روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Friday, 10 May , 2024
امروز : جمعه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ - 3 ذو القعدة 1445
شناسه خبر : 31309
  پرینتخانه » سیاسی, ویژه تاریخ انتشار : 18 خرداد 1401 - 13:26 | | ارسال توسط :
رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران حج:

بازشدن مجدد باب حج به روی زائران ایرانی و دیگران بشارت بزرگی بود

دست‌اندرکاران و کارگزاران حج کشورمان با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
بازشدن مجدد باب حج به روی زائران ایرانی و دیگران بشارت بزرگی بود

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،در آستانه‌ی اعزام حجاج بیت‌الله‌الحرام به سرزمین وحی، دست‌اندرکاران و کارگزاران حج کشورمان، صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار به شرح زیر است:

– بشارت بزرگی بود که بعد از دو سال تعطیل، خدای متعال این باب را دوباره بر روی زائران ایرانی، مشتاقان ایرانی و دیگر برادرانی که در کشورهای دیگر هستند گشود. این دعوت الهی است که در را باز میکند، راه را به روی شما می‌گشاید. این لطفی از طرف کسی نیست، این قبول اشتیاق شما و حجاج محترم است از سوی پروردگار عالم. ان‌شاءالله که حج خوبی داشته باشید. با سلامت و امنیت و استجابت دعا و کسب تفضّلات الهی ان‌شاءالله با دست پُر همه‌ی حجاج به سلامتی برگردید.

– اگر بتوانیم از تدبر لازم برخوردار بشویم در زمینه حج، آن وقت می‌فهمیم که بهره‌مندی‌های انسان از حج چقدر است و این بهره مندی‌ها چه گستره‌ی عظیمی از زندگی بشر را شامل میشود. قرآن کریم درباره‌ی حج در یک جمله‌ی کوتاه تقریباً همه‌ِی حکمت حج را بیان کرده است که اگر چنانچه ما بتوانیم فکر کنیم استفاده کنیم از بیانات معصومین و از تدبر در قرآن از این یک کلمه خیلی چیزها میشود فهمید. در همین سوره‌ی مائده میفرماید که: «جَعَلَ اللَّهُ الْکَعْبَهَ الْبَیْتَ الْحَرامَ قِیاماً لِلنَّاس‏» 

– اینجا خدای متعال میگوید که حج ستون زندگی بشر است، این خیلی مهم است . قیاماً‌ للناس مال ناس است مال من و شما و فرد و این و آن و چند نفر تعداد یک نسل و یک جمعیت و یک مجموعه نیست، مال ناس است مال بشریت است، قیام است برای بشر.

– یکی از مهمترین مسائلی که در حج هست همزیستی است، افرادی که با هم هیچ آشنایی ندارند با فرهنگهای مختلف، از جاهای مختلف، رنگ مختلف، زبان مختلف اینجا با همدیگر باید همزیستی کنند «لا رَفَثَ وَ لا فُسُوقَ وَ لا جِدالَ فِی الْحَج‏» یعنی هیچ حق ندارید با هم درگیری پیدا کنید، مشکل پیدا کنید، همزیستی، ببینید همین یک قلم، یک قلم همین همزیستی، ما الان مشکلاتمان در دنیا مشکلات بشر، نه فقط مشکلات مسلمانها از چیست؟ از اینکه همزیستی بلد نیستند، به همدیگر زور میگویند، به همدیگر بدگویی میکنند، جای همدیگر را تنگ میکنند، به همدیگر ضربه میزنند ،حج همزیستی را یاد میدهد، در یک برهه‌ی محدودی یک نمونه‌ای از همزیستی را به شما نشان میدهد میگوید این‌جوری باید زندگی کنید.

– یک نمونه‌ی دیگر از تعالیم حج تعلیم ساده زیستی است، احرام مظهر ساده زیستی است دیگر، یعنی در احرام  هیچ چیز زیادی وجود ندارد فقط همین که بدن شما را بپوشاند، فقط بدن شما را بپوشاند این ساده زیستی است واجب نیست که در همه‌ی زندگی شما این‌جوری بپوشید با احرام زندگی کنید نه، اما میخواهد بگوید که این کار را یاد بگیرید، یاد بگیرید که میشود ساده زیستی کرد و باید ساده زیستی را ترویج کرد. این هم باز مثل همان موضوع قبلی همزیستی است. شما اگر نگاه کنید بسیاری از بدبختی‌ها و مشکلات عالم بخاطر این زیاده‌خواهی‌ها و اشرافی‌گری‌ها و تجمل‌پرستی‌ها و مانند اینها است، بخش عظیمی از ثروت عالم دارد صرف این چیزها میشود در همه جا. حالا در کشور ما هم متأسفانه همین‌جور، در جاهای دیگر دهها برابر، صدها برابر دارد صرف این چیزها میشود. اینجا موظفید دیگر به ساده زیستی. یعنی خصوصیت حج این است که وقتی میخواهد تعلیم بدهد این‌جوری تعلیم میدهد یعنی باید این چند روز را شما این‌جور ساده زیستی داشته باشید این هم یک تعلیم است، سبک زندگی است.

| منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.