روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Friday, 17 May , 2024
امروز : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ - 10 ذو القعدة 1445
شناسه خبر : 20040
  پرینتخانه » آخرین اخبار کیش, اجتماعی تاریخ انتشار : 09 مرداد 1400 - 16:50 | | ارسال توسط :

استرس نقطه ضعف قربانی، فرصت کلاهبردار

بامداد یکی از روزها استرس با دریافت پیامکی در ظاهر از سامانه ابلاغ الکترونیکی قوه قضاییه استرس تمام وجودش گرفت و این ترس بانی غفلتش برای کلاهبرداری شد تا نتیجه یک ماه تلاشش در سنگر تعلیم و تربیت به جیب کلاهبرداری برود که اطلاعات قربانی را از نرم‌افزار بازاریابی سرقت کرده است.

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،  روزی که داشت در یکی از اپلیکیشن های بازاریابی برای فروش یکی از وسایل دست دوم خانه اش آگهی ثبت می کرد به فکرش هم خطور نمی کرد که شاید اطلاعات تماسی که وارد آن می کند ابزاری برای کلاهبرداری از وی شود.

فرهنگی است و می گوید نه تنها در ۳۱ بهار گذشته زندگی خودم، بلکه هیچ کدام از خواهران و برادرنم نیز به واسطه معلم بودن پدر و مادرمان حتی یک بار هم گذرمان به دادگستری و کلانتری نیفتاده است.

حوالی  یک بامداد بود چند ساعت پس از ثبت آگهی در یکی از نرم افزارهای بازاریابی، پیامکی در ظاهر از نهاد قضایی (سامانه ابلاغ ثنا) دریافت کردم که با یک شماره همراه شخصی ارسال و اعلام کرده بود؛ “مالک محترم جهت مشاهده ابلاغ شکایت خانم (م.ر) و رسیدگی به پرونده خودتان ابتدا فیلتر شکن خود را روشن و از طریق لینک زیر اقدام کنید.”

غلبه احساس بر منطق

پس از آنکه وارد لینک شدم، بطور مجدد اعلام کرد باید نرم افزاری را نصب کرده و با پرداخت ۲ هزار تومان به حساب قوه قضاییه مراحل مشاهده ابلاغ شما تکمیل شود.

با وجود اینکه احتمال می دادم این کار کلاهبرداری است اما استرس از پرونده قضایی و ترس از آش نخورده و دهن سوخته باعث شد احساسم بر منطقم غلبه کند و هزینه را پرداخت کنم.

پس از دریافت پیامک کسر مبلغ از بانک بدون توجه به مشخصات این پیامک رمز دوم را در نرم‌افزار وارد کردم و لحظاتی بعد حقوق خرداد ماهم به میزان حدود ۶ میلیون تومان برای خرید از یک فروشگاه اینترنتی برداشته شد.

این مبالباخته در ادامه گفت و گوی خود با ایرنا که به صورت تلفنی در پلیس فتا انجام شد اظهار داشت: صبح روز بعد علاوه بر اینکه جریان را با پلیس فتای جزیره کیش درمیان گذاشتم با فروشگاه اینترنتی نیز تماس گرفتم تا بتوانم مانع از تحویل کالا به فرد کلاهبردار شوم ولی به دلیل استفاده آن فرد از کارت تخفیف و اختلاف قیمت جنس فروخته شده با مبلغ کسر شده از حساب من در آن لحظه شناسایی نشد.

وی اضافه کرد: اگر کمی هشدارهای پلیس را در خصوص پیامک های جعلی سازمان ها و نهادها و پیامک مربوط به بانک را جدی تر می گرفتم می توانستم از اختلاف مبلغ درخواستی کلاه بردار در نرم‌افزار و پیامک بانک از این اتفاق جلوگیری کنم اما چه کنم…

استرس نقطه ضعف قربانی، فرصت کلاهبردار

۳۰ کیشوند در دام کلاهبرداران

پس از اتمام مکالمه با این مالباخته گفت و گو را با رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی جزیره کیش ادامه دادم و سرهنگ محمدرضا رضایی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۳۰ کیشوند قربانی این نوع کلاهبرداری شده اند و تمام پرونده های آنها نیز کشف و جهت پیگیری های بعدی به دستگاه قضایی اعلام شده است.

وی با بیان اینکه تمام متهمان این پرونده ها در خارج از جزیره ساکن هستند افزود: در این شیوه کلاهبرداران، پیامک جعلی سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی را برای قربانیان ارسال می کنند که حاوی لینکی است که فرد را به‌ سمت‌وسوی یک اپلیکیشن هدایت کرده است.

رضایی اضافه کرد: قربانیان بعد از نصب اپلیکیشن مخرب، به ادامه مراحل هدایت شده است که این مراحل شامل وارد کردن مشخصات کارت بانکی و اطلاعات حساب است که کلاهبرداران به این اطلاعات دسترسی پیدا می‌کنند.

وی یادآور شد: این اپلیکیشن به گونه‌ای است که کلاهبردار به پیامک‌های شخص قربانی دسترسی پیدا کرده  و می‌تواند پیامک‌های مختلف از جمله رمز پویای ارسال شده بانک را برای او به نمایش بگذارد که با استفاده از آن حساب این اشخاص را خالی می شود.

سایت های بازاریابی منبع سرقت اطلاعات

رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کیش با بیان اینکه کلاهبرداران از هر ترفندی برای سرقت اطلاعات استفاده می کنند افزود: برداشت اطلاعات تماس از پروفایل افراد در فضای مجازی، کپی شماره تماس قربانیان از نرم افزارها و سایت های بازاریابی همچون دیوار و شیپور از شگردهای متخلفان برای انتخاب قربانیان است.

وی به شهروندان توصیه کرد: در فضای مجازی و دنیای دیجیتال هر نوع محتوایی به صورت جعلی قابل طراحی است و مجرمین از هویت‌ها و نرم‌افزارهای جعلی استفاده می کنند، بنابراین قبل از نصب هر نرم‌افزار و یا وارد شدن به هر لینک به اصالت آن توجه کنید.

رضایی یادآور شد: پیشنهاد می شود شهروندان برای سایت های بازاریابی و پروفایل های خود شماره تماسی غیر از آنچه که به نهادها و ادارات مختلف ارایه می کنند باشد و هنگام دریافت پیامک کسر مبلغ از بانک حتما عنوان کسر و میزان مبلغ توجه کافی داشته باشند.

ثنا با شماره شخصی ارسال نمی شود

وی در خصوص ویژگی های شاخص پیامک های کلاهبرداری گفت: پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه فاقد لینک بوده و به هیچ وجه برای مشاهده ابلاغ قضایی، نیاز به واریز وجه نیست.

رضایی یادآور شد: همچنین پیامک مذکور، هرگز با شماره سیم کارت شخصی ارسال نمی‌شود و  کاربران برای اطمینان می‌توانند به سایت اصلی ابلاغ الکترونیک قضایی به آدرس https:‎//eblagh.adliran.ir مراجعه و از این طریق ابلاغ قضایی را بررسی کنند.

وی گفت: پیام ابلاغ قضایی به افرادی که سابقا در سامانه ثنا ثبت نام کرده اند ارسال می‌شود و کسانی که در سامانه ثنا ثبت نام نکرده اند به نشانی محل سکونت و یا محل کار افراد از طریق پست ارسال می‌شود.

رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کیش یادآور شد: شهروندان در صورتی که از اصالت نرم افزارها مطمئن نیستند می‌توانند موضوع را با پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir   در بخش فوریت‌های پلیسی در میان بگذارند.

استرس نقطه ضعف قربانی، فرصت کلاهبردار

دستگاه قضایی هیچ وجهی بصورت اینترنتی دریافت نمی‌کند

مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در به منظور جلوگیری از این هشدارها اعلام کرده است: متنی که با عنوان ابلاغ الکترونیک قضایی به صورت پیامک به برخی افراد ارسال و در آن خواسته شده جهت مشاهده شکایت در سامانه ابلاغ ثنا به آدرس اینترنتی اعلام شده وارد و مبلغی را پرداخت کنند جعلی است.

این پیامک‌ها حاوی مطالبی از جمله ثبت شکوائیه، ابلاغ حکم  است که کاربران فضایی مجازی به دلیل استرس ایجاد شده و کنجکاوی به آدرس (لینک) جعلی که در متن پیام است مراجعه می کنند که عمدتا با مبدا خارج از کشور تولید و از سرشماره های نامعتبر ارسال می شود صرفا جهت کلاهبرداری و سرقت از حساب های بانکی افراد طراحی می شود و ارتباطی با دستگاه قضایی ندارد.

در فرآیند سامانه ابلاغ الکترونیک و اطلاع رسانی های قضایی هیچ گونه وجهی بصورت اینترنتی دریافت نمی شود و درگاه های دسترسی به سامانه های رسمی قوه قضائیه صرفا از طریق پایگاه adliran.ir در اختیار ذینفعان دستگاه قضایی قرار می گیرد. لذا خواهشمند است به منظور پیشگیری از هرگونه کلاهبرداری احتمالی، در هنگام مواجهه با این پیام های جعلی از بازکردن لینک های آلوده خودداری نموده و مراتب را سریعا به پلیس فتا گزارش کنند.

همچنین در پیامک های اطلاع رسانی سامانه ابلاغ الکترونیکی ارسال شده از سرشماره های رسمی قوه قضائیه شامل ۱۰۰۰۴۹ و ۱۰۰۰۴۹۰ تا ۱۰۰۰۴۹۹ و ۵۰۰۰۴۹ بوده و هیچ لینکی جهت ورود به درگاه پرداخت بانکی وجود ندارد و برای مشاهده ابلاغیه های قضایی نیاز به هیچ گونه پرداخت وجهی وجود نخواهد داشت.

هشدارهای هرروزه پلیس فتا در رسانه ها و شبکه های اجتماعی در خصوص کلاهبرداری‌های اینترنتی بدون شک جلوی بسیاری از این موارد را گرفته اما هنوز هستند کسانی که همچنان با سهل انگاری در دام افرادی می‌افتند که در انتظار یک لحظه غفلت نشسته اند.

ضرب المثل یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی در مورد افرادی که بدون فکر و اندیشه کاری انجام می دهند و سپس پشیمان می شوند به کار می رود، این سخن کوتاه چه زیبا به ما یاد آوری می کند که جایگاه تعقل و تامل در انجام هرکاری والاست و هیچ وقت نباید از آن غافل شد.

| منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.