روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Friday, 22 November , 2024
امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 12361
  پرینتخانه » اجتماعی, استان تاریخ انتشار : 20 دی 1399 - 16:42 | | ارسال توسط :
مردم بین هرمزگان و کرمان سرگردانند؛

روستایی که بین ۲استان بلاتکلیف است/ ترک تحصیل دانش آموزان«خراوی»

روستای «خراوی» از سال ۷۶ از هرمزگان به استان کرمان ملحق شد اما مردم حالا نه به درستی از هرمزگان خدمات دریافت می کنند نه مسئولان کرمان کار موثری برای زندگی مردم آنجا انجام می دهند.

به گزارش روزنامه اخبار کیش ازخبرگزاری مهر : روستای «خراوی» به خاطر قرار گیری در منطقه مرزی استان هرمزگان و کرمان، در تقسیمات کشوری سال ۷۶، به مناطق کرمان «به صورت اسمی» واگذار شد. ولی همه مراودات اداری و خدماتی ساکنان این روستا از جمله خدمات نهادهای حمایتی نظیر بهزیستی، کمیته امداد، بیمه‌های خدمات درمانی و حتی مشارکت در انتخابات کشور با شهرستان رودان در استان هرمزگان انجام می‌شود.

این روستا هیچ راه ارتباطی با کرمان ندارد و اگر مسئولان کرمان بخواهند از این روستا بازدید کنند، باید از مسیر شهرستان رودان در استان هرمزگان عبور کنند هر چند خود کرمانی‌ها مانند هرمزگانی‌ها، متوجه این موضوع نبودند که این روستا جزو استان کرمان است.

نکته جالب این روستا نداشتن مدرسه برای تحصیل دانش آموزان است. نزدیک ترین مدرسه ابتدایی به این روستا در فاصله حدود ۲۵ کیلومتری آن و در شهر رودخانه قرار دارد که با توجه به شغل دامداری خانوداه ها، این امکان وجود ندارد که برای تحصیل دانش آموزان خود در این مسیر تردد کنند.

امیر محمد اقتدار زاده که به تازگی به سن مدرسه رسیده است به علت نبود حداقل حقوق تحصیل و باسوادی در این روستا، مجبور به ترک تحصیل است.

با پیگیری خبرنگار مهر در هرمزگان، وزارت آموزش و پرورش مجوز دایر کردن یک مدرسه چند پایه را به استان هرمزگان می‌دهد ولی به علت اینکه نام این روستا در لیست مناطق استان هرمزگان نیست، موفق به گرفتن کد و دایر کردن مدرسه نشدند. استان کرمان هم به علت نداشتن هیچ‌گونه راه ارتباطی به این روستا و تأمین نیروی انسانی و لوازم مورد نیاز، رغبتی برای ورود به این قضیه ندارد.

پدر امیر محمد به خبرنگار مهر می‌گوید: پیگیری‌های زیادی برای تحصیل دانش آموزان این روستا انجام داده‌ایم ولی مسئولین وعده امروز و فردا می‌دهند و الان چهار ماه از سال تحصیلی گذشته است.

وی ادامه می‌دهد: فرزند دیگر من نیز سال دیگر به سن مدرسه می‌رسد ولی به خاطر شرایط زندگی و تأمین معیشت خانواده نمی‌توانم آنها را به روستاهای دور دست برای تحصیل ببرم و به ناچار باید درس و مدرسه که بسیار به آن علاقه دارند را رها کنند.

یکی از اهالی دیگر این روستا به خبرنگار مهر می‌گوید: تدبیر و پیگیری از طرف مسئولین به این امر مهم وجود ندارد در صورتی که اگر مدرسه راه اندازی شود، دو سه خانواده که برای تحصیل فرزندانشان، مجبور به ترک روستا شده‌اند و آنجا با مشکلات زیادی روبرو هستند، به روستا باز گردند.

وی خاطر نشان کرد: این روستا قبلاً داری یک دبستان بوده که زیر نظر آموزش و پرورش شهرستان رودان هرمزگان تا چند سال پیش فعال بوده ولی به علت نداشتن دانش آموز در آن برهه زمانی، مدرسه تعطیل و کد آن حذف شده است. اما نسل بعدی این روستا که به سن مدرسه رسیده‌اند با مشکل عدم راه اندازی مدرسه روبرو شده‌اند.

امیر محمد با بغضی به خبرنگار مهر می‌گوید: همیشه با خودم فکر می‌کردم که درس می‌خوانم و معلم خوبی می‌شوم ولی الان حتی نمی‌توانم سواد دار شوم و این سرنوشت همه دوستان من در این روستا است.

وی گفت: من نمی دانم مسئول راه اندازی مدرسه چه کسی است ولی خواهش می‌کنم که به فکر سواد دار کردن بچه‌های این روستا هم باشند. ماهم می‌خواهیم مثل بقیه بچه‌های هم سن خودمان، درس بخوانیم.

مطابق قانون اساسی کشور، تحصیل و باسواد شدن حق همه افراد کشور است و باید شرایط تحصیل برای همه دانش آموزان دوره ابتدایی به صورت رایگان فراهم شود. بعد از گذشت ۴ ماه از سال تحصیلی سال ۹۹ و تأکید مقام عالی وزارت آموزش و پرورش بر پوشش حداکثری و برشمردن ترک تحصیل به عنوان خط قرمز آموزش و پرورش، منتظر حرکت عاجل این دستگاه برای اجرای حق اولیه دانش آموزان این روستا که همان نعمت سواد است، هستیم.

| منبع خبر : خبرگزاری مهر
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.