روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Thursday, 2 May , 2024
امروز : پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ - 24 شوال 1445
شناسه خبر : 20189
  پرینتخانه » آخرین اخبار کیش, فرهنگی تاریخ انتشار : 13 مرداد 1400 - 13:44 | | ارسال توسط :

بهره برداری از مسجد ثامن الائمه کیش تا پایان پاییز

مسجد ثامن الائمه کیش با پیشرفت ۹۰ درصدی، تا پایان پاییز امسال به بهره برداری می‌رسد.
بهره برداری از مسجد ثامن الائمه کیش تا پایان پاییز

به گزارش روزنامه اخبار کیش از خبرگزاری صداوسیما ، محمد وحید صابری معمار این مسجد گفت: مسجد تمام ایرانی ثامن الائمه کیش با خوانش معماری سنتی ایرانی و با رویکرد معماری مدرن در کیش در حال ساخت است.

وی گفت: کلنگ ساخت مسجد در آبان ٩٣ با حضور حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر نماینده وقت ولی فقیه در سازمان حج و اوقاف، امام جمعه وقت جزیره کیش و جمع دیگری از مسئولین جزیره به زمین زده شد و از آن تاریخ ساخت مسجد بی وقفه ادامه داشته است.

وحید صابری گفت: طراحی مسجد ثامن الائمه با توجه به خواسته‌های جناب آقای مشتاق مشتاقی خیر و بانی ساخت مسجد از جمله طراحی ساختمانی با معماری در خور جزیره توریستی کیش که بصورت ۲۴ ساعته به نمازگزاران، بازدید کنندگان و مراجعین خدمات رسانی کند و همچنین محلی برای تقریب مذاهب و ادیان و بنای یک ساختمان شاخص در مرکز جزیره، در محوطه‌ی فرهنگی مرکز شهر در کنار سالن‌های همایش و تالار شهر و بازار‌های کیش. پس از آن مطالعات بر روی مساجد تاریخی ایران و جهان آغاز شد.

وی گفت: با مطالعات صورت گرفته در نهایت مسجدی بصورت یکپارچه سفید با گنبد‌هایی خفته که به فرم نیم کره نزدیک است و قوس‌های شبدری کند در سقف‌ها و مناره‌ها با نمایی از جنس سنگ سفید جهت ماندگاری بیشتر طراحی شد.

معمار مسجد گفت: این مسجد در زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع با زیر بنای حدود ۳۰۰۰ متر مربعی در سه طبقه طراحی شد و طبقه زیرزمین شامل سالن چند منظوره، آشپزخانه و سرویسای بهداشتی و وضوخانه، طبقه همکف شامل شبستان آقایان، رواقها، فضای ورودی و وضوخانه و آبدارخانه، طبقه اول شامل شبستان بانوان، اتاق آموزش، سوئیت مهمان و وضوخانه و آبدارخانه. دسترسی به طبقات از طریق ۲ راه پله و ۲ آسانسور ۱۳ نفره است.

صابری گفت: سازه مسجد و مرکز اسلامی کیش در جلسات متعدد با آقای رسول میرقادری، طراح سازه پروژه، با استفاده از المان‌های معماری سنتی و ساختمان‌های شاخص جزیره کیش در قالب المان‌هایی با کاربری سازه‌ای برای حفظ معماری ساختمان و با در نظر گرفتن ماندگاری این بنا طی سال‌ها و قرن‌ها به صورت یک سازه یکپارچه بتنی از فونداسیون تا گنبد‌ها ومناره‌ها طراحی گردید که برای اجرای اسکلت این بنای فاخر حدود ۳۲۰۰ متر مکعب بتن و صد‌ها تن میلگرد استفاده شد.

وی افزود:زمان مطالعه و تصمیم گیری برای طراحی تزئینات و نازک کاری مسجد و مرکز اسلامی کیش با توجه به تک رنگ بودن مسجد و استفاده از قوس‌های خفته و شباهت این بنا از این منظر با مساجد تک رنگ دوره ایلخانی به این نتیجه رسیدیم که برای تزئینات مسجد از تکنیک گچبری و حجاری سنگ استفاده کنیم و برای طراحی نقوش هنری و نظارت بخش هنری پروژه از استاد جلیل جوکار دعوت به عمل آمد تا ایشان با توانایی‌های عملی و آکادمیک خود این مسئولیت را به عهده بگیرند.

صابری گفت: اجرای گچبری‌ها بدست استاد مرتضی مطیفی فرد سپرده شد و حجاری سنگ‌ها نیز توسط آقایان کرباسی و شمسی با به روزترین تجهیزات و توانمندترین حجاران انجام شد.

وی افزود: خوشنویسی کتیبه‌های مسجد و مرکز اسلامی کیش بخط استاد احد ترابی اراکی به خط ثلث نگارش شد که بصورت گچبری و حجاری سنگ در پروژه اجرا شد.

صابری گفت: محراب مسجد با توجه به شاخصه‌های معماری مدرن به صورت یک المان که از بدنه مسجد فاصله گرفته است و در قسمت مرکزی باز شویی به سمت دیوار پشت دارد طراحی شد و دیواره‌های جنب محراب با نقوش گل و بوته ایرانی بصورت حجاری شده تزئین شدند که در مرکز این محراب به نقش یک درخت جاودانه یا درخت زندگی میرسند که بصورت گچبری اجرا شده است.

معمار این مسجد گفت: در ساخت این مسجد که نمونه‌ای کم نظیر در جهان اسلام است، تمام متریال و مصالح بکار رفته متنا سب با اقلیم مرطوب وگرم کیش انتخاب شده و در آزمایشگاه‌های معتبرداخلی وخارجی، مورد ارزیابی قرارگرفته اند، تا ماندگاری بالایی در طول زمان‌های متمادی و قرون داشته باشد.

وی گفت: برای اجرای نما‌های سنگی داخلی و خارجی تا کنون بالغ بر ۱۵۰۰ تن کوپ سنگ و ۵۰۰۰ مترمربع اسلب سنگ ازنا تهیه شده است.

معمار این مسجد گفت: برای اجرای تزئینات گچبری بالغ بر ١٠ هزار ساعت نفر در ۳ سال برای متراژ حدودا ۱۰۰۰ متر زمان صرف شده تا بدین شکل تزئینات مسجد جلوه گری کنند و از سوی دیگر برای ساخت ۴٠ لنگه درب گره چینی، ٢۵ مترمکعب چوب ساج برمه توسط استاد رادمند بکار برده شد.

صابری گفت: با توجه به پیشرفت ۹۰ درصدی ساخت پروژه پیش بینی میشود مسجد و مرکز اسلامی کیش در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با یکی از اعیاد اسلامی به بهره برداری برسد.

به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.