امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
کرهشمالی دوربردترین موشک سالهای اخیر خود را آزمایش کرد
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی اعلام کرد، این پرتاب هفتمین آزمایش موشکی پیونگ یانگ از ابتدای سال جاری میلادی و ظرف یک ماه گذشته است.
پرتاب این موشک که دوربردترین موشک آزمایششده کرهشمالی چند سال اخیر محسوب میشود، هفتمین آزمایش موشکی پیاپی این کشور مجهز به سلاح هستهای در ژانویه ۲۰۲۲ است. به گفته کارشناسان، این تعداد آزمایش تسلیحاتی پیونگیانگ طی یک ماه، تاکنون بیسابقه بوده است.
همزمان دولت ژاپن هم اعلام کرد که پرتابه جدید کره شمالی احتمالا یک موشک بالستیک بوده است.
همچنین مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی خواستار نشست اضطراری شورای امنیت ملی کشورش در این باره شد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز این پرتاب را نشاندهنده تهدید ناشی از برنامههای غیرقانونی سلاحهای کشتار جمعی و موشکهای بالیستیک کره شمالی دانست و از پیونگیانگ خواست تا در گفتگوی «پایدار و واقعی» شرکت کند.
فرماندهی اقیانوس هند-آرام ارتش ایالات متحده در واکنش به پرتاب روز یکشنبه، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «ایالات متحده این اقدامها را محکوم می کند و [از کره شمالی] میخواهد که از اقدامهای بیثباتکننده بیشتر خودداری کند.»
رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی و هیروکازو ماتسونو، دبیر ارشد کابینه وزیران ژاپن، هر دو بهطور جداگانه اعلام کردند که تخمین زده میشود موشک پرتابشده تا دوهزار کیلومتر ارتفاع گرفته و بهمدت ۳۰دقیقه تا فاصله ۸۰۰ کیلومتری پرواز کرده است.
کارشناسان موشکی میگویند این دادهها میتواند نشاندهنده آزمایش یک موشک بالیستیک میانبرد، مانند هواسونگ-۱۲ که آخرین آزمایش آن در سال ۲۰۱۷ انجام شد، یا نوع جدیدی از این سری موشکها باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، برد موشکهای بالیستیک میانبرد معمولا بین ۶۰۰ مایل (حدود ۹۶۶ کیلومتر) تا ۳۵۰۰ مایل (حدود ۵۶۳۳ کیلومتر) است و موشکهای بالیستیک قارهپیما میتوانند مسیری بیش از ۳۵۰۰ مایل را طی کنند.
کره شمالی در شش آزمایش موشکی قبلی خود در ماه جاری، کلاهک موشکهای هدایتشونده تاکتیکی سطحبهسطح، یک سامانه ارتقایافته موشکهای کروز دوربرد، موشکهای هدایتشونده تاکتیکی، دو موشک مافوق صوت با سرعت و قدرت مانور پس از پرتاب بالا و همچنین یک سامانه موشکی ریلی را نیز آزمایش کرده است. این پرتابهای موشکی اعلام محکومیت بینالمللی و تحریمهای آمریکا علیه برنامه تسلیحاتی کره شمالی را درپی داشته است.
آزمایش موشکی روز یکشنبه، کمتر از یک هفته پیش از افتتاحیه بازیهای المپیک زمستانی در چین، شریک اصلی سیاسی و اقتصادی کره شمالی، انجام شده است. پیونگیانگ اعلام کرده است که بهدلیل همهگیری کووید-۱۹ و حضور «نیروهای متخاصم» در این مسابقات شرکت نمیکند.
اوایل روز شنبه، هان تائه سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل گفت که “آزمایشهای تسلیحاتی اخیر که توسط کشورش انجام شده هیچ تهدیدی برای همسایگانش ایجاد نمی کند.”
وی در سخنانی در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل گفت: آزمایش اخیر بخشی از فعالیتهای اجرایی برنامه میان مدت و بلندمدت توسعه علوم دفاعی بوده است و هیچ گونه تهدید یا آسیبی برای امنیت کشورهای همسایه ایجاد نمیکند.
سفیر کره شمالی همچنین از آمریکا خواست سیاستهای خصمانه و استانداردهای دوگانه خود را در قبال کره شمالی متوقف کند و به تمرینهای نظامی تهاجمی پایان دهد و تجهیزات هستهای راهبردی مختلف را در شبه جزیره کره و اطراف آن مستقر کند.
کره شمالی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.