روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Friday, 22 November , 2024
امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 33417
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 16 مرداد 1401 - 11:59 | | ارسال توسط :

میوه و تره‌بار، بیشترین محصول صادراتی در گروه کشاورزی

در فروردین امسال ۱۰ درصد از صادرات غیرنفتی در بخش کشاورزی و صنایع غذایی بوده و میوه و تره‌بار بیشترین صادرات را در این گروه داشته‌اند.
میوه و تره‌بار، بیشترین محصول صادراتی در گروه کشاورزی

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا،بر اساس گزارش عملکرد تجارت خارجی فروردین امسال که از سوی وزارت صمت منتشر شده، کل صادرات غیرنفتی شامل پتروشیمی و میعانات گازی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی و صنایع غذایی، فرش و صنایع دستی و صنعت (کلیه صنایع تولیدی به جز صنایع فوق) در ماه اول امسال معادل بیش از هفت میلیون تن به ارزش حدود ۳.۷ میلیارد دلار بوده است.  

سهم بخش کشاورزی و صنایع غذایی شامل میوه و تره بار؛ خشکبار؛ صنایع تبدیلی؛ شیرینی و شکلات و فرآورده‌های غلات؛ محصولات لبنی؛ محصولات حیوانی و صنایع وابسته؛ گل و گیاه دارویی، خوراکی و صنعتی از کل ارزش صادرات غیرنفتی حدود ۱۰ درصد است.

بر این اساس در فروردین امسال صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی بیش از ۸۷۳ هزار تن به ارزش ۳۷۱ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ به لحاظ ارزش ۲۲ و به لحاظ وزن ۱۸ درصد کاهش داشته است.

در این میان میوه و تره بار بیشترین میزان، معادل ۴۹.۶ درصد از کل صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی را به خود اختصاص داده و محصولات لبنی با سهم ۱۴.۵ درصدی در جایگاه دوم قرار دارد.   بر این اساس در فروردین امسال بیش از ۷۱۱ هزار تن میوه و تره بار به ارزش ۱۸۴ میلیون دلار و ۴۴ هزار تن محصولات لبنی به ارزش ۵۴ میلیون دلار از ایران صادر شده است.

خشکبار، صنایع تبدیلی و محصولات حیوانی و صنایع وابسته، سه گروه بعدی با بیشترین صادرات هستند که به ترتیب ۱۲.۴، ۹.۹ و ۵.۶ درصد از کل ارزش صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی را به خود اختصاص داده است. ارزش صادرات این سه گروه به ترتیب ۴۶، ۳۷ و ۲۱ میلیون دلار بوده است.

دو گروه آخر هم که کمترین صادرات را داشتند شامل شیرینی و شکلات و فرآورده‌های غلات با ۱۶ میلیون دلار و گروه گل و گیاه دارویی، خوراکی و صنعتی با ۱۴ میلیون دلار صادرات بوده که به ترتیب ۴.۳ و ۳.۸ درصد از کل ارزش صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی را به خود اختصاص داده است.

| منبع خبر : خبرگزاری ایسنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.