امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
تاکید رییس جمهور بر الکترونیکی شدن خدمات بخش سلامت تا ۲۰ اسفند ماه سال جاری
به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه شورای فناوری اطلاعات با بیان اینکه یکی از مسائل مورد اهتمام دولت این بوده که مردم بدون زحمت سفر و بدون مراجعه به دستگاهها خدمات دریافت کنند، اظهار کرد: سلامت برای مردم حائز اهمیت است. در این دورهای که شاهد ابتلا به کرونا بودیم، جایگاه سلامت بیشتر روشن شد. امروز بحث این است که مردم خدمات مربوط به سلامت را در فرایند دولت الکترونیک با یک کارت و یا شماره ملی دریافت کنند.
وی افزود: حتی موضوع نسخهپیچی و اینکه مردم چقدر به آن نیاز دارند و بیمهگذاران در چه مواردی باید وارد عمل شود و چه هزینههایی را متقبل شوند، همگی باید الکترونیکی شود.
روحانی تأکید کرد: با الکترونیکی شدن بخش سلامت، هم مردم در رفاه قرار میگیرند و هم مراکز درمانی راحتتر خدمت را ارائه میکنند و هم پول را راحتتر دریافت میکنند.
رییس جمهوری ادامه داد: در بخش سلامت همه اقداماتی که لازم است، باید تا پایان سال این اقدامات انجام شود و تا ۲۰ اسفند خدماتی که در بخش سلامت ارایه می شود به صورت الکترونیک ارائه و تکمیل شود تا مردم در رفاه بیشتری قرار بگیرند.
وی با اشاره به بررسی موضوع رفاه مردم در این نشست و تصویب مقرراتی درباره آن، گفت: برخی بخشها و اقشار نیازمند حمایت هستند که البته این حمایت به طرق مختلف مانند یارانه سالهاست انجام میشود.
روحانی با یادآوری اینکه حمایتهای معیشتی که از سال ۹۸ شروع شد و ادامه دارد، افزود: البته افرادی که خیلی نیازمند نبودند در این سامانه قرار نگرفتند اما امروز ۶۰ میلیون نفر از حمایت معیشتی برخوردارند. حتی در دوره کرونا در ماههای اخیر هم دولت در ستاد کرونا و هم نمایندگان در مجلس به این نتیجه رسید که اقشاری نیاز به حمایت دارند. هماهنگی بین این دو مصوبه دولت و مجلس نیاز بود که این هماهنگی را انجام دادیم.
رییس جمهوری افزود: در چهارماه پایانی سال به حدود ۳۵ میلیون نفر از کسانی که به دلیل کرونا از کسب و کار و فعالیت بازماندند، کمک میشود که البته الان یک ماه است این کمک را دریافت کردند و سه بار دیگر نیز دریافت خواهند کرد. بنابراین در حال حاضر در هر ماه، سه نوع حمایت ارائه میشود، یک بار برای یارانه، یک بار برای حمایت معیشتی و یک بار برای موردی که ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوب کرده است.
روحانی با بیان اینکه امسال در بحث کرونا مشخص شد که دولت الکترونیک بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: بیماریهای اپیدمی به گونهای است که تماس افراد میتواند مشکل به وجود بیاورد، در شیوع کرونا مسئله فاصله اجتماعی و کاهش تردد از موارد بسیار مهم بوده است.
وی یادآور شد: اگر بخواهیم وامی به افراد مشمول پرداخت کنیم و اگر بنا بود همه اینها به بانکها مراجعه کنند، چقدر وقت تلف میشد و چقدر تجمعات به وجود میآمد. دیدیم که همه افرادی که خواستند این وام را دریافت کنند به راحتی این وام را دریافت کردند.
روحانی با بیان اینکه ۷۶ میلیون جمعیت یارانهبگیر و همه آنهایی که متقاضی برای وام بودند، توانستند از طریق این سامانهها وام خود را دریافت و از طریق همین سامانهها آن را بازپرداخت کنند، تاکید کرد: این کار و خدمت بزرگی است که دولت الکترونیک امروز به مردم ارائه میدهد و میبینیم که امروز خود این خدمت الکترونیک چه مقدار به سلامت جامعه کمک میکند.
رییسجمهوری اظهار کرد: در جلسات قبل درباره سامانه جامع تجارت قدمهای مهمی را برداشتیم و ۹ آذرماه مصوبات مهمی داشتیم که این مصوبات باید در جلسات بعدی ما تکمیل شود.
وی در توضیح این مصوبات گفت: همه انبارهای کشور، بخش گمرکات و همه صادرات و واردات، ثبت سفارشات و همه دریافتهایی که از بانک مرکزی انجام میگیرد، باید در داخل این سامانه قرار گیرد.
روحانی گفت: قدمهای بسیار خوبی برای سامانه تجارت برداشته شده که خیال مردم و مسئولان راحت میکند. یعنی همه مسئولینی که باید مطلع باشند، به صورت آنلاین مطلع میشوند که چه مقدار ارز مصرف شده، کجا مصرف شده، چه چیزهایی سفارش داده شده و چه زمانی وارد میشود.
رییس جمهوری یادآور شد: برای امنیت جامعه و امنیت قضایی و امنیت زندگی مردم بسیار مهم است که بدانند کالایی که در بازار مورد نیاز آنهاست همیشه در اختیار آنها خواهد بود. کامل کردن همه بخشهای آن سامانه هم جزو وظایف شورا قرار دارد که آن را دنبال و نهایی خواهیم کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه ما در این دولت، بار اداره کشور و منابع مورد نیاز آن را از روی دوش نفت برداشتیم و بیشتر روی دوش مالیات و عوارض و امثال آن گذاشتیم، گفت: علت این تصمیم، مقداری به خاطر این بود که شرایط به گونهای بود که مجبور بودیم این کار را انجام دهیم. اساسا بسیار مهم است که کشور از طریق خود مردم و مالیات آنها اداره شود.
روحانی افزود: نفت سرمایهای بیننسلی است، نفت برای همیشه نیست و سرمایهای است که از زیرزمین خارج میشود و در اختیار قرار میگیرد و پول آن هم باید بیننسلی باشد که مقرراتی هم در این زمینه وجود دارد. بر اساس این مقررات، بخشی از پول نفت به صندوق توسعه ملی برمیگردد تا شرکتهای غیردولتی از آن برای بهبود فعالیتهای اقتصادی خود بهرهبرداری کنند.
رییس جمهوری یادآور شد: در دنیا مسئله مالیات به عنوان یک ارزش است و اینکه فرد مالیاتش را درست و به موقع پرداخت کند و اظهاراتش هم دقیق باشد، به عنوان یک ارزش مهم اخلاقی و ملی مطرح است. به هرحال نمیشود یک نفر فعالیتهایش را درست، اظهار و مالیات آن را پرداخت کند و دیگری درست اظهار نکرده و مالیات پرداخت نکند و از این طریق جامعه را از خدمتی محروم کند و هزینهای که قانونا برای گرفتن خدمات موظف به پرداخت آن است را نپردازد.
وی با تاکید بر اینکه مالیات از این لحاظ که بار اداره کشور روی دوش آن است نیز اهمیت دارد، اعلام کرد: خوشبختانه در سالی که رو به اتمام است وضع درآمد مالیاتی دولت خوب و سازمان مالیاتی ما به خوبی فعال بوده است. امروز، مسئول سازمان مالیاتی خبر خوشی دادند و آن اینکه در سال آینده ترتیبات به گونهای است که ۷۰ درصد آنهایی که باید مالیات پرداخت میکنند، دیگر نیازی نیست به جایی مراجعه کنند و خودشان باید اظهاراتشان را از طریق همین سامانههای مالیاتی اعلام و اظهار کنند و به این ترتیب، سازمان مالیاتی خواهد توانست روی ۳۰ درصد باقی مانده متمرکز شود.
روحانی ادامه داد: دولت الکترونیک از مسائل مهم کشور است. یکی از آثار دولت الکترونیک مبارزه با فساد است و این مبارزه با فسادی که گفته میشود و مهم است که گفته شود، از طریق شفافیت امکانپذیر است؛ بخش بزرگی از مسئله فساد از طریق بحث دولت الکترونیک و الکترونیک شدن خدمات امکانپذیر است.
وی یادآور شد: اگر ارائه خدمات مربوط به سلامت از طریق الکترونیک باشد، مشکلات آن خود به خود رفع و خیال ما راحت میشود؛ در بخش مالیات هم مشکلاتی را احساس میکنیم که وقتی همه سامانههای ما الکترونیکی شوند این نگرانیها رفع میشود و ما به نقطهای میرسیم که جامعه ما به سمت سلامت حرکت میکند.
رییس جمهوری در پایان با اشاره به وضع مقرراتی در حوزه مالیات در نشست امروز گفت: همه مقرراتی که در شورای اجرایی فناوری تصویب میکنیم برای این است که فعالیت مردم و تلاش آنها راحتتر شود و وقتی هم میخواهند خدمات را از دولت یا از جاهای دیگر دریافت کنند، سادهتر و راحتتر دریافت کنند و از روبهرویی مستقیم با کارمندان که میتواند مسائلی را هم داشته باشد، عبور کنند.
حسن روحانی , رئيس جمهور , سامانه تجارت , شورای فناوری اطلاعات , همه_باهم_علیه_کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.