روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Friday, 26 April , 2024
امروز : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ - 18 شوال 1445
شناسه خبر : 37449
  پرینتخانه » سیاسی تاریخ انتشار : 25 دی 1401 - 16:54 | | ارسال توسط :
وزیر کشور:

راه اصلی برای مدیریت مصرف انرژی، صرفه جویی است/استانداری‌ها همچنان در آماده‌باش باشند

وزیر کشور گفت: راه اصلی برای مدیریت مصرف انرژی و عبور از بحران، بهبود و اصلاح الگوی مصرف و کاهش مصارف غیرضرور است.
راه اصلی برای مدیریت مصرف انرژی، صرفه جویی است/استانداری‌ها همچنان در آماده‌باش باشند

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایرنا،جلسه ستاد مدیریت بحران کشور جهت بررسی آخرین وضعیت متاثر از سامانه های بارشی اخیر و کاهش محسوس دما صبح یکشنبه (۲۵ دی ۱۴۰۱) به ریاست وزیر کشور و با حضور اعضای ستاد ملی مدیریت بحران در وزارت کشور برگزار شد.

احمد وحیدی وزیر کشور در این جلسه اظهار داشت: راه اصلی برای مدیریت مصرف انرژی و عبور از بحراندر فصل سرما، اصلاح و بهبود الگوی مصرف در کشور است و در عین حال باید نسبت به کاهش مصرف انرژی نیز اهتمام داشت.

وی افزود: در موارد بسیاری با مصرف مازاد فراوان گاز روبرو هستیم که به شبکه توزیع گاز فشار می آورد و سامانه توزیع گاز را دچار مشکل می کند که این رویه باید اصلاح شود.

وزیر کشور در ادامه بر استانداردسازی مصرف انرژی نیز تاکید کرد و گفت: در این زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد وظایفی طبق قانونی دارند که می بایست نسبت به بهینه سازی مصرف انرژی اقدام نمایند.

وحیدی خاطر نشان کرد: در برخی مراکز به وفور گاز مصرف می شود که راندمان بالایی هم ندارد که در این زمینه می توان به شیوه گرماتاب اشاره کرد که برای گرم کردن برخی محیط ها اشاره کرد که بهره وری ندارد و باعث اتلاف انرژی می شود.

وی با قدردانی از همکاری مردم برای مدیریت مصرف گاز در کشور و از وزارتخانه ها و دستگاههای مختلف و نیز صنعتگران برای همکاری در زمینه مدیریت شبکه گاز و پایداری شبکه برق تشکر کرد.

وزیر کشور با اشاره به گزارش استانداران درباره وضعیت امدادرسانی به مردم، گفت: با توجه به گزارش سازمان هواشناسی، برودت هوا در روزهای آتی ادامه خواهد داشت و نیاز است گروه های مدیریت بحران همچنان فعال باشند و رصد میدانی نقاطی که دچار افت فشار گاز می شوند را ادامه دهند.

وی بر آمادگی استان های معین برای امدادرسانی احتمالی به استان هایی که دچار مشکل می شوند، تاکید کرد.

وحیدی تداوم کار نانوایان در شرایط کنونی را ضروری دانست و گفت: پیش بینی رساندن سوخت مایع برای مناطقی که گاز کمبود وجود دارد، لازم است تا اگر دچار قطعی گاز شدیم با سوخت مایع مشکل مردم برطرف شود.

وزیر کشور بر آمادگی استان ها برای خدمت رسانی مردم در دوره برودت هوا تاکید کرد و گفت: در حوزه آموزش و پرورش و تعطیلی مدارس، ما هم مایلیم که مدارس جزو آخرین مراکز باشد که تعطیل می شود؛ درباره آلودگی هوا تعطیلی مدارس جزو اولویتی است که در دستورالعملها آمده اما در مورد سرما، تاکید بر این است که مدارس در آخرین مرحله تعطیلی باشد تا آموزش دچار مشکل نشود.

وی در مورد صنایع و تامین انرژی آنها گفت: فرض بر این است تا جای ممکن صنایع بویژه صنایع فولادی را با تامین حداقلی گاز مورد نیاز در مدار حفظ کنیم تا دچار ریختگی کوره ها نشویم.

وزیر کشور بر اطلاع رسانی دقیق و به موقع به مردم تاکید کرد و گفت: پویش «یک خانه یک اتاق گرم» با موفقیت در خراسان رضوی انجام شد و انجام آن در سایر استانها نیز کمک کننده است .

وحیدی از مردم خواست که با کاهش مصرف گاز، به سوی افزایش مصرف برق نیاورند و زیرا برق نیروگاهها هم از طریق گاز تولید می شود.

وی همچنین درباره ادارات و تعطیلی آنها نیز توضیح داد: این کار به لحاظ ضرورت رخ داد اما استانداران تلاش کنند تا حداقل نیروها برای پاسخگویی به مراجعات مردم در ادارات حضور داشته باشند تا کار مردم بخصوص در استانهایی که درجه حرارت قابل تحمل است، تعطیل نشود.

وزیر کشور درباره دوسوخته شدن صنایع نیز اظهار داشت: این موضوع در حوزه پدافند غیرعامل نیز ضرورت دارد تا موارد اینچنینی بتوان از تعطیلی صنایع جلوگیری کرد.

در جلسه ستاد مدیریت بحران که با حضور نمایندگان عضو این ستاد در وزارت کشور برگزار شد، در ارتباط زنده با استانداران استانهای درگیر بارش های زمستانی آخرین وضعیت امدادرسانی و خدمت رسانی به هموطنان بررسی شد. سردار عبداللهی نماینده نیروهای مسلح از آمادگی این نیرو برای امدادرسانی به مردم خبر داد و سایر دستگاهها نیز آخرین وضعیت و نقطه نظرات خود را برای مدیریت مصرف انرژی ارایه کردند.

ورود جبهه هوای سرد به کشورمان در روزهای اخیر از سویی و قطع گاز وارداتی از ترکمنستان سبب شده تا شبکه توزیع گاز بویژه در استان های شمال شرقی کشور با افت فشار روبرو شود؛ اکنون ۲۳ استان کشور با بارش های زمستانه برف و باران روبرو هستند و دمای هوا در برخی استان ها به زیر صفر درجه رسیده است.

در این رابطه و با هدف مدیریت مصرف انرژی در برخی استان ها مدارس غیرحضوری و کارمندان دورکار شده اند و گاز ادارات برای تامین گاز خانگی هموطنان قطع شده است.

سازمان هواشناسی روز یکشنبه – ۲۵ دی – از وضعیت جوی نارنجی و شروع بارش برف و باران شدید در ۲۳ استان خبر داد و اعلام کرد: هوای سرد تا ظهر دوشنبه در کشور ماندگار است.

هم اکنون بارش برف و باران شدید در استان‌های کرمانشاه، کردستان، لرستان، زنجان، همدان، مرکزی، قم، قزوین، البرز، تهران، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و غرب اصفهان، شمال شرق خوزستان، ارتفاعات مازندران و ارتفاعات و دامنه ایلام، غرب فارس شروع شده است.

مخاطرات فعالیت این سامانه نیز اختلال در سفرهای بین‌شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیت‌های عمرانی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، رخداد بهمن، خسارت به صنعت کشاورزی و اختلال در انتقالِ منابع انرژی به‌ویژه برق و گاز اعلام شده است.

بر اساس گزارش هواشناسی وضعیت جوی کشور تا پایان امروز نارنجی است. تا پیش از ظهر فردا دوشنبه نیز سرما و بارش‌ها در اکثر نقاط کشور ادامه خواهد شد و مجدداً در روز سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی جدید بارش ها تقویت می‌شود.

| منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.