناجوانمردانهای که انجام دادند، در امان نخواهند بود و جمهوری اسلامی ایران از همه ابزارهای قانونی برای این منظور استفاده خواهد کرد.
آژانس اقدامات حرفهای را دنبال و از سیاستزدگی پرهیز کند
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اظهارات اخیر مطرح شده از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: ما در این ارتباط اعلام موضع کرده و بارها نیز اعلام کردیم ایران به تمامی تعهدات خودش در چارچوب معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه معاهده جامع پایبند بوده و هست و از زمان اجرای برجام تاکنون ایران در صدر لیست کشورهایی بوده که بیشترین بازرسیها توسط کارشناسان و بازرسان آژانس انرژی اتمی از فعالیتهای آن صورت گرفته است. بنابراین طرح موضوعات و مباحثی از این قبیل سازنده و متناسب با واقعیت موضوع فعالیتهای هستهای صلح آمیز ایران و کم و کیف همکاری سازنده و موثر و میزان تعهد و پایبندی ایران به همکاری تخصصی و فنی با آژانس نیست.
وی تاکید کرد: فعالیتهای هستهای ایران صلح آمیز است و تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد. از آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دبیرکل این آژانس انتظار میرود اقدامات حرفهای خودشان را دنبال کنند، از سیاستزدگی پرهیز کنند و اجازه دهند همکاریهای سازنده ایران با آژانس به صورت حرفهای، فنی وتخصصی در چارچوب هم موافقتنامه جامع پادمان و هم در چارچوب معاهده عدم اشاعه و نیز بیانیهای که میان ایران و آژانس تنطیم و منتشر شده پیش برود.
وی درباره ادعاهای آژانس و گمانهزنیها و نگرانیهایی که از سوی اروپاییها برای جلسه آتی شورای حکام وجود دارد گفت: به این سوال پاسخ نخواهم دارد. گمانهزنی است و ما به استقبال گمانه زنیها نمیرویم.
رژیم صهیونیستی تلاش دارد بحرانهای داخلی خود را به خارج تسری دهد
کنعانی در ادامه نشست خبری هفتگی خود با رسانهها در پاسخ به این سوال که رژیم صهیونیستی اخیرا حملات خود را به سوریه تشدید کرده آیا بعد از ناکامی در جنگ غزه سعی دارد بحران را در منطقه گسترش دهد، گفت: رژیم صهیونیستی در ارتباط با سوریه و حملات هوایی یا موشکی که به خاک سوریه انجام میدهد، نقض حقوق بینالمللی و منشور ملل متحد و همچنین نقض حاکمیت ارضی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل را مرتکب میشود و طبیعتا چنین اقداماتی از منظر تمام مقررات بینالمللی محکوم و شایسته واکنش و پیگیری است. اقداماتی از این دست تهدیدی برای صلح منطقهای و بینالمللی است و مراجع بینالمللی مسئولیت دارند تا مانع گسترش این اقدامات شوند البته رژیم غاصب صهیونیستی تلاش دارد تا بحرانهای داخلی خود را به بیرون از سرزمین های اشغالی تسری دهد و این سیاستها شناخته شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه افزود: دولتهای منطقه این رفتار فرافکنانه رژیم صهیونیستی را میشناسند، مواضع دولت سوریه در این زمینه روشن است، انتظار میرود جامعه بینالمللی، شورای امنیت و سازمان ملل به مسئولیت خود در حفظ صلح و ایجاد بازدارندگی در مقابل رفتارهای رژیم صهیونیستی عمل کند.
فضای مثبتی میان ایران و مصر وجود دارد
وی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با ارتقای روابط ایران و مصر و همچنین تبادل سفرا میان دو کشور نیز گفت: روابط میان ایران و مصر براساس نقشهراهی که میان دو وزیر خارجه در دیدارشان در نیویورک بر مبنای نگاه روسای دو کشور ترسیم شده در حال پیگیری است، فضای مثبتی در میان دو کشور وجود دارد، گفتوگوها میان دو وزیر و روسای جمهور در حاشیه اجلاس سران کشورهای عربی اسلامی در ریاض و گفتو گوی تلفنی اخیر میان مقامات انجام شده علاقه مند هستیم در چارچوب نقشه راه دو کشور روابط دو کشور اثرگذار در منطقه ارتقاء یابد و شاهد آثار مثبت در روابط دو جانبه باشیم.
روابط قوی ایران و روسیه مانع از آن نیست که مواضع خود را مطرح نکنیم
کنعانی همچنین در مورد مواضع اخیر روسیه در مسائل منطقهای اظهار داشت: من پاسخگوی مواضع روسیه در مورد مسائل منطقهای نیستم، روابط ایران و روسیه روابطی سازنده، رو به جلو و مبتنی بر مصالح و منافع دو کشور است و در مسیر توسعه مناسبات ایران با کشورهای همسایه و در چارچوب سیاست همسایگی و ارتقاء وضعیت همکاریها با کشورهای مهم و موثر در منطقه است. همچنین شاهد گسترش روز افزون روابط ایران و روسیه در زمینه های مختلف بودیم که بر مبنای اراده سیاسی رهبران ۲ کشور و مبتنی بر توسعه منافع مشترک ۲ کشور است.
وی ادامه داد: کشورها در ارتباط با موضوعات مختلف دیدگاههای ملی و خواست خود و مبتنی بر منافع و مصالحی که تشخیص میدهند، دارند، البته مواردی هست که ایران دیدگاه خود را دارد، روسیه یا هر دولتی که خارج از منطقه با او کار میکنیم نیز ممکن است دیدگاه خود را داشته باشد و این مساله امری طبیعی و شناخته شده است، مادامی که روابط میان کشورها براساس احترام و منافع مشترک شکل بگیرد قابلیت توسعه دارد و اختلاف نظرها مادامی که مخل روابط نباشد می تواند امری پذیرفته باشد .
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اظهارات روسیه مرتبط با جزایر سهگانه نیز گفت: جزایر سه گانه همیشه ایران، موضوعی است که در این ارتباط موضع رسمی صریح خودمان را اعلام کردیم و در گفتوگو با مقامات روسیه و وزیر خارجه آن دیدگاه صریح ایران مطرح شد، بنابراین روابط سازنده و قوی ایران و روسیه مانع از آن نیست که مواضع اصولی خود را مطرح نکنیم یا درمورد دیگر موضوعات منطقه ای هم ما مواضع خود را صریح و شفاف اعلام کرده و میکنیم.
ملت فلسطین باید در مدیریت سرزمینهای فلسطینی تصمیم بگیرند
کنعانی همچنین در مورد اینکه در فضای مجازی اعلام شده پیامهایی در مورد مساله فلسطین از آمریکا برای ایران فرستاده شده و یا سعودیها برای میانجیگری وارد شدهاند، گفت: نمیتوانم چنین خبری که در فضای مجازی منتشر شده را تایید کنم، ایران موضع روشن و دقیقی در مورد تحولات فلسطین دارد، برای پایان بخشیدن به جنایت جنگی رژیم صهیونیستی موضع خود را همچنین در مورد نحوه کمک به ملت فلسطین برای پایان بخشیدن به تحریم ها اعلام کرده و در مورد مساله فلسطین و مسائل سیاسی آن معتقدیم این ملت فلسطین هستند که باید در مدیریت سیاسی و اجرایی سرزمینهای فلسطینی تصمیم بگیرند.
وی ادامه داد: مشخصا دولت آمریکا را نه دارای صلاحیت و اهلیت اخلاقی برای ایفای نقش در مورد مسائل سیاسی فلسطین میدانیم که دولت آمریکا هیچ گاه یک طرف راه حل برای بحران مزمن و ریشه دار و مساله دردناک فلسطین نبوده بلکه در سطوح مختلف گفته خود را بدون قید و شرط متعهد به حمایت از رژیم صهیونیستی میداند، دولت آمریکا بهترین و اثرگذارترین اقدامی که در ارتباط با فلسطین در شرایط کنونی انجام دهد این است که به حمایتهای بدون قید و شرط خود از رژیم صهیونیستی پایان بخشد و به خواسته جامعه ملل جامه عمل بپوشاند.
ادعای بیاساس انگلیس که نقش تاریخی در بحران فلسطین دارد، مسموع نیست
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در مورد اظهارات اخیر دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس و وزیر دفاع این کشور و در ادامه متهم کردن ایران بهعنوان مسئول در حملات انجام شده در دریای سرخ گفت: در پاسخ به ادعای مطرح، پاسخ صریح و شفاف ایران از زبان وزیر خارجه ایران مطرح و ارایه شد، گمان میکنم شفافیت لازم در این زمینه وجود داشت. بنابراین طرح ادعای بی اساس از سوی هیچ کشوری از جمله انگلیس که اساسا نقش تاریخی و شناخته شده در ارتباط با بحران ریشه دار فلسطین دارد، مسموع نیست. این اقدامات در دریای سرخ کمکی به منطقه نمیکند، نگرانیهای منطقه را افزایش میدهد.
رژیم صهیونیستی در جایگاهی نیست که درباره فعالیتهای هستهای ایران اظهارنظر کند
کنعانی همچنین درباره اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی در ارتباط با مساله هستهای ایران، ابراز داشت: در ارتباط با اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی ما همواره دیدگاه روشنی داریم، رژیم صهیونیستی در جایگاهی نیست که در ارتباط با فعالیتهای صلحآمیز اظهارنظر کند، رژیم صهیونیستی خود متهم و ناقض قوانین بینالمللی در ارتباط با فعالیتهای هستهای است که غیر قانونی دارای کلاهکهای هستهای است و فعالیت های هسته ای آن تحت نظارت پادمانی آژانس قرار ندارد و ظرفیتهای هستهای رژیم صهیونیستی تهدیدی علیه امنیت و صلح در منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه با توجه به سابقه شرارت آمیز و جنایت آمیز این رژیم خطر استفاده و تهدید از سوی رژیم صهیونیستی علیه اهداف منطقه ای از جمله در فلسطین وجود دارد چنین اظهاراتی نشان دهنده عینیت یافتن تهدید هستهای رژیم صهیونیستی است، مراجع ذیربط آژانس بینالمللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل دراین زمینه مسئولیت دارند.
بریکس با پیوستن اعضای جدید، نظم در معادلات بینالمللی به دست آورده است
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در مورد عضویت رسمی ایران در بریکس نیز اظهار داشت: از امروز ایران عضو کامل گروه بریکس به شمار میرود. بریکس با پیوستن اعضای جدید، نظم در معادلات بینالمللی به دست آورده است، ایران چند جانبهگرایی و استفاده از فرصتها و ظرفیتهای آن را با جدیت مورد پیگیری قرار داد و بریکس بهعنوان ساز و کار چندجانبه قطعا فرصتهای بیشتری را در حوزه مناسبات چند جانبه بینالمللی در اختیار ایران قرار میدهد. عضویت کامل ایران در بریکس یکی از نتایج بینالمللی برای ایران به شمار میرود، ایران با استفاده از ظرفیتهای این گروه نقش سازنده و اثرگذار خودش را در معادلات چندجانبه بینالمللی ارتقا میبخشد.
روابط میان ایران و چین، پیشرونده است
وی در مورد روابط ایران و چین در سال جدید میلادی نیز گفت: روابط میان ایران و چین یک رابطه پیشرونده است، خوشبختانه زیر ساخت حقوقی بسیار خوبی در توسعه روابط دو کشور داریم، نقشهراه و جامع همکاریهای ۲۵ ساله وجود دارد و در کنار توافقات انجام شده میان روسای دو کشور و وجود اراده سیاسی در سطح عالی پیشبینی میکنیم در سال جاری میلادی با سرعت بیشتر و مطلوبتری به پیش خواهد رفت.
کنعانی درباره نشست اخیر گفتوگوی اندیشکده ایران و چین و تاثیر آن در روابط دو کشور ایران و چین نیز اظهار داشت : در ارتباط با روابط ایران و چین و پیشرفت در چارچوب همکاریهای بلند مدت و توافقاتی که میان دو کشور انجام شد، این نشست به میزبانی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه انجام شد و این مرکز به عنوان مرکز مطالعات راهبردی مسئول و متولی نشستهای مختلف علمی و پژوهشی با مراکز فکری کشورهای علاقهمند به همکاریها و روابط دوجانبه با ایران است.
درباره زمان سفر رئیسجمهور اطلاع رسانی خواهد شد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه گفته شده رئیسجمهور ۴ ژانویه به ترکیه سفر میکند اظهار کرد: در این رابطه تاریخی را اعلام نکردیم، ریاست جمهوری در این زمینه اطلاع رسانی میکند، طبیعتا برنامه سفر رئیس جمهور به ترکیه از قبل مطرح بوده آن هم بر مبنای دعوت به عمل آمده و در چارچوب اراده دو کشور برای تقویت مناسبات که درباره زمان سفر اطلاع رسانی خواهد شد.
همکاریهای ایران و اوراسیا کاملا رو به جلو است
کنعانی همچنین درباره همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز ابراز داشت: تقویت همکاریها با اتحادیه اقتصادی اوراسیا جزو اهداف و برنامههای ایران بوده و این همکاریها کاملا رو به جلو است . دوره اجرای توافق موقت اجرای برنامه تجارت آزاد را با مجموعه گروه اقتصادی اوراسیا داشتیم و شاهد افزایش ارتقاء همکاریهای ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهیم بود.
آمریکاییها یا کره زمین را درست نمیشناسند یا وزن ایران را در کره زمین نمیدانند
وی در مورد اظهارات برخی از نمایندگان کنگره آمریکا علیه ایران نیز گفت: یا کره زمین را درست نمیشناسند یا وزن ایران را در کره زمین نمیدانند، اینگونه اظهار نظرها نشانگر عمق تفکرات جنون آمیز در میان لایههای مقامات سیاسی آمریکا و برخی از اعضای کنگره آمریکا است، عمق دلباختگی این نمایندگان به رژیم صهیونیستی موجب طرح اظهارات جنون آمیزی از این دست میشود.
انتظار از سازمان همکاری اسلامی درباره فلسطین بیش از آن چیزی است که شاهد بودیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نقش سازمان همکاریهای اسلامی در حل مساله فلسطین گفت: سازمان همکاری اسلامی ظرفیتهای زیادی دارد که در حمایت از ملت مظلوم فلسطین استفاده موثر را ببرد. انتظار از سازمان همکاری اسلامی بیش از آن چیزی است که شاهد بودیم و انتظار میرود در مرحله اجرا شاهد تحقق آن مواضع باشیم. کمیته مشترک پیگیری در چارچوب سازمان همکاری اسلامی برای پیگیری اهداف شکل گرفته و به عنوان ایران پیشنهاد کرده بودیم سازمان همکاری اسلامی با تشکیل یک کمیته تخصصی حقوقی در ذیل دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی مستندات لازم برای ارائه این مستندات را به دیوان کیفری بینالمللی برای پیگیری حقوقی جنایت جنگی رژیم صهیویستی تشکیل دهد، در چند مرحله مطرح شد تشکیل چنین کمیته ای در اولویت سازمان میتواند به پی گیری حقوقی جنایت جنگی و تحت پیگرد قرار دادن رژیم صهیونیستی در محاکم بینالمللی کمک کند.
مدتهاست زمان برای پایان دادن به جنگ غزه رسیده است
کنعانی درباره اینکه چه پیشبینی برای آینده جنگ غزه وجود دارد، گفت: پیشبینی کار من نیست. در ارتباط با غزه صورت مساله روشن است؛ حمله رژیم صهیونیستی یک حمله تجاوزکارانه و ناقض همه اصول شناخته شده بینالمللی است و اینکه رژیم صهیونیستی در آنِ واحد همه چهار جرم اصلی بینالمللی یعنی تجاوز، جنایت جنگی، نسلکشی و جنایت علیه بشریت را به طور همزمان در حال ارتکاب است، نمیتوان در این حجم از جنایت چشمپوشی کرد. اساسا چه اقدام دیگری قرار است بیفتد که شورای امنیت از آن به عنوان خطری برای صلح و امنیت بین المللی تعبیر کند؟ اساسا کشورهای دنیا تا چه اندازه میتوانند صبوری کنند که یک کشور با سوءاستفاده از حق وتو رای به ادامه جنایت بینالمللی دهد. این اتفاق علنا میافتد. آیا زمان برای پایان جنگ رسیده است ؟ بله. مدتهاست زمان برای پایان دادن به جنگ رسیده است.
ایران از پایان یافتن جنگ اوکراین استقبال میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد وضعیت جنگ روسیه و اوکراین نیز گفت: معتقدیم آنچه به وضع موجود پایان میبخشد راهکار سیاسی است و ایران از پایان یافتن جنگ از طریق راهکار سیاسی استقبال میکند.
امکان استفاده از داراییها برای دولت ایران وجود دارد
کنعانی درباره اینکه پس از توافق ایران و آمریکا برای تبادل داراییها و آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران گفته میشد یخ روابط آب می شود آیا اتفاقی رخ داده است؟، اظهار داشت: مساله کاملا روشن است داراییها منتقل شده و امکان استفاده برای دولت ایران وجود دارد، تحول دیگری در این ارتباط رخ نداده است.
ایران با سرافرازی اعلام میکند حامی جریانهای مقاومت در فلسطین در آزادی سرزمینشان هستیم
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا تا این اندازه شاهد هجمه به ایران برای حمایت از مقاومت هستیم اما در مورد سایر کشورها چنین نیست، اظهار داشت: حمایت از مقاومت در فلسطین را مشروع میدانیم، جنبشهای مقاومت در فلسطین جنبشهای آزادی بخش برای آزادی سرزمین خود هستند که در مقابل یک رژیم غاصب میجنگند؛ اساسا مبارزه برای ملتهایی که تحت اشغال هستند یک اصل شناخته شده است و ما به عنوان ایران از این جریان ها به عنوان نهضتهای آزادیبخش در فلسطین حمایت میکنیم، ایران به وظیفه و مسئولیت خود در حال عمل کردن است این که ایران را متهم به حمایت از مقاومت کنند، باکی نداریم، ایران با سرافرازی اعلام میکند ما حامی جریانهای مقاومت در فلسطین در آزادی سرزمینشان هستیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: آنهایی که باید به افکار عمومی دنیا پاسخ دهند که حقوق طبیعی و شناخته شده ملتی را نادیده گرفتهاند و به طور نا محدود از اقدامات جنایت آمیز آن رژیم علیه صاحبان حقیقی آن سرزمین در حال حمایت هستند. ما یک اقدام شرافتمندانه حقوقی و بین المللی و اخلاقی را انجام میدهیم خجالت نمیکشیم و به صراحت اعلام کردیم.
رژیم صهیونیستی مسئول پیامدهای ناشی از شهادت سردار موسوی است
کنعانی در ادامه درباره اقدام رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن شهید سید رضی موسوی مستشار کشورمان در سوریه و مواضع ایران نسبت به این اقدام گفت: شهید سید رضی موسوی مستشار ارشد نظامی ایران در حال ماموریت پشتیبانی و مستشاری از ارتش سوریه در روند مبارزه علیه تروریسم بود که به دعوت رسمی سوریه نیروهای مستشاری ما در آن کشور حضور دارند و در حال ماموریت علیه تروریسم هستند. مباشرت رژیم صهیونیستی در ترور سید رضی موسوی قابل تردید نیست و قطعا مقامات این رژیم مسئول هرگونه پیامدهای ناشی از این اقدام هستند.
وی تاکید کرد: همانطور که گفتیم حق ایران برای پاسخگویی در زمان و مکان مناسب محفوظ است و حمله رژیم صهیونیستی به مستشاران ایرانی در داخل سوریه قانونی و رسمی و به درخواست رسمی دولت سوریه و دراستای مبارزه با تروریسم در این کشور حضور دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با تاکید براین که اقدام رژیم صهیونیستی مصداق بارز نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است و همچنین ماجراجویی با هدف به چالش کشیدن صلح و امنیت منطقه، مسئولان این رژیم مسئول این اقدامات هستند و حق پاسخگویی برای ایران قانونی و شناخته شده است. همچنین براساس منشور ملل متحد ایران حق دارد به این اقدام رژیم صهیونیستی در زمان و مکان مناسب پاسخ دهد. علاوه براین حق دولت سوریه است که براساس قوانین بینالمللی برای اتحاذ اقدامات لازم عمل کند . لذا تاکید میکنیم در چارچوب روند حقوقی و دیپلماتیکی که پیش گرفتیم بهعنوان بخشی از پاسخ ایران از طریق نمایندگی ایران در سازمان ملل با دبیر کل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت رسما مکاتبه کرده و درخواست کردیم به مسئولیت و تعهدات خودر درحفظ صلح وامنیت بین المللی و ایجاد بازدارندگی اقدامات رژیم صهیونیستی جامه عمل بپوشانند.
فضای دیپلماتیک برای انجام دور جدید گفتوگوها وجود دارد
کنعانی درباره بازگشت به میز مذاکره در مساله هستهای ایران نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب التزام خود به روند دیپلماتیک و پایبندی به میز مذاکره در صورت بازگشت متعهدانه همه طرفها آماده است. همه طرفها مسئولانه به روند مذاکرات برگردند. گزارشهای رسانهای متعدد مطرح میشود نمیتوان به تک تک ادعاها پاسخ داد. لذا فضای دیپلماتیک برای انجام دور جدید گفت وگوها همچنان وجود دارد، در چارچوب خطوط قرمز ایران برای دور جدید و بازگشت متعهدانه همه طرفها به برجام مشکلی نداریم. قبلا در این زمینه مواضع خود را اعلام کردیم.
ایران آماده برای کمک به پیشرفت صلح و ثبات در منطقه است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد گشایش سرکنسولگری ارمنستان در تبریز که در جریان سفر وزیر امور خارجه به ایروان مطرح شد، گفت: وزیر امور خارجه کشورمان با نخستوزیر، دبیر شورای امنیت ملی و همتای خود در ارمنستان دیدار کرد و موضوعات مختلفی مطرح و مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت و همچنین مطرح شد که ایران از روند صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان حمایت کرد. ایران آماده برای کمک به هر چه پیشرفت این روند و صلح و ثبات در منطقه است و بر حمایت ارضی کشورها براساس اصول شناخته شده تاکید دارد.
وی افزود: در ارتباط با سرکنسولگری در تبریز هم این مساله در چارچوب توافق قبلی میان دو کشور صورت گرفت و قرار بود ایران سرکنسولگری خود را در قاپان ارمنستان تاسیس کند و در مقابل ارمنستان نیز در تبریز کنسولگری داشته باشد و این موضوع یادداشت تفاهمی بود که چند سال پیش امضا شده بود و در کنار آن به طور متقابل ارمنستان می تواند سرکنسولگری خود را در تبریز تاسیس کند.
در جلسه امیرعبداللهیان با نمایندگان آخرین موضوعات مربوط به بحران فلسطین مطرح شد
کنعانی درباره اینکه عصر گذشته وزیر امور خارجه در جلسه کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس حضور داشت و گفته میشود توضیحاتی در رابطه با استیضاح وزیر خارجه نیز ارائه شد، گفت: حضور وزیر در کمیسیون امنیت مجلس در چارچوب نشستهای دورهای وزارت امور خارجه با کمیسیون های مختلف انجام شد اما موضوعی که گفتید مطرح نبوده که چنین چیزی را تایید کند. در این جلسه آخرین موضوعات مربوط به بحران در فلسطین، غزه و تبیین اقدامات دیپلماتیک ایران مطرح شد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.