امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
۱۴ گروه هنری داخلی و بین المللی در جشنواره بین المللی نی انبان
به گزارش روزنامه اخبار کیش از خبرگزاری صداوسیما، فواد توحیدی، افزود: نخستین جشنواره بین المللی نی انبان کیش امروز از محل امفی تئاتر ساحلی کشتی یونانی آغاز شد.
توحیدی گفت: پس از برگزاری برنامههای پیش بینی شده در اسکله تفریحی مرجان، افتتاحی جشنواره بین المللی نی انبان کیش در مجموعه میکا برگزار شد و تا پاسی از شب مراسم نوازندگی هنرمندان در اسکله تفریحی ادامه خواهد داشت.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز گفت: هنر ارزشمند نواختن نی انبان در گستره جغرافیایی کشورهای اتریش، آلمان، اسپانیا، اسکاتلند، ایسلند، انگلستان، فرانسه، مجارستان، ترکیه، یونان، تا شبه قاره هندوستان توسعه یافته است.
خسرو نشان گفت: ساز نی انبان در جنوب کشور از امتیاز ممتازی برخوردار است از این رو پایه گذاری یک جشنواره خوب میتواند منجربه اقدامات ارزندهای در این حوزه هنری شود.
نشان با بیان این که به دلیل شرایط ناشی از کرونا در یک سال گذشته آسیبهای فراوانی به تاسیسات و نهادهای گردشگری کشور وارد شده، افزود: با یک مدیریت صحیح فعالیتها و رویدادهای فرهنگی این منطقه به عنوان قطب گردشگری جایگاه خود را در حوزه گردشگری فرهنگی حفظ کرده است.
وی با شاره به این که ایده برگزاری این جشنواره برای نخستین بار توسط فواد توحیدی دبیر این جشنواره مطرح شد افزود: پس از ارائه طرح پیشنهادی برگزاری جشنواره نی انبان، موضوع بررسی شد و با سرعت بخشیدن به اجرایی این طرح امروز شاهد برگزاری این رویداد مهم در جزیره کیش هستیم.
رئیس نخستین جشنواره نی انبان کیش در خصوص ساماندهی موسیقی بومیان کیش خاطر نشان کرد: پس از ساماندهی موسیقی بومیان این منطقه، بنیان پژوهشی در موسیقی و مردم شناسی بومیان کیش تحقق یافت.
خسرو نشان تصریح کرد: اجرای ۱۹ تراک از موسیقی بومیان کیش به عنوان اقدامی ارززشمند و مهم میتواند آغاز پژوهشهای متعددی در این زمینه باشد.
نشان افزود: شاید تصور اینکه بومیان کیش موسیقی خاص و ویژهای متمایز از سایر مناطق دارند کمی سخت باشد، اما وجود این موسیقی خاص، مبین فرهنگ غنی موسیقیایی این منطقه است.
وی با تاکید بر این که ساز نی انبان، سازی است که علاقمندان و مخاطبان زیادی با این هنر آشنا هستند اظهار داشت: کسانی که در جنوب کشور زندگی میکنند از آغاز دوران کودکی خود با نواهای این ساز آشنا شدند و در سطح گستره ملی علاقمندان بسیار زیادی به سمت این هنر جذب شدند.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به این که ساز نی انبان در سال ۹۴ به عنوان یک اثر ملی به ثبت میراث فرهنگی رسید و در گستره استانهای کرمان، هرمزگان، بوشهر و خورستان به این ساز توجه ویژهای شد، گفت: برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری که بتواند در دراز مدت برند گردشگری کیش را حفظ کند مورد حمایت سازمان منطقه آزاد کیش قرار میگیرد.
جزیره کیش , جشنواره بین المللی نی انبان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.