امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
بیش از یک هزار قلمه مرجان در کیش آماده انتقال به بستر طبیعی است
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،مریم محمدی اظهار داشت: تکثیر و قلمه زنی مرجان ها از ۲ سال گذشته با نظارت و حمایت مالی اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش، توسط یک فعال محیط زیست و مدرس غواصی که دوره های بین المللی مرتبط با حفاظت و احیای مرجانها را گذرانده و با حمایت مرکز غواصی کیش آغاز گردیده است.
وی اضافه کرد: طرح فوق پس از یک دوره انجام آزمایشی و تامین بانک مرجانی با استفاده از پرورش مرجان ها وارد فاز اجرایی شده و در حال حاضر در این بانک بیش از یک هزار و ۳۰۰ قلمه مرجان شاخ گوزنی آماده انتقال به بسترهای طبیعی و است.
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد جزیره کیش یادآور شد: منبع اولیه قلمه زنی این مرجان ها سه قطعه مرجان شاخ گوزنی حدود ۳۵ سانتی تقریبا سفید شده بودند که هم اکنون می توان با بانک ایجاد شده از این منبع اقدامات قابل توجهی در راستای احیای زیستگاه های جزیره کیش برداشت.
وی افزود: کار قلمه زنی در اواخر تابستان سال ۹۹ با استفاده از استندهای نرسری آغاز شده و میزان رشد قلمه ها به این شکل بوده که به طور میانگین یک شاخه مرجان به قطر حدود یک سانتیمتر و طول پنج تا هفت سانتیمتر بعد از گذشت هفت ماه به قطری حدود هشت سانتیمتر و طول ۱۵ الی ۱۷ سانتیمتر رسیده است.
محمدی یادآور شد: در حال حاضر با افزایش استندها و سازه های مربوطه و افزایش تعداد قلمه ها، مرجانهای تکثیر یافته در حال آماده سازی جهت انتقال به زیستگاه های طبیعی در معرض نابودی و یا زیستگاه های مصنوع می شوند و به ایجاد سایت های غواصی جدید و زیستگاه های مناسب برای افزایش ذخایر آبزیان منجر خواهند شد.
وی افزود: اکوسیستم مرجانی مهمترین و پرتولیدترین اکوسیستم دریایی در جزیره کیش به شمار می رود که تعداد بیشماری از آبزیان را در مراحل مختلف حیات در خود جای داده اند.
رییس اداره محبط زیست سازمان منطقه آزاد کیش گفت: تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا از عمده چالش های آنها برای زنده ماندن است که قلمه زنی می تواند راهکار موثری برای سازگاری با ایت غییرات باشد.
همچنین یکی از مهمترین پشتوانه های صنعت گردشگری در جزیره کیش را اکوسیستم های مرجانی تشکیل می دهند و وجود مرجانها در اطراف جزیره علاوه بر ایجاد شفافیت آب و زیبایی سواحل، مهمترین عامل جذب توریست بوده و حیات موجودات زیادی نظیر ماهیها و لاک پشتهای دریایی به آنها وابسته است.
آب سنگ های مرجانی , سازمان حفاظت محیط زیست
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.