روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Sunday, 12 May , 2024
امروز : یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ - 5 ذو القعدة 1445
شناسه خبر : 27137
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 24 بهمن 1400 - 10:58 | | ارسال توسط :

کاهش خرید ایران به صادرات برنج باسماتی هند ضربه زد

صادرات برنج باسماتی هند در سال ۲۰۲۱ که ایران خریدش را کاهش داد، یک پنجم نسبت به سال پیش از آن کاهش یافت و به پایینترین میزان در چهار سال گذشته رسید.
کاهش خرید ایران به صادرات برنج باسماتی هند ضربه زد

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا، آمار دولتی نشان داد صادرات برنج باسماتی هند در سال ۲۰۲۱ به میزان ۲۰ درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش یافت و به چهار میلیون تن رسید که پایینترین میزان از سال ۲۰۱۷ بود.

صادرات به ایران که بزرگترین خریدار برنج باسماتی هند است، ۲۶ درصد در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال پیش از آن کاهش یافت و به ۸۳۴ هزار و ۴۵۸ تن رسید.

یک معامله گر مقیم بمبئی گفت: پس از این که موجودی روپیه ایران در بانکهای هندی ته کشید، ایران سال گذشته به مدت چند ماه در بازار فعال نبود.

ایران تحت مکانیزم پرداخت به روپیه، پیش از این توافقی برای فروش نفت به هند داشت و در قبال آن کالاهای مهمی مانند کالاهای کشاورزی دریافت می کرد اما دهلی نو خرید نفت ایران را پس از اتمام مهلت معافیت از تحریمهای آمریکا در ماه مه سال ۲۰۱۹ متوقف کرد. ایران به خرید کالا از هند با استفاده از موجودی روپیه ادامه داد اما بدون فروش نفت، این موجودی به پایان رسید.

ویجی ستیا، رئیس سابق انجمن صادرکنندگان برنج هند گفت: صادرات در اواسط سال ۲۰۲۱ آهسته شد اما در دو تا سه ماه پایانی سال، خرید از سوی ایران، عربستان سعودی و خریداران بزرگ دیگر افزایش یافت.

هند که بزرگترین صادرکننده برنج باسماتی جهان است، برنج غیرباسماتی را به کشورهای آفریقایی و برنج باسماتی گرانتر را به خاورمیانه صادر می کند.

مجموع صادرات برنج هند در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال پیش از آن حدود ۴۶ درصد رشد کرد و به رکورد ۲۱.۴۲ میلیون تن رسید که تحت تاثیر افزایش خرید بنگلادش، چین و ویتنام بود.

بر اساس گزارش رویترز، به گفته ستیا، تولید برنج باسماتی هند در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۵ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش یافت که به دلیل کاشت در مناطق کمتر و بارندگی بی موقع در فصل برداشت بود. قیمت صادرات برنج باسماتی به دلیل تولید کمتر به میزان ۲۰ درصد افزایش یافت اما تقاضا برای صادرات در فوریه و مارس قوی است.

| منبع خبر : خبرگزاری ایسنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.