روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Monday, 25 November , 2024
امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ - 24 جماد أول 1446
شناسه خبر : 48270
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 29 بهمن 1402 - 14:11 | | ارسال توسط :
علی آبادی در جمع فعالان اقتصادی تاکید کرد

پیدا کردن راه درست برای واگذاری امور به بخش خصوصی و نظارت دولت

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با فعالان اتاق بازرگانی ایران، ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که بایستی امور به دست بخش خصوصی باشد و دولت صرفاً نقش نظارت داشته باشد، تاکید کرد که برای این امر ابتدا باید راه درست را پیدا کنیم؛ در این حوزه با تمام وجود و قوا در کنار بخش خصوصی و فعالان اقتصادی هستیم.
پیدا کردن راه درست برای واگذاری امور به بخش خصوصی و نظارت دولت

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا،صبح امروز نهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران دوره دهم، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت،  رئیس اتاق بازرگانی ایران و فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، فعالان اقتصادی در حوزه‌های مختلف به ارائه گزارشی از مشکلات و موانع بر سر راه فعالان از جمله نرخ قیمت‌گذاری، موانع صادراتی و… پرداختند.

عباس علی‌آبادی در این نشست، با بیان اینکه شنوای صدای همه فعالان بخش خصوصی و چالش‌ها هستیم و آنچه که در چارچوب وزارت صمت است را رسیدگی و بخشی که خارج از وزارت صمت است را با کمک همدیگر، پیگیری خواهیم کرد قول داد که با معاونان خود در کمیسیون‌های تخصصی حضور یافته و پای درددل و حل مشکلات بخش خصوصی باشد. 

 وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: خود من سال‌ها با همین موضوعات و مسائلی که شما در این نشست عنوان کردید، روبه‌رو بوده‌ام اما با وجود همه این مسائل همچنان به کار خود ادامه دادم؛ دقیقاً همین کاری که شما انجام می‌دهید، وگرنه امروز اینجا نبودید. ‌اما آنچه که مهم است، این است که در کنار  اظهارات فعالان بخش خصوصی، بایستی صحبت‌های مسئولان دولتی را هم شنید؛ بنابراین بنده آمادگی این را دارم که با کمیسیون‌های اتاق ایران جلسه داشته باشیم. ناترازی‌ در انرژی، آب، برق و… یک واقعیت است، اما لازم است که راهکار هم ارائه شود که در کمیسیون‌ها قابل بررسی و پیگیری است. 

علی‌آبادی تصریح کرد: اما فراموش نکنیم که بایستی از همه این‌ها که امور روزمره  هستند، عبور و به تحولات فکر کرد؛ پیشرفت کشورها  به سبب توجه به همین تحولاتی نظیر انقلاب صنعتی اول، انقلاب صنعتی دوم تا انقلاب صنعتی چهارم، هوش مصنوعی و… بوده و ما نیز باید از تمرکز صرفاً به مرغ و تخم‌مرغ و شیر و… عبور کنیم. در دیداری که با مقام معظم رهبری هم داشتیم در مورد خودروهای برقی، اعلام کردیم که  موضوع خودروی برقی برای عبور از مصرف بنزین است؛ پس از سال‌ها هنوز موضوع قیمت بنزین در کشور ما حل نشده است. 

مقام عالی وزارت صمت، با بیان اینکه بارها در مورد رفع تعهد ارزی و عدم دخالت دولت در قیمت‌گذاری نظرم را گفته‌ام و همه نیز آن را می‌دانند، گفت: نظرات من بر کسی در حوزه مسائل ارزی، تعهدات، قیمت‌گذاری دستوری و … بر کسی پوشیده نیست اما  زمانیکه از سوی دولتی‌ها به این امور نگاه می‌کنم می‌بینم که آن‌ها نیزمشکلاتی دارند؛ بنابراین بایستی عادلانه به مشکلات نگاه کرد و در حقیقت منافع مردم را در نظر گرفت. 

وزیر صمت ضمن اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر سپردن امور به بخش خصوصی و نظارت دولت، گفت: مقام معظم رهبری همواره بر حضور بخش خصوصی تاکید دارند ‌ و معتقدند که «همه چیز باید به بخش خصوصی واگذار شود و دولت تنها بر امور نظارت کند»؛ ما نیز بر این امر باور و تاکید داریم و  با تمام قوا از اتاق ایران حمایت می‌کنیم و در کنار شما هستیم. ما یک ملت هستیم فارغ از بخش خصوصی و دولتی و در این دوره وزارت صمت با تمام وجود در کنار اتاق بازرگانی است. 

وی  افزود: بایستی تجارت را توسعه دهیم. در حال حاضر با اوراسیا، ترکیه و سوریه تجارت آزاد داریم اما اجرا نمی شود؛ چراکه درست نوشته نشده و نیاز به اصلاحاتی دارد و پذیرفته شده که کمیته‌ای در این خصوص تشکیل شود. در حوزه رفع موانع از مسیر تجارت، کارهای بسیاری بایستی انجام دهیم. در موضوع تهیه سند راهبردی در تولید داخل نیز کاملا همراه و در کنار شما هستیم و بعید است که اختلاف زیادی در نظرات خواهیم داشت.

وزیر صنعت معدن و تجارت در پایان تاکید کرد: بایستی  تمرکز خود را بر رفع گلوگاه‌های کشور، حتی در تجارت، صنعت، اقتصاد و… بگذاریم؛ سپس باید بر اقداماتی که برای کشور ثروت آفرین و اشتغال آفرین است تمرکز کنیم. بایستی بر استفاده حداکثری از دانش و امکانات در اختیار تمرکز کنیم و صادرات را توسعه دهیم. در صادرات به شدت ناترازی‌ وجود دارد و با برخی از کشورها، این وضعیت نگران‌کننده است و تنها واردکننده هستیم. موانع و پیچدگی‌های بسیاری در مسیر صادرات وجود دارد اما راهکارهایی هم وجود دارد. بنده معتقدم که امکانپذیر است که بتوانیم با راهکارهای مناسب، خوب کار کرد. 

| منبع خبر : خبرگزاری ایسنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.