امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
وزیر کشور: پدافند غیرعامل راه را بر تهدیدهای دشمن میبندد
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،احمد وحیدی در دهمین همایش گرامیداشت بیستمین سالروز تأسیس سازمان پدافند غیر عامل با اشاره به تحولات غزه گفت: یکی از مسائلی که امروزه در غزه نمایش داده می شود و فلسطینیان در برابر تهاجمات صهیونیستها مقاومت میکنند. اتکا به خداوند، مقاومت نظامی آنها و پدافند غیرعامل است.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه تونلهای زیر زمینی در غزه یک عامل پایداری در برابر رژیم صهیونیستی است، اضافه کرد: پدافند غیر عامل یک عنصر بسیار مهم است، پیش از این در اقدامات حزب الله و مقاومت جنوب لبنان تجربه کردیم که در کنار پایداری مردم، رشادتها، تدابیر و ورزیدگی های نظامی، پدافند غیر عامل هم اثرگذار بوده است.
وحیدی ادامه داد: قبلاً تصور میشد دوران پدافند غیر عامل گذشته است و دشمن بمبهایی دارد که تا عمق ۱۰۰ متر وارد زمین میشود یا اینکه امروزه همه چیز را با ماهوارهها کنترل و شناسایی کرده و به موقع حمله میکنند. بنابراین این پدافند غیر عامل ارزشی ندارد یا شدنی نیست یا با سلاحهای امروز مفهوم جدی محسوب نمیشود.
وی یادآورشد: یک نظر دیگر این بود که مسأله پدافند غیر عامل، همچنان یک مفهوم جدی است و باید بازنمایی و بازتعریف شود این کار در همه حوزه ها می تواند مصداق عملی خود را بیاید و یک عنصر تعیینکننده در عرصه نبرد باشد که این تفکر از سوی رهبر معظم انقلاب در قالب پدافند غیر عامل در سال های ۸۴ و ۸۵ ابلاغ شد و علت هم این بود که تهدیدهای نظامی علیه کشور انجام می شد.
وزیر کشور بیان داشت: البته این تهدیدها اکنون منتفی شده به ویژه بعد از ضرباتی که دشمنان از رزمندگان مقاومت خورده اند، این حرف ها کمتر در سال های اخیر مطرح می شود. در صحبت های اخیر هم تهدیدهایی کردند؛ اما زود الفاظ خود را تغییر دادند، در موضوع اخیر فلسطین هم به محض تهدید، سریع موضع خود را تغییر می دهند که علبن آن همین قدرت نمایی اخیر فلسطینیان است.
وحیدی یکی از دلایل موفقیت پدافند غیر عامل را سردار جلالی دانست که از ابتدا پای مفهوم این پدافند ایستاد و در قالب سازمان و جریان اجرا در کشور، آن را جا انداخت.
وی افزود: گفتمان پدافند غیر عامل به یک سازمان تبدیل شد که با ساختار قوی توانست این جریان را ایجاد کند و نتیجه آن شهرک های بزرگ زیرزمینی اعم از موشکی و فرودگاهی است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل باید در زمان صلح پرداخته شود تا در زمان جنگ بهره برداری شود، افزود: هواپیماها و موشک ها در این شهرک های زیرزمینی هستند و به یک موضوع در دست اجرا تبدیل شده اند.
وحیدی بیان کرد: شاید اگر جلوتر برویم حجم تحقیقات ما در حوزه پدافند غیر عامل گسترده تر شده و به دیگر حوزه ها هم تسری پیدا کند که از جمله آنها می توان به پدافند غیر عامل در حوزه دریا اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: این مفهوم در همه حوزه ها در دست تحقیق است و رشته های متناسب با پدافند غیر عاملی در حوزه دکتری تعریف شده و پایان نامه های آن توانسته راه های نوین ما به سمت تحقق هر چه بیشتر پدافند غیر عامل باشد.
وزیر کشور اظهار کرد: در سیاست های کلی هم در خصوص سیاست های آمایشی و آینده نگری، پهنه بندی های کشور در زمینه توسعه و حوزههای پروژه محور ردپای پدافند غیر عامل قابل مشاهده است که افق مهمی از حوزه دانشی برای ما ایجاد می کند.
وحیدی اضافه کرد: به عنوان مثال در ابتدای راه اندازی مجموعه عسلویه ، بحث پدافند غیر عامل در آن لحاظ نشده بود اما اگر بخواهید آن را اجرا کنید به حدود هزار میلیارد دلار هزینه و دانش گسترده نیاز دارد از این رو باید شاخص های متعددی را مشخص کرده و سپس با تحلیل این شاخص ها به نتیجه مطلوب دست یافت که البته کار بسیار بزرگی است.
وی با تأکید بر اینکه لازم است پدافند غیر عامل به لحاظ دانشی یک نهاد پیشرو باشد، اضافه کرد: از آنجا که دشمن مرتباً تکنیکها و استراتژیها را عوض می کند، باید این تکنیکها را بشناسیم و به این دانش مجهز باشیم سپس چگونگی ارزیابی آن متناسب با هر پروژه بسیار مهم است از این رو باید پدافند غیر عامل با محاسبه حوزه های هزینه – فایده لحاظ شود.
وزیر کشور ادامه داد: البته باید پدافند غیر عامل را یک تولید ثروت در نظر گرفت ولو اینکه در کوتاه مدت سودآور نباشد. این خود دانشی قوی میخواهد. برخی کارهایی که در کشور میشود شاید کسی ادعا کند از لحاظ هزینهای به صرفه نباشد، اما ممکن است ارزشهای راهبردی را در نظر نگرفته باشد. بنابراین تشخیص این موارد بسیار مهم است.
وحیدی گفت: اگر بخواهیم میرایی یا پیش روندگی یک سازمان را بسنجیم باید میزان دانش آن را ملاک قرار دهیم سازمان پدافند غیر عامل از این دست سازمان هاست برخی ممکن است این برداشت اشتباه را در خصوص سازمان پدافند غیر عامل داشته باشند اما در طول زمان مشخص شد که سازمان رو به جلویی است.
وی با اشاره به تصویب ایجاد سازمان پدافند غیر عامل در مجلس اظهار کرد: درک از پدافند غیر عامل در طول زمان میتواند متحول شود و کاهش آسیب پذیری و پایداری اجتماعی را در پی داشته باشد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه پدافند غیر عامل حرکت ماندگاری است و مانایی آن از پدافند عامل بیشتر است، گفت: اگر پدافند غیر عامل به خوبی اجرا شود نیمی از راه را در برابر تهدیدها رفته اید چون اگر دشمن احساس کرد که نمیتواند موفق باشد، در تصمیم خود برای عملی کردن تهدیدها بازنگری می کند. دشمنان بارها می خواستند تأسیسات زیرساختی ما را بزنند؛ اما همین پراکندگی ساخت آنها مانع شده است.
وحیدی ادامه داد: دشمنِ عاقل وارد حوزه ای که می داند موفق نمیشود، نخواهد شد. دشمن ناچار می شود دست از تهدید بردارد و دفاع ما به لحاظ بازدارندگی در نقطه اوج است و دستاوردهای کشور در همه حوزه ها قابل تحسین است.
وی با اشاره به اینکه نیروهای ما در کمال طراوت و تجربه هستند و نیروهای مسلح در نقطه اوج قرار دارد، اضافه کرد: وقتی در پدافند غیر عامل هم به اوج برسیم، دشمن دیگر دست از تهدید برمیدارد. تهدید برای زمانی است که امکان پیروزی در آن باشد اما زمانی که امکان شکست در آن کاملا محتمل است و حتی احتمال آسیب پذیری نیست، خود به خود از تهدید دست برمی دارد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: وزارت کشور و استانداران ما کاملا آمادگی اجرای پدافند غیرعامل را دارند و این یک موضوع مشترک بین پدافند غیر عامل و مدیریت بحران است که باید طرح های مشترک در این زمینه برنامهریزی شود و این دو مفهوم را بر اساس سیاستهای کلی ابلاغی دنبال می کنیم.
احمد وحیدی وزیر کشور , پدافند غیر عامل
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.