امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
آغاز تدوین دومین برنامه مهار مقاومت میکروبی در کشور
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا، دکتر بهرام عیناللهی در پیامی به مناسبت هفته آگاه سازی از مقاومت میکروبی (۲۷ آبان تا ۳ آذرماه)، آورده است: «یکی از اهداف برنامه عدالت و تعالی نظام سلامت در دولت مردمی غلبه بر مرگ و میر ناشی از بیماریهای واگیر و افزایش امید به زندگی است. هدفی که تحقق آن مستلزم اولویت پیشگیری بر درمان، دسترسی آسان و ارزان به خدمات درمان و رشد تولید داروهای موثر در میهن اسلامی است. هم اکنون و با همه تلاشهای صورت گرفته درحوزه درمان و دارو چندی است که شاهد روند روز افزون مقاومت میکروبها به دارو هستیم. بسیاری از داروهای ضد میکروبی اثربخشی خود را از دست دادهاند. این در حالی است که تولید یک آنتی بیوتیک جدید به حداقل ۱۰ الی ۱۵ سال زمان و بیش از یک میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.
در چند سال اخیر، همهگیری خاموش مقاومت میکروبی، به همراه تغییرات اقلیمی و کووید ۱۹، به عنوان بزرگترین و پیچیدهترین تهدیدات سلامت که جهان با آن مواجه شده، مطرح شدهاند، اما این همهگیری دیگر خاموش نیست. در حال حاضر مقاومت میکروبی عامل سالانه بیش از ۱.۳ میلیون مرگ در جهان است و برآورد میشود در صورت نبود برنامههای مناسب، تا سال ۲۰۵۰ میلادی رتبهای بالاتر از سرطان در علل مرگ و میر را از آن خود خواهد کرد؛ همچنین، آثار پدیده مقاومت میکروبی از حوزه سلامت فراتر رفته و توسعه کشورها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. برآورد میشود تا ۳۰ سال آینده، سالانه ۴ درصد تولید ناخالص ملی بویژه در کشورهای در حال توسعه کاهش یابد و ۲۴ میلیون نفر به فقر مطلق دچار شوند.
پزشکان، دامپزشکان، داروسازان و سایر ارائه دهندگان خدمات سلامت نقش حیاتی در حفظ کارآیی آنتیبیوتیکها دارند. تجویز و توزیع نامناسب داروها منجر به مصرف بیرویه شده، زمینه را برای بروز و گسترش مقاومت دارویی فراهم میکند. رعایت نکردن اصول کنترل عفونت توسط ارائه دهندگان خدمات سلامت، میتواند منجر به گسترش عفونت و در نتیجه گسترش گونههای مقاوم شود. در عرصههای کشاورزی، دامداری و صنایع غذایی، از دست دادن داروهای ضدمیکروبی موثر، تهیه غذای سالم را دچار مشکل میکند.
در حال حاضر روند تدوین دومین برنامه کشوری مهار مقاومت میکروبی آغاز شده است. برنامهریزی و اقدام در زمینه مدیریت مصرف داروهای ضدمیکروبی و نیز پیشگیری و کنترل انتقال عفونتها، جز با اتخاذ رویکرد سلامت واحد و مشارکت کلیه معاونتهای این وزارتخانه، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست ممکن نخواهد بود. علاوه بر آن وزارت آموزش و پرورش و رسانهها نقش کلیدی را در اصلاح فرهنگ مصرف دارو و رعایت اصول پیشگیری و کنترل عفونت ایفا خواهند کرد.
امید است با مشارکت کلیه سازمانها و نهادهای دست اندرکار، شاهد کاهش بروز و گسترش مقاومتهای میکروبی در کشور باشیم.»
مقاومت میکروبی , وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.