امروز : جمعه, ۱۱ آبان , ۱۴۰۳ - 29 ربيع ثاني 1446
۸۰ درصد فوتیهای کرونا در سالمندان
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به جمعیت سالمند کشور و لزوم حمایت های ویژه از آنها بویژه در دوران کرونا، گفت: با توجه به شیوع کرونا در جهان یکی از برنامههای ما باید تسهیل زندگی سالمندان باشد؛ به نحوی که کمتر نیاز به خروج از منزل داشته باشند تا میزان ابتلا و مرگ و میر در این گروه را کاهش دهیم.
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در مراسم ویژه روز جهانی سالمند با اشاره به چند وجهی بودن بحث سالمندی گفت: باید به این گروه نگاه ویژه داشته باشیم؛ همان گونه که برای اطفال طب جدا تحت عنوان طب اطفال داریم برای سالمندان نیز باید چنین طبی داشته باشیم.
وی افزود: در سال ۲۰۱۹ در جهان از هر ۱۱ نفر، یک نفر سالمند بودند؛ این یعنی ۹ درصد نرخ جمعیت؛ اما براساس پیش بینیهای ما تا سال ۲۰۵۰ از هر ۶ نفر یک نفر سالمند خواهد بود. تعریف ما از سالمند افراد بالای ۶۰ سال هستند. از سال ۲۰۱۸ برای اولین بار تعداد سالمندان در جهان از تعداد کودکان کمتر از ۵ سال بیشتر شد که این نکته زنگ خطری بود تا متوجه شویم حمایت از سالمندان باید افزایش یابد.
وی درباره جمعیت سالمندی در ایران خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۵۵ جمعیت سالمندی حدود ۵ درصد بود که این رقم پس از ۴۲ سال و در سال ۹۸ به ۱۰ درصد رسید. این موضوع به ما نشان میدهد که اگر چه حدودا ۴۰ سال طول کشید تا جمعیت سالمندی به ۱۰ درصد برسد، اما طی ۲۰ سال آینده این عدد دو برابر خواهد شد. یعنی زمان کمتری میبرد تا جمعیت ما سالمند شود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به این که سن امید به زندگی در سال ۱۳۵۵ حدود ۵۷ سال بود، اظهار کرد: در سال ۹۵ امید به زندگی به ۷۰ سال رسید و امسال نیز حدود ۷۶ سال برآورد شده است. با افزایش سن امید به زندگی سرعت ورود به سالمندی نیز افزایش مییابد و این موضوع اهمیت تقویت زیر ساختها برای مقابله با این پدیده را به ما نشان میدهد.
رئیسی درباره تفکیک استانها در خصوص جمعیت سالمندی گفت: استان گیلان با ۱۳.۲ درصد بیشترین جمعیت سالمندی را دارد. در رتبههای بعدی استان مازندران با ۱۱.۴ درصد و استان مرکزی با ۱۰.۹ درصد قرار دارند. همچنین استانهای که کمترین جمعیت سالمند را دارند به ترتیب استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان است.
وی افزود: الگوی سالمندی در کشور به سمت افزایش زنان سالمند پیش میرود؛ به همین دلیل نیاز است که برنامههای حمایتی ویژهای تدارک ببینیم. با توجه به فرهنگی که بیشتر در گذشته وجود داشت، معمولا آقایان نان آوران خانواده بودند و اکنون زنانی که در سنین سالمندی قرار میگیرند معمولا شاغل نبوده و ممکن است مشکلات معیشتی داشته باشند.
وی با اشاره به توجه به سواد سالمندی طی ۴۰ سال گذشته گفت: سواد سالمندان از ۱۲.۹ درصد به ۴۶.۳ درصد رسید. همچنین حدودا ۱۸ درصد از سالمندان ۶۰ سال به بالا از نظر اقتصادی فعال هستند که این عدد در مناطق روستایی ممکن است بیشتر باشد. حدودا ۸۹ درصد سالمندان روستایی در خانههای خود زندگی میکنند که این عدد در شهرها حدود ۷۵ درصد است.
رییسی با اشاره به مطالعه انجام شده درباره زندگی سالمندان تاکید کرد: ما دریافتیم ۴۰ درصد از سالمندان در راه رفتن مشکل دارند. همچنین ۵۰ درصد از سالمندان برای بحث پخت و پز نیاز به کمک دارند. ۶۰ درصد از آنها مشکلات دهان و دندان داشته و ۳۱ درصد از آنها به نوعی مشکلات شنوایی دارند. همچنین ۶۴ درصد از سالمندان نیز برای انجام فعالیتهای متوسط دچار محدودیت هستند.
وی با اشاره به شیوع کرونا و عوارض آن در سالمندان گفت: سالمندان در سراسر جهان بیش از سایر گروهها در معرض خطر ابتلا و مرگ و میر کرونا قرار دارند. در کشور ما حدودا ۸۰ درصد مرگ و میرهای کرونا مربوط به سالمندان است که در دنیا نیز روند به همین شکل است. در ایران با توجه به فرهنگ غنی ما و آموزههای دینی ۹۹ درصد سالمندان در خانههای خود زندگی میکنند و همین سبب میشود کمتر از سالمندانی که در خانه سالمندان هستند در معرض خطر باشند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در خاتمه تاکید کرد: با توجه به شیوع کرونا و حضور فعلی آن در جهان یکی از برنامههای ما باید تسهیل زندگی سالمندان باشد؛ به نحوی که کمتر نیاز به خروج از منزل داشته باشند. تا میزان ابتلا و مرگ و میر در این گروه را کاهش دهیم.
ایران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.