امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
قالیباف: اولویت ایران در سیاست خارجی توجه ویژه به آسیای شرقی است
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،محمدباقر قالیباف روز سهشنبه در نشست دوجانبه هیأتهای ایران و ویتنام که با حضور وونگ دین هوئه رئیس مجلس ملی ویتنام و هیأت همراه در بهارستان برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از میزبانی این هیأت در پنجاهمین سالگرد آغاز روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سوسیالیستی ویتنام، گفت: روابط دوستانه خوبی میان دو کشور و رؤسای جمهور برقرار است و در سالهای اخیر، روابط پارلمانی توانسته است آن را توسعه دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی این سفر را بهعنوان نخستین سفر رئیس مجلس ملی ویتنام به ایران، نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دانست و افزود: دو ملت ایران و ویتنام تجربه مشترک و طولانی در حوزه مقابله با ظلم و ستم در کارنامه خود دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه مردم ایران نسبت به روحیه مبارزاتی مردم ویتنام آگاهی دارند، عنوان کرد: اولویت جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی خود، توجه ویژه به حوزه آسیای شرقی است و با توجه به اشتراکات فرهنگی موجود، توجه خاصی به کشورهای حوزه شرق آسیا از جمله ویتنام دارد.
قالیباف با ابراز امیدواری از اینکه این سفر باعث تعمیق روابط میان دو کشور در حوزههای مختلف خواهد شد، اظهار داشت: امروز با کنترل بیماری کرونا، باید دوباره در جهت توسعه روابط حرکت کرد.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: زمانی که شهردار تهران بودم بنا به دعوت رسمی شهردار وقت هانوی به ویتنام سفر کرده و در جریان این سفر بود که خواهرخواندگی دو شهر به امضا رسید.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این سفر سبب شود در حوزههای منطقهای و بینالمللی روابط دو کشور توسعه یابد، گفت: البته همکاری خوبی در سطح بینالملل به ویژه در حوزه حقوق بشر داریم و در اینجا باید از اثرگذاری و رأی شما در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حمایت از ایران تشکر کنم.
قالیباف افزود: جمهوری اسلامی ایران از موضوع عضویت ویتنام در شورای حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ میلادی حمایت کرد از این رو اکنون عضویت کشورتان را در شورای حقوق بشر تبریک میگوییم.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان اضافه کرد: معتقدیم این نشست فرصتی را فراهم میکند تا دیپلماسی پارلمانی میان دو کشور تبدیل به ابزاری برای تقویت روابط دوجانبه منطقهای و بینالمللی شده و رویه مثبتی در توسعه روابط تجاری و اقتصادی شکل دهد.
وی افزود: امیدواریم در جریان ملاقاتهایی که برای همراهان اقتصادی شما در اتاق بازرگانی ایران تدارک دیده شده، بتوانیم به اهداف اقتصادی خود برسیم.
قالیباف در ادامه با یادآوری هدفگذاریهای صورت گرفته در جریان توافق میان رؤسای جمهور دو کشور در سال ۲۰۱۷ برای افزایش سطح مبادلات اقتصادی به ۲ میلیارد دلار، عنوان کرد: با وجود این موضوع، اکنون روابط تجاری میان دو کشور به حدود کمتر از ۱۵۰ میلیون دلار میرسد که به نظر یکی از علل عمده آن شیوع کرونا بوده باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز باید تلاش کنیم در جلسات کمیسیونهای مشترک که وزیر کشاورزی ویتنام و وزیر صمت ایران مسئولیت آن را بر عهده دارند، روابط اقتصادی میان دو کشور را توسعه دهیم. البته در کنار آن باید همکاریهای فرهنگی، گردشگری، علمی و دانشگاهی را نیز گسترش داده و فرصت خوبی نیز برای این همکاریها وجود دارد که برای رسیدن به این اهداف نیازمند توافقنامههای بیشتری در حوزههای گمرکی، تشویقی و حمایتی هستیم.
وی همچنین تسهیل صدور روادید میان ایران و ویتنام را بهعنوان یکی از راهکارها دانست تا شهروندان دو کشور به خصوص در حوزههای دانشگاهی و تجاری بتوانند به راحتی تردد کنند و اضافه کرد: این اقدام در کنار برقراری پرواز مستقیم میان تهران و هانوی میتواند روابط میان دو کشور را تسهیل کند که امید است این سفر بسترهای لازم را برای این موضوعات فراهم کند.
قالیباف در ادامه با اشاره به دغدغههای مشترک دو کشور گفت: صدور روادید، تسهیل موضوعات گمرکی، فعالیت کمیتههای بانکی و برقراری پرواز مستقیم تهران-هانوی میتواند به صورت عملی به توسعه روابط کمک کند. از آنجایی که ویتنام نیز تجربه تحریم را داشته و سختیهای آن را میداند باید این توجه صورت گیرد که امروز ایران در تحریم ظالمانه آمریکا قرار دارد از این رو در جریان کمیتههای بانکی باید بتوانیم اشکالات موجود را با همکاری برطرف کنیم.
رئیس قوه مقننه با اشاره به نشست فردای این هیات در اتاق بازرگانی عنوان کرد: پارلمانهای دو کشور میتوانند از طریق تصویب قوانین، به توسعه ارتباطات اقتصادی ایران و ویتنام از این طریق کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بالای ایران در حوزه علمی، دانشگاهی، فناوری، بهداشت، درمان و صنعت دارویی عنوان کرد: دو کشور میتوانند در این حوزهها تبادلات علمی و دانشگاهی داشته باشند و تجهیزات و فناوری خود را مورد مبادله قرار دهند.
ویتنام برای نقش مهم ایران در منطقه اهمیت بسیاری قائل است
رئیس مجلس ملی ویتنام با بیان اینکه تهران و هانوی سابقه ۵۰ سال ارتباط با یکدیگر را دارند و هیچ مانعی برای تقویت همکاری بین دو کشور وجود ندارد، گفت: ویتنام برای نقش مهم ایران در منطقه اهمیت بسیاری قائل است.
وونگ دین هوئه رئیس مجلس ملی ویتنام نیز در این نشست ضمن تشکر و قدردانی از محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به دلیل دعوت برای سفر به ایران گفت: امید است این سفر موجب تقویت هرچه بیشتر روابط بین ایران و ویتنام شود.
وی با بیان اینکه پس از ۲۵ سال رییس مجلس ویتنام به ایران سفر کرده است، به پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک بین ایران و ویتنام اشاره کرد و اظهار داشت: این سفر نقطه عطفی در تقویت همکاریهای نهادهای قانونگذار دو کشور است و همکاری در زمینههای مختلف بین دو کشور برای ویتنام از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وونگ دین هوئه با بیان اینکه ایران دوست دیرینه ویتنام است، تصریح کرد: امید است در این سفر بتوانیم زمینه همکاریهای اقتصادی و تجاری را گسترش و توسعه دهیم چرا که ایران و ویتنام ظرفیت بسیاری برای همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری دارند.
وی با اشاره به امضای خواهرخواندگی بین تهران و هانوی بر ضرورت احصاء راهکارهای مختلف در راستای تقویت همکاری ایران و ویتنام تأکید کرد.
رئیس مجلس ملی ویتنام با قدردانی از نظرات رئیس مجلس شورای اسلامی و پیشنهاد تقویت همکاری بین دو کشور اظهار کرد: ویتنام برای نقش مهم ایران در منطقه خاورمیانه اهمیت بسیاری قائل است. ما به سیاست تقویت هر چه بیشتر روابط دوستی و همکاری بین ایران و ویتنام در زمینههای مختلف پارلمانی، دولتی بین شهرها و گروههای دوستی توجه میکنیم.
وونگ دین هوئه اضافه کرد: ایران و ویتنام سابقه ۵۰ سال ارتباط با یکدیگر را دارند و این موضوع ثابت میکند هیچ مانعی برای تقویت همکاری بین دو کشور وجود ندارد.
رئیس مجلس ملی ویتنام با اشاره به سخنرانی خود در نشست اتاق بازرگانی که قرار است فردا انجام شود، گفت: پیام دوستی بین ایران و ویتنام را به مردم و تجار ایرانی خواهم رساند. البته در آینده نزدیک باید هیأتهایی در سطح عالیرتبه با یکدیگر ارتباط داشته باشند و باید از یکدیگر در سازمان ملل و جنبش عدم تعهد حمایت کنیم.
وی با اشاره به رتبه اقتصادی کشورهای آسیایی گفت: جمعیت حوزه آ.سه.آن حدود ۶۵۰ میلیون نفر است و این بازار بسیار بزرگی است؛ حجم مبادلات تجاری ایران و ویتنام حدود ۱۵۰ میلیون دلار است که این رقم با توجه به ظرفیتهای دو کشور بسیار پایین است.
وونگ دین هوئه با بیان اینکه ویتنام در فهرست ۲۰ کشور جهان که دارای حجم صادرات و واردات بسیار بالا هستند قرار دارد، صحبتهای رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست مبنی بر اینکه دلایل کم شدن حجم مبادلات تجاری بین ایران و ویتنام ناشی از پاندمی کرونا و تحریم ایران است را درست دانست و افزود: مجالس دو کشور باید زمینه تقویت همکاری در زمینههای مختلف را از طریق نظارت و امضای تفاهمنامه فراهم کنند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به مقررات غذایی برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور گفت: بازار ویتنام به روی کالاهای ایرانی باز است و توسعه اقتصادی در حوزه مواد غذایی و محصولات حلال ضروری است.
وی ادامه داد: معتقدیم میتوان مشکل تبادل مالی بین دو کشور را از طریق ایجاد کمیته بانکی میان دو کشور رفع کرد.
رئیس مجلس ملی ویتنام با اشاره به همکاری شهرهای ایران و ویتنام به موضوع همکاری در زمینههای آموزشی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در ویتنام کلاس زبان فارسی برگزار میشود که ما از آن استقبال میکنیم. همچنین از تبادل اساتید دانشگاه بین دو کشور حمایت خواهیم کرد.
وونگ دین هوئه بیان کرد: ویتنام حدود صد میلیون نفر جمعیت دارد و امید است که بتوانیم زمینه گردشگری میان ایران و ویتنام را توسعه دهیم.
وی با اشاره به اینکه در ماه می سال ۲۰۲۳ مجلس ویتنام سیاست مهمی درباره روادید تصویب کرده، به موضوع ویزای الکترونیک اشاره کرد و گفت: اعتبار ویزا از ۳۰ به ۹۰ روز افزایش یافته است.
رئیس مجلس ملی ویتنام با بیان اینکه افتتاح خط پرواز مستقیم ایران- ویتنام موضوعی ضروری است، گفت: امید است وزارت راه دو کشور این موضوع را پیگیری کند.
وونگ دین هوئه با اشاره به ضرورت همکاری در امور قضایی گفت: در این سفر موافقتنامه مساعدت قضایی امضا خواهد شد. همچنین برای همکاریهای پارلمانی بین پارلمانها تفاهمنامه امضا میشود.
وی از رئیس مجلس شورای اسلامی و روسای کمیسیونهای مجلس، نمایندگان و اعضای گروه دوستی برای سفر به ویتنام به منظور تبادل نظر در موضوعات مختلف پارلمانی دعوت کرد و افزود: در این فرصت از نمایندگان جوان ایران دعوت میکنم که در نشست جهانی نمایندگان جوان مجلس که در سپتامبر در شهر هانوی برگزار میشود، شرکت کنند. این نشست با هدف نوآوری و انتقال فناوری برگزار خواهد شد.
وونگ دین هوئه با بیان اینکه که هیچ سیاست تحریمی برای همیشه وجود نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: باید مشکلات و موانع پیش روی همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور را برطرف کنیم و در زمان حاضر ویتنام توانسته۳۷ هزار پروژه از کشورهای خارجی جذب کند.
رئیس مجلس ویتنام به منظور برگزاری نشستهای پارلمانی و اقتصادی، امضای تفاهمنامه همکاری با همتای خود و همچنین دیدار با رئیس جمهور و وزرای اقتصادی دولت در صدر یک هیأت پارلمانی و تجاری به ایران سفر کرده است. از دیگر برنامههای این هیأت پارلمانی حضور در مراسم پنجاهمین سال روابط ایران و ویتنام است.
مجلس شورای اسلامی , مجلس یازدهم , محمدباقر قاليباف
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.