امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
همکاری درازمدت با چینیها در توسعه پروژههاست
وزیر نفت گفت: در بحث توافق بلندمدت ایران و چین با اطمینان میگویم در حوزه نفت، نه چینیها از ما امتیازی خواستهاند و نه ما امتیازی میدهیم، موضوع، همکاریهای درازمدت در بخشهای مختلف اعم از توسعه میدانها، پالایش، پتروشیمی و… است.
به گزارش روزنامه اخبار کیش از تسنیم، بیژن زنگنه، وزیر نفت در حاشیه آیین امضای قرارداد تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی در جمع خبرنگاران، درباره برنامههای وزارت نفت در سال جهش تولید گفت: امسال ۲۵ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده میشود و این بیسابقهترین رشد تاریخی صنعت پتروشیمی ایران است. جهش دوم پتروشیمی تقریباً تا سال ۱۴۰۰ به سرانجام و تولید ناخالص این صنعت به ۱۰۰ میلیون تن میرسد؛ ارزش تولیدات نیز بهقیمت سال ۹۵ به ۲۵ میلیارد دلار میرسد. ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز با رفع تنگناها به ۴۵۰ هزار بشکه میرسد. در صادرات هم وضع قابل قبولی داریم. بهزودی ۹ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت (EPC/EPD) با شرکتهای ایرانی امضا میشود و صندوق پژوهش و فناوری نفت هم فعال خواهد شد. در حوزه پاییندست پتروشیمی و زنجیره متانول و پروپیلن نیز کارهای خوبی انجام شده است که بهزودی اعلام میشود.
وی درباره جزئیات قرارداد تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: قرار است با اجرای این قرارداد، مقدار تولید میدان آزادگان جنوبی از ۱۴۰ هزار بشکه کنونی به ۳۲۰ هزار بشکه برسد و ۲۰۰ میلیون فوتمکعب گاز نیز برای انجیال ۳۲۰۰ تأمین خواهد شد. اولویت ما توسعه میدانهای مشترک است که میدانهای منطقه غرب کارون و میدان گازی پارس جنوبی، شاخصترین آن بهشمار میروند.
زنگنه در پاسخ به سؤالی درباره توافق بلندمدت ایران و چین توضیح داد: بحث یک موافقتنامه کلی است و با اطمینان میگویم در حوزه نفت، نه چینیها از ما امتیازی خواستهاند و نه ما امتیازی میدهیم، موضوع، همکاریهای درازمدت در بخشهای مختلف اعم از توسعه میدانها، پالایش، پتروشیمی و… است. هر کشور دیگری بهجز رژیم صهیونیستی که بخواهد با ایران چنین همکاریهایی داشته باشد ما حاضریم، حتی شرکتهای آمریکایی هم در این شرایط از فعالیت بهعنوان پیمانکار یا سرمایهگذار در پروژههای ما منع نشدهاند، نمیدانم این چه جنجالی است که در خارج از کشور راه انداختهاند و عدهای هم در داخل همراهی کردهاند. نه دولت و نه مجلس موافقت نمیکنند بهخاطر کشور دیگری از منافع ملی خود بگذریم، کسی هم چنین توقعی نداشته است، این همکاری دوستانه و دوطرفه خواهد بود. روابط کنونی ما با چینیها نیز روابط خوب و بیتنشی است.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره میدان گازی فرزاد و تکلیف حضور هند در این قرارداد گفت: موافقتنامه اصولی (HOA) این میدان پیشتر امضا شده است و قرارداد آن نیز بهزودی با شرکتهای ایرانی امضا میشود، هماکنون هیچ شرکت خارجی حاضر به امضای قرارداد با ما نیست و ما کاملاً متکی به ظرفیتهای داخلی هستیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت شرکت زاروبژنفت روسیه در ایران گفت: نه آنها مایلند ما در این باره چیزی بگوییم و نه ما تمایلی داریم.
زنگنه درباره نقشی که شرکتهای بینالمللی میتوانند در توسعه صنعت نفت ایران ایفا کنند، عنوان کرد: همکاری با شرکتهای خارجی فقط برای تأمین سرمایه مهم نیست؛ آنچه دنبال میکنیم عمدتاً جذب فناوری برای افزایش ضریب بازیافت مخازن است و اینکه وابستگی متقابل میتواند به توسعه حضور ما در بازار کمک کند، اما اینطور هم نیست که اگر با ما کار نکنند، بمیریم. در این سالها نشان دادیم کارهایمان را قاطع پیش میبریم و کوتاه نمیآییم.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره تخصیص قیر رایگان گفت: دولت بهدلایلی مخالف قیر رایگان است، مسئله هم تنها بحث مالی نیست؛ هرچند تأمین منابع مالی هم مهم است. از نظر دولت، سازوکارهایی که قبلاً اجرا شده سازوکارهایی مسئلهساز بوده است.
زنگنه در پاسخ به سؤالی درباره ایده تخصیص سهمیه بنزین بهصورت خانواری، گفت: دولت باید در این باره نظر بدهد و فکر نمیکنم حتی این موضوع بهصورت طرحی در مجلس ارائه شده باشد، اگر مجلس تصمیم بگیرد و به ما ابلاغ کند، اطاعت میکنیم.
وی بار دیگر بحث افزایش قیمت گازوئیل را بهکلی تکذیب کرد و گفت: این جنگ روانی است که از خارج هدایت میشود و در داخل هم برخی دانسته یا نادانسته به آن دامن میزنند؛ دولت هیچ برنامهای در این زمینه ندارد.
اقتصاد
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.