روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Friday, 22 November , 2024
امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 11120
  پرینتخانه » آخرین اخبار کیش تاریخ انتشار : 25 آذر 1399 - 6:21 | | ارسال توسط :

ثبت نام ۳۰۰۰ نفر متقاضی بیمه بیکاری در کیش

33 هزار و 685 نفر بیمه شده در کیش شاغل هستند که حدود 10هزار نفر در خدمات گردشگری و هتل ها فعالیت می‌کنند.
ثبت نام ۳۰۰۰ نفر متقاضی بیمه بیکاری در کیش

۳۳ هزار و ۶۸۵ نفر بیمه شده در کیش شاغل هستند که حدود ۱۰هزار نفر در خدمات گردشگری و هتل ها فعالیت می‌کنند.

به گزارش روزنامه اخبار کیش از ایلنا، محمدعلی جلایر مدیریت کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد کیش، با اشاره به تاثیر کرونا بر حوزه کسب و کار در جزیره کیش اظهار داشت: مشاغلی همچون خدمات پذیرایی  وهتل‌داری دچار آسیب شدند که حدود ۳۱۰۰ پرونده بیمه بیکاری ثبت شد و بخش زیادی از این پرونده‌ها برای کارگرانی بود که در هتل‌ها، رستوران ها ، اماکن پذیرایی و گردشگری فعالیت می‌کردند.

وی ادامه : ۳۳ هزار و ۶۸۵  نفر بیمه شده در کیش  شاغل هستند که حدود ۱۰هزار نفر در خدمات گردشگری و هتل ها فعالیت می‌کنند و  از آنجایی که یک‌سوم بیمه شدگان کیش در بخش هتل‌ها و خدمات پذیرایی فعال هستند  فلذا شیوع ویروس کرونا لطمه بزرگی در  اشتغال بخش گردشگری وارد کرده است.

وی با اشاره به حدود ۳۰۰۰ نفر  در کیش با ثبت درخواست،  تقاضای بیمه بیکاری در ایام تعطیلات کرونایی داشتند ادامه داد: بسیاری از افراد از پنجم اسفند یا اول فروردین ماه بیکار شدند و تا اوایل خرداد ماه بیمه بیکاری خود را گرفتند و از ابتدای خرداد ماه برخی مشاغل فعالیت خود را شروع کردند البته آنهایی که به چرخه فعالیت  بازگشتند نیز با ظرفیت  کامل نتوانستند فعالیت کنند. کارگرانی که در هتل‌ها فعالیت می‌کردند برخی هتل ها کارشان را شروع نکردند، مجدداً برای آنها  مقرری بیمه بیکاری اصلی پس از بیمه بیکاری کرونایی، برنامه ریزی و اجرا شد.

وی ادامه داد:  همزمان با شیوع کرونا در سطح کشوربه سرعت یک سامانه برای ثبت درخواست بیمه بیکاری طراحی شد تا نیاز به حضور فیزیکی نباشد و بر اساس ثبت‌نام و پس از بررسی، حقوق بیمه بیکاری پرداخت شد. بعد از پایان بحث فورس ماژور، سامانه جدیدی باعنوان سامانه جامع روابط کار طراحی شد و با همکاری وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی  زیر سامانه بیمه بیکاری در سامانه مذکور  راه اندازی  گردید و از آنجایی که مناطق آزاد به سامانه  جامع  روابط کار متصل نشده است ما به صورت دستی تقاضاهای مراجعین را در ادارات کار ثبت کردیم و ۵۷۰ نفر از ۳۰۰۰ نفری که از ابتدا ثبت‌نام کرده بودند به دلیل آنکه بیکاری‌شان تداوم داشت،  بیمه بیکاری آنها  برقرار شده  و هم‌اکنون به‌روز این تقاضاها بررسی می‌شوند.

جلایر ادامه داد: حدود ۱۵ الی یک ماه زمان برقراری بیمه بیکاری در وضعیت فعلی طول می‌کشد و این زمان از وقتی که فرد در سامانه ثبت‌نام می‌کند تا زمان برقراری بیمه بیکاری  به طول می‌ انجامد زیرا سوابق باید در چند بخش بررسی شود ولی حداکثر یک ماه بیشتر طول نخواهد کشید. البته اینکه فرد خودش بیکار شده باشد و یا کارفرما او را اخراج کرده باشد تفاوت دارد همچنین هدف اول ما این است که برای فرد بیکار، کار ایجاد کنیم و اگر نتوانستیم کاری برای او مهیا کنیم، برای او بیمه بیکاری برقرار می شود.

وی درباره کارگرانی که بیکار شدند اما نه بیمه داشتند و نه قرارداد، ادامه داد: کلیه کارفرمایان موظفند که کارگران خود را بیمه کنند و اگر کسی بیمه پردازی نداشته باشد بیمه بیکاری به او تعلق نمی‌گیرد البته در سابق اجرای  ماده ۱۴۸قانون کار در مناطق آزاد اجباری نبوده و به  همین خاطر برخی کارفرمایان، کارگران خود را بیمه نمی‌کردند. ولی  بعد از  صدور رای ۳۶۶  هیات عمومی دیوان عدالت اداری، در مناطق آزاد هم کارفرمایان همانند سرزمین اصلی  باید کارگران خود را بیمه کنند و اگر کارگری شکایت کند که او را بیمه نکرده است، کارفرما ملزم به  پرداخت سرانه حق بیمه کارگر نزد سازمان تامین اجتماعی می شود و برای استفاده از بیمه بیکاری حداقل  باید شش ماه برای او حق بیمه پرداخت شده باشد ولی اگر کارگری قراردادش تمام شده باشد، باید یک سال سابقه بیمه برای بهره مندی از  بیمه بیکاری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه قرارداد کار باید در سه نسخه تنظیم شود، ادامه داد: یک نسخه دست کارگر، یک نسخه در دست کارفرما و یک نسخه هم نزد اداره کار  محل  خواهد بود و با راه اندازی جدید سامانه کار و خدمات اشتغال  کیش،  به نشانی job.kish.ir دیگر نیاز نیست  که کارفرمایان قرارداد را دستی بیاورند بلکه می‌توانند بر روی سامانه هوشمند کار  کیش بارگذاری کنند و هم‌اکنون سایت ما بانک جامعی از اطلاعات کارگران است.

جلایر با اشاره به حذف کارت اشتغال از سال ۹۷ به بهانه تسریع در صدور مجوز ها گفت: ما به شدت موافق هستیم که هرچه سریعتر مجوز ها صادر شود تا  شاخصه کسب و کار در منطقه ارتقا یابد و باید به سمتی حرکت کنیم تا سرمایه‌گذاری که در جزیره قصد سرمایه‌گذاری دارد با کمترین زمان بتواند مجوزهای لازم را بگیرد.

وی ادامه داد: برخلاف تصور رایج ، نوشتن قرارداد بیشتر به نفع کارفرما است تا کارگر، زیرا این قرارداد یک حدودی را تعیین می‌کند و کارگر و کارفرما در مناطق آزاد در ذیل ۵۱ ماده مقررات اشتغال فعالیت  می کنند در حالی که در قانون کار ۲۰۳ ماده  وجود دارد و بخشی از ۱۵۲  ماده باقیمانده از قانون کار سرزمین اصلی در مناطق آزاد  بصورت توافق  فی مابین کارگر و کارفرما در قرارداد کار  گنجانده شده ، فلذا قراردادهای کار در مناطق آزاد، اهمیت ویژه ای دارد.

وی ادامه داد: در مناطق آزاد، هدف از مقررات اشتغال، اجرای منعطف اصول اصلی قانون کار  با  توافق بین کارگر و کارفرما است و اگر کارفرمایی قرارداد ننویسد، کارگر حق و حقوق خود را از دست نمی‌دهد بلکه  کارفرما انعطاف موجود در مقررات اشتغال را ازدست می دهد و در موارد اختلاف همه ۲۰۳ ماده  قانون کار سرزمین اصلی بر روابط  کارگر وکارفرما  مترتب  می گردد.

وی ادامه داد: ما در سال ۹۸ تعداد ۱۰۰۸ پرونده حل اختلاف در جزیره کیش بررسی کردیم که رقم بسیار بالایی است زیرا در برخی استان‌ها تعداد اختلافات کار به ۵۰۰ پرونده هم نمی‌رسد  فلذا کیش در این خصوص  حدود رتبه هشتم  در سطح استانهای  کشور است. علت آن هم  بالا بودن گردش مالی ، فرصت های شغلی فراوان  وحضور پرتعداد نیروی انسانی مهاجر  در جزیره کیش است ، در کیش ما معضل بیکاری نداریم و نرخ بیکاری در کیش کمتر از ۴ درصد است.

وی ادامه داد: فعال شدن پروژه‌های عمرانی در سال‌های اخیر کمک زیادی به ایجاد اشتغال کرده است و هم‌اکنون حدود ۶۰ هتل و مراکز اقامتی گردشگری در حال ساخت است. همچنین توسعه زیرساخت‌های جزیره مانند مخابرات، آبرسانی و فعالیت های عمرانی سازمان باعث شده تا جزیره به نیروی کار زیادی نیاز داشته باشد در حالی که ما  حدود۳۸۰ جویای کار ثبت‌نام  شده داریم که در جستجوی مشاغل  خاص و عمدتا” اداری هستند و در صورتی که در کیش، کارفرماها به شدت به دنبال نیروی کار هستند و یک کارگر روزانه حدود ۱۵۰ تا۲۰۰هزار تومان گاها” درآمدداشته وحتی کارگران افغانستانی زیر این مبلغ کار نمی کنند.

وی ادامه داد: حقوق کارگران خدماتی کمتر از کارهای ساختمانی است اما حداقل حقوق قانون کار همه‌جا رعایت می‌شود و جابجایی و گردش نیروی کار در جزیره کیش بالاست و اگر کارگری ببیند جایی حقوق بهتری می‌دهند به جای جدید می‌رود در حالی که اگر کارفرما با او قرارداد ببندد او دیگر نمی‌تواند به راحتی محل کار خود را ترک کند.

نویسنده : تحریریه اخبار کیش | منبع خبر : ایلنا
برچسب ها
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.