امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
شب بندگی و بخشندگی در کیش
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،مصلای کیش، مسجد امام حسن مجتبی در جوار شهدای گمنام، پردیس دانشگاه شریف و دیگر مساجد و حسینیه های این جزیره از شامگاه سه شنبه تا بامداد چهارشنبه همزمان با دومین شب قدر میزبان عاشقانی بود که آمده بودند در شب شهادت مولای متقیان با طلب عفو و مغفرت از درگاه الهی آرزوهای خود را به گوش حق تعالی برسانند.
شبی سرآغاز دوباره تقدیر بود و عاشقان با هم نوای یا رحمن و یا رحیم سردادند و در شب رستگاری هم نوا شدند و بهترین انیس و رفیق را صدا زدند تا عقده دل بگشایند و مقابل معبود سر بر خاک بنهند.
آیین های احیا و عزاداری با حضور ائمه جمعه و جماعات، مردم مومن و خداجوی این جزیره در مساجد و حسینیه ها برگزار و این آیین از ساعتی پس از افطار آغاز و تا سحرگاه نیز ادامه داشت و مردم از این فرصت برای راز و نیاز با معبود و طلب بخشش بهره گرفتند.
خیلی از شب زنده داران جوانانی بودند که آرزوهای بزرگی از سعادت بشری و سلامتی هم نوعان و عزت ایران و هرآنچه که در دلشان بوددر سر داشتند و پاسی از شب را به امید سپیدی بخت و روزگارشان سپری کردند.
شب قَدر یا لَیلَهُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یکساله انسانهاست. قرآن در سورههای قدر و دخان از این شب سخن میگوید. براساس آیات قرآن و روایات، ارزش شب قدر بیش از هزار ماه است. این شب بافضیلتترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین میآیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه میکنند.
زمان دقیق شب قدر، روشن نیست؛ ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تأکید بیشتری دارند.
شیعیان در این شبها با الگوگیری از معصومین (ع)، به شبزندهداری، خواندن قرآن، دعا و عبادت در این شب میپردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) در این شبها نیز به اهمیت آن نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیینهای شب قدر همراه شده است.
شب قدر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.