امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
نگاه دولت دوازدهم به موضوع زنان و خانواده خاص و ویژه است
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه دولت دوازدهم همواره نگاه خاص و ویژهای به موضوع خانواده و زنان دارد، گفت: سرمایهگذاریهای بسیار خوبی در کشور در زمینه زیرساختهای بهداشت و درمان بانوان و توجه به مساله بهداشت باروری انجام گرفته است.
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا ، معصومه ابتکار روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک این هفته به کسانی که در شرایط سخت کووید ۱۹ برای بهبودی ملت ایران فداکاری می کنند، یادآور شد: امسال سومین سالی است که هفته سلامت بانوان با هدف ارتقای سطح آگاهی بانوان ایرانی با همکاری وزارت بهداشت، وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود.
وی با بیان اینکه تصویب شاخص عدالت های جنسیتی در ستاد زن و خانواده با حضور رییس جمهوری یکی از گام های مهم در جهت توانمندسازی زنان است، خاطرنشان کرد: دومین محور شاخص عدالت های جنسیتی، بحث سلامت و توجه به ارتقای سطح آگاهی و وضعیت زنان است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: این شاخص ها، نمایانگر سرمایه گذاری های بسیار خوب در کشور در زیرساخت های بهداشت و درمان و توجه به مساله بهداشت باروری است.
وی تاکید کرد: شاخص های عدالت جنسیتی به ۳۱ استان ابلاغ شد که محور سلامت و ارتقای وضعیت سلامت زنان و خانواده در این استان ها انجام و گزارش کار آنان هم دریافت شده است ضمن اینکه امسال برای نخستین بار، اولین دور نتایج این شاخص ها در سامانه رصد و پایش وضعیت زنان وارد خواهد شد.
ابتکار با یادآوری این که سند ارتقای وضعیت زنان بسیار مورد توجه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته، تصریح کرد: امیدواریم با برنامه بتوان شکاف ها و فاصله ها را کم کرد و گام های موثر در جهت توانمندسازی زنان برداشت.
مادران و زنان پیشگامان صیانت از سلامت جسمی و روانی خانواده هستند
وی با یادآوری اینکه یکی از کارهای خوب وزارت بهداشت طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» است که در بسیاری از استان ها بصورت پایلوت انجام شد، خاطرنشان کرد: اصلاح سبک زندگی محور اصلی بحث سلامت است که مادر به عنوان محور اصلی خانواده، بیشترین تاثیر را بر روی سایر اعضای خانواده در اصلاح سبک زندگی و اصلاح رفتارهای بهداشتی، تحرک کافی و توجه به سلامت روان و نشاط دارد؛ مبحثی که به سلامت خانواده و جامعه کمک می کند.
معاون رییس جمهوری افزود: معاونت زنان با همکاری دستگاه های مختلف و با هدف ارتقای سلامت روان، تمرکز بر اصلاح مهارت های ارتباطی و طرح گفت وگوی خانواده را دنبال کرده است؛ مهارت هایی همچون گفتن، شنیدن، درک متقابل و گفت و گوی بین نسلی.
وی خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم اگر مهارت های ارتباطی میان اعضای خانواده ارتقا یابد به کاهش تنش داخل خانواده کمک می کند.
ابتکار با یادآوری اینکه دولت دوازدهم به طور خاص به خانواده توجه دارد، یادآور شد: ویروس کرونا و پاندومی آن بحث مهمی است که در صورت توجه به دستورالعمل های بهداشتی از سطح خانواده به جامعه همانند شست وشوی دست ها و حفظ فاصله فیزیکی، نیاز به واکسن را کاهش می دهد.
فرهنگ و هنر یکی از عرصه های یاری رسان نشاط اجتماعی است
معاون رئیس جمهوری در بخشی دیگر از سخنان خود، به موضوع سلامت روان و اینکه آثار روانی کرونا بر روی خانواده ها سنگینی می کند اشاره کرد و اظهار داشت: در مورد بازگشایی مدارس هم یادآور شدیم که بار روانی خانواده ها را افزایش می دهد، بنابراین با استفاده از فضای مجازی می توان مقداری از این بار روانی را کم کرد.
افزایش وزن و کاهش تحرک در دوران خانه نشینی کرونایی هم از دیگر مسایلی بود که ابتکار درباره آن توضیح داد: بیشترین تهدید را در بحث مرگ و میر زنان از ناحیه بیماری قلبی و عروقی و افزایش وزن داریم بنابراین برای این موضوع هم باید تلاش و برنامه ریزی بیشتری داشته باشیم که با همکاری وزارتخانه های بهداشت و ورزش و جوانان، پویش مربوط به هفته «سبا» را که مصوبه هیات دولت برای ایجاد نشاط و ورزش را هم داریم در دستور کار قرار داده ایم.
ابتکار خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از افسردگی مهمترین موضوع نشاط و ورزش است و فرهنگ و هنر یکی از عرصه های یاری رسان به نشاط اجتماعی است که امیدواریم رسانه ها به موضوع نشاط توجه ویژه داشته باشند. ضمن اینکه توجه به مهارت زندگی و ارتباطی که یکی از محورهای آن نشاط اجتماعی است باید مدنظر قرار گیرد.
۱۴ هزار زن سرپرست خانواده تحت پوشش آموزش مهارت های فردی و اجتماعی قرار دارند
وی در ادامه نشست خبری، به پرسش خبرنگاران پاسخ داد و درباره آخرین وضعیت لایحه تامین امنیت زنان خاطرنشان کرد: بررسی این لایحه به بند ۳۵ کمیسیون لوایح رسیده و در حال پیگیری است. ضمن اینکه در آخرین بند این لایحه به موضوع حصول اطمینان از آموزش پیش از ازدواج برای زوجهای جوان اشاره شده و به تصویب رسیده که گام مهمی در راستای رفع مشکلات ایجاد شده است.
ابتکار همچنین در پاسخ به وضعیت حمایت از شغل و حرفه زنان سرپرست خانوار بخصوص در روزهای کرونایی توضیح داد: معاونت زنان دستگاهی ستادی است نه اجرایی اما در این راستا ستادی را به تفکیک بند ط ماده ۸۰ در جهت هماهنگی بین دستگاهی برای اقدامات مربوط به زنان سرپرست خانوار تشکیل داده که یکی از کمیتههای این ستاد کمیته سلامت است و ۱۴ هزار زن سرپرست خانواده تحت پوشش آموزش مهارت های فردی و اجتماعی قرار گرفته اند که این طرح به عنوان الگوی موفق با سازمان های مردم نهاد در حال اجرا است.
وی افزود: همچنین بحث بیمه زنان سرپرست خانوار موضوع مهمی است که امسال با اولویت مادران بیش از یک و دو فرزند عملی خواهد شد. موضوع مسکن ارزان قیمت نیز یکی دیگر از موضوعات است که از وزیر مسکن درخواست کردیم زنان سرپرست خانوار را در اولویت قرار دهند.
معاون رئیس جمهوری، درباره پرسش تاثیر وضعیت نابسامان اقتصادی بر شیردهی مادران بخصوص در مناطق محروم هم با بیان اینکه پاسخ این سوال بر عهده وزارت بهداشت است، خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از مادران شیرده برنامههایی توسط وزارت بهداشت در نظر گرفته شده که از جمله آنها میتوان به تامین شیرخشک مورد نیاز نوزادان، مرخصی های شغلی مادران و… اشاره کرد که نیازمند است مورد توجه بیشتر سیاستگذاران قرار گیرد.
به گفته وی، وضعیت مرخصی پس از زایمان هم همچنان مدنظر معاونت امور زنان است و مرخصی زایمان مادران شاغل، ۹ ماه در نظر گرفته شده که پس از آن هم ساعت کار قابل انعطاف برای مادران شیرده مورد تاکید است و هر جا دنبال نشود ما پیگیری خواهیم کرد.
استعمال دخانیات در میان زنان کشور کمتر از سایر کشورها است
ابتکار در پاسخ به پرسشی در مورد افزایش استعمال دخانیات توسط زنان در کشور هم با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت و رسانهها باید در این زمینه فعالیت بیشتری انجام دهند، تصریح کرد: خوشبختانه نرخ اعتیاد و استفاده از دخانیات در زنان ایرانی نسبت به بسیاری از آمارهای جهانی وضعیت بدی ندارد، اما در هر حال باید حساسیت بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
وی یادآور شد: سال گذشته یک تفاهم نامهای با ستاد مبارزه با مواد مخدر امضا کردیم و امسال امیدواریم موافقت نامه آن را به زودی اجرایی کنیم و هدف اصلی پیشگیری از اعتیاد در زنان و خانوادهها است.
ایران یکی از قوی ترین شبکه های اورژانس اجتماعی را دارد
ابتکار در بخشی دیگر از این نشست پرسش و پاسخ، با بیان اینکه تشدید مجازات پدر در قتل فرزند از اهمیت برخوردار است، یادآور شد: در این مسیر اورژانس اجتماعی و سازمان بهزیستی تلاش های بی دریغی انجام داده اند ضمن اینکه در این مدت به توان افزایی کارشناسان اورژانس اجتماعی توجه شده است.
وی افزود: امسال در شرایط کرونایی مردم بیشتر با اورژانس اجتماعی آشنا شدند زیرا با همکاری وزارت ارتباطات پیامکی برای همه ارسال شد و حالا همه ایرانیها ۱۲۳ را می شناسند و می دانند ایران یکی از قوی ترین شبکه های اورژانس اجتماعی را دارا است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در مورد آموزش بهداشت بلوغ در مدارس هم خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت دوازدهم به صورت خاص روی این پیشنهاد کار کردیم و مدتی هم دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و بسیار هم روی این موضوع کار کردند. همچنین بر روی آموزش استفاده صحیح از اینترنت بررسی های بسیاری صورت گرفته است. در مورد این موضوع هم یک نشستی را با کشور اندونزی داشتیم که محور بحثها کاملا همین موضوعات بود.
میزان کودک همسری در کشور خیلی بالا نیست
وی با اشاره به پایین بودن میزان کودک همسری در کشور هم یادآور شد: میزان کودک همسری در کشور خیلی بالا نیست ولی میدانیم زیر ۱۳ سال کودک محسوب می شود و ازدواج آنان تبعات روحی و جسمی به دنبال دارد که در قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان مطرح شده است.
ابتکار در پایان این نشست خبری، به رونمایی امروز سمفونی «شهرزاد» که همه گروه آن را زنان تشکیل می دهند اشاره کرد و گفت: این سمفونی به پاس خدمات کادر درمان ایران تقدیم به این عزیزان می شود و تلاش کوچکی است برای ارتقای سطح روحیه آنان و اینکه نشان دهیم در کنار کادر درمان هستیم.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.