امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
کاهش ۴۰ درصدی شناسایی موارد مثبت کرونا در هرمزگان
به گزارش روزنامه اخبار کیش از خبرگزاری مهر، فاطمه نوروزیان گفت: اگر بخواهیم دو هفته اخیر را با هم مقایسه کنیم در هفته گذشته شاخصها روند کاهشی داشت که این روند اگر سه تا ۴ هفته ادامه داشته باشد میتوانیم امیدوار باشیم که پیک را گذرانده ایم.
نوروزیان با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی شاخص تست و غربالگری، افزود: این موضوع به دلیل کاهش مراجعین سرپایی بوده و همچنین به دنبال این کاهش، شاهد ۴۰ درصد کاهش در شناسایی موارد مثبت بودیم که این مورد شاخص بسیار خوبی است که روند کاهشی آن نسبت به هفته گذشته بیشتر بود.
وی عنوان کرد: درصد مثبت شدن تستها که در هفته قبل ۴۶ درصد بود؛ این هفته نیز همان میزان را نشان میدهد که روند ثابت نگرانیهایی را به دنبال دارد و همچنین در هفته گذشته در میزان بستریهای مثبت مجدداً ۱۳ درصد کاهش داشتیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: موارد فوتیها که هفته گذشته ۱۳۰ درصد افزایشی بوده اما در این هفته ۲۳ درصد کاهش موارد فوت را شاهد بودیم. در موارد بستری آی سی یو نیز این هفته ۲۲ درصد کاهش داشتیم که در هفته گذشته کاهش ۸.۷ دهم درصدی بود.
نوروزیان بیان کرد: بطور کلی میتوان گفت روند کاهشی است اما این شرایط اصلاً قابل اعتماد نیست و شکننده است و ممکن است موقتی باشد. با توجه به اینکه رعایت پروتکلها و تزریق دُز سوم واکسن در بین مردم کمی افزایش یافته، ولی همچنان در حد قابل قبول و ایده ال نیست اما همچنان منتظر شهروندان هستیم تا دُز سوم واکسن را تزریق کنند و تاکید میشود در صورت ادامه پیدا کردن عدم رعایت پروتکلها دوباره شاهد روند افزایشی خواهیم بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: ۸۷ درصد از کسانی که جان خود را از دست دادند در هفته گذشته یا واکسن تزریق نکرده بودند، یا تک دُز بودند و یا اگر دو دُز واکسن دریافت کرده بودند، دُز دوم بیش از ۶ ماه گذشته و ایمنی لازم را در برابر بیماری نداشتند.
نوروزیان اضافه کرد: افراد لازم است حتماً برای تزریق واکسن تکمیلی خود اقدام کنند و دُز سوم را پس از ۳ ماه از تزریق دُز دوم تزریق کنند. پس منتظر پیامک نباشند و با مراجعه به مراکز تجمیعی واکسیناسیون نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
وی بیان کرد: با آخرین اعلام وزارت بهداشت وضعیت رنگبندی استان هرمزگان تغییراتی داشت که تعدادی از شهرستانهای استان از وضعیت قرمز خارج شدند.
نوروزیان اظهار کرد: هم اکنون شهرستانهای بندرعباس، بستک، پارسیان، کیش و ابوموسی در وضعیت قرمز هستند؛ شهرستانهای میناب، رودان، سیریک، جاسک، حاجی آباد، بندرلنگه و بندرخمیر در وضعیت نارنجی و دو شهر بشاگرد و قشم در وضعیت زرد قرار دارند. در هفته گذشته تمام شهرستانهای استان در وضعیت قرمز بودند و در حال حاضر شرایط نسبتاً بهتر شده است.
وی با اشاره به میزان سرایت پذیری بیماری در بین کودکان یادآور شد: هفته گذشته شاهد فوت دو کودک یک ساله بودیم ضمن اینکه بستری موارد کودکان در این پیک افزایش چشمگیری داشته است.
نوروزیان با اشاره به افزایش میزان بستری همزمان با آغاز پیک اُمیکرون در بهمن ماه خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم میزان بستری مثبت قطعی کودکان در بهمن و دیماه سال جاری را مقایسه کنیم شاهد افزایش صد برابری هستیم و اگر بخواهیم با پیک دلتا در مرداد ماه مقایسه کنیم هم اکنون شاهد افزایش ۴۴ درصدی بستری موارد مثبت قطعی در کودکان هستیم و نشان میدهد سوش اومیکرون کودکان را به نسبت سایر سوش ها درگیر میکند؛ پس باید مراقب کودکان باشیم و خانوادهها حتماً نسبت به تزریق واکسن در کودکان اقدام کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: در روز گذشته وزیر بهداشت اعلام کرد که واکسیناسیون یک معیار بسیار مهمی برای انجام سفرهای نوروزی خواهد بود و این موضوع بدین معنا است که محدودیتهایی برای سفر خواهد بود؛ خانوادهها برای برنامه ریزی سفر حتماً توجه داشته باشند که کودکان بالای ۵ تا ۱۲ سال، نوجوانان بالای ۱۲ سال و افراد بزرگسال باید نسبت به واکسن خود اقدام کنند.
نوروزیان خاطرنشان کرد: بسیاری از خانوادهها به دلیل داشتن برخی از بیماریها در فرزندانشان نگران تزریق واکسن هستند و گاهاً به دلیل اطلاعات نادرست در فضای مجازی، اعلام میکنند که واکسن عارضه دارد. به هیچ عنوان واکسن عارضه جدی ندارد لذا تاکید میگردد بیماری کرونا میتواند مشکلات زیادی را برای افراد به وجود آورد.
دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان , سویه اومیکرون کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.