روزه نفس
۞قال اميرالمومنين عليه السلام:صوم النفس عن لذات الدنيا انفع الصيام.۞ ۞اميرالمومنان علي عليه السلام فرمود: روزه نفس از لذتهاي دنيوی سودمندترين روزه هاست.۞ غرر الحكم، ج 1 ص 416 ح 64
Saturday, 23 November , 2024
امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ - 22 جماد أول 1446
شناسه خبر : 14210
  پرینتخانه » آخرین اخبار کیش, ورزشی تاریخ انتشار : 01 اسفند 1399 - 11:06 | | ارسال توسط :

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

بازیکنان اسکواش کیش که روزگاری حرف اول اسکواش ایران را می‌زدند، حالا به دلیل تخریب نزدیک به ۴ ساله کورت‌های تمرینی در کیش، خانه به دوشانی اند که از خانه بیرون شده و میهمان تیم‌های دیگرند.
مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

به گزارش  روزنامه اخبار کیش از خبرگزاری صداوسیما ، ورزش اسکواش کیش که ورزش اول جزیره هم محسوب می‌شود یا بهتر است بگوئیم می‌شد، روزگاری یکه تاز عرصه اسکواش کشور بود و هر جا نام اسکواش مطرح بود؛ نام محمد رضا صادقپور، برادران کتابفروش، برادران شاملی، سجاد زارعیان، خواهران علی نژاد، فرشته اقتداری، سحر صارمی و ورزشکاران متعدد دیگر به میان می‌آمد، ورزشکارانی که از کیش برخاسته و نام کیش را با عضویت ۱۷ ورزشکار در تیم ملی اسکواش، ماندگار کردند.  

از حیات تا مَمات
ساخت کورت‌های مجزا برای آقایان و بانوان سال ۸۲ تکمیل و تحویل موسسه ورزش کیش شد. تنها یک سال کافی بود تا جوانان جویای نام کیش خود را در سطح اول اسکواش کشور مطرح کنند و نام اسکواش کیش را بر سر زبان‌ها بیندازند. دورانی طلایی که با قهرمانی‌های متعدد بازیکنان کیش در رده‌های پایه شروع شد و کم کم به قهرمانی‌های تیمی در سطح اول اسکواش کشور کشیده شد.
در هیچ مسابقه‌ای نبود که ورزشکاری از کیش حضور یابد و رده‌ای از قهرمانی را کسب نکند. این روند با استخدام و به کار گیری مرتضی خان، مربی مطرح پاکسانی استحکام و استمرار بیشتری به خود گرفت و در نهایت منجر به سه قهرمانی پیاپی در لیگ برتر برای اسکواش کیش شد. گا‌ها ملی پوشان این رشته، همگی از بازیکنان کیش بودند و در نهایت افتخارات مهمی هم در رده بین المللی برای کشور به ارمغان آوردند. 

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

  روز‌های خوش اسکواش کیش ناگهان با تصمیمی عجیب که در ابتدا خوشایند به نظر می‌رسید، به پایان رسید و کورت‌های کیش به زیرِ تیغِ جراحیِ تعمیر و بازسازی رفت. عملیاتی که قرار بود شش ماهه تمام شود، اما حالا وارد چهارسالگی خود می‌شود.

از ستاره سازی تا ستاره چینی
مسوولان ورزش کیش از همان ۱۷ سال پیش یعنی سال ۸۲، با به خدمت گرفتن یک مربی پاکستانی که در رشته اسکواش از ورزشکاران مطرح آسیا و یا حتی جهان هست استفاده کرد و این نشان از برنامه ریزی آینده نگر برای این ورزش نوپا در جزیره داشت. سیاوش امیر مکری به عنوان اولین رئیس هیئت و جهان یوسف زئی به عنوان اولین دبیر هیئت اسکواش کیش، ثاقب خان چهره نام آشنای ورزش اسکواش پاکستان را در کیش به خدمت گرفتند تا ستاره سازی اسکواش کیش از همان روز‌های نخست رقم بخورد.

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

سال ۸۳ را باید سرآغاز افتخارآفرینی اسکواش بازان کیش دانست. از سال ۸۳ تا سال ۹۷ اسکواش کیش در تمامی رده‌های سنی، مقام‌های اول تا سوم را چه در بخش پسران و چه در بخش دختران ازآن خود کرد. ۱۳ دوره قهرمانی بزرگسالان کشور توسط محمد رضا صادق پور، قهرمانی‌های متعدد در المپیاد اسکواش ایرانیان توسط محمد رضا صادق پور، سعید و علی کتابفروش، سهیل شاملی، پریا و پریسا علی نژاد و تابا تقوی، چندین دوره قهرمانی کشور توسط سحر صارمی و فرشته اقتداری و حالا با روی کار آمدن نسل جدید اسکواش کیش همچون سجاد زارعیان، علیرضا شاملی، مجتبی کفیلی، امیرحسین جمالی زاده، محمدرضا جعفرزاده، امیر پارسا رستگار، فربد کیوانفر، آرین اعتمادی و علیرضا رضایی کسی جلودار قهرمانی‌های این جوانان کیشوند نبود. اوج کار اسکواش بازان کیش درست جایی رقم خورد که نمایندگان کیش با حضور مرتضی خان مربی بعدی خود، باز هم از پاکستان، توانستند سه سال پیاپی یعنی در فاصله سال‌های ۹۴ تا ۹۷ قهرمان لیگ برتر اسکواش کشور شوند.

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

 اما به ناگاه در سال ۹۶ با تصمیم سازمان منطق آزاد کیش قرار بر این شد که کورت‌های اسکواش تعمیر و بازسازی شوند که همین تصمیم تیشه‌ای به ریشه اسکواش کیش بود. تیشه‌ای که حرکت پرشتاب قهرمانی‌های متعدد ورزشکاران کیش را متوقف ساخت و در اوج اقتدار ورزشی، این تیم را وادار به رکودی آزاردهنده به مدت چهار سال کرد. بعد از این تصمیم تیم‌های دیگر استان‌ها که سودای قهرمانی‌های کیش را در سر می‌پروراندند، به راحتی ستاره‌های کیش را چیدند و با خود با شهرشان بردند. مرتضی خان سرمربی سر شناس کیش هم به استرالیا مهاجرت کرد. 

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

از قهرمانی لیگ تا بازی‌های آسیایی افتخار آفرینی‌های کیش در ورزش اسکواش تنها به قهرمانی‌ها و پیروزی‌های داخلی محدود نشد و کم کم اسکواش ایران در مسابقات منطقه ای، آسیایی و جهانی با حضور قهرمانان اهل کیش، نامی برای خود دست و پا کرد. سجاد زارعیان و علیرضا شاملی را باید سرآمد ورزشکاران اسکواش باز ایرانی دانست که توانستند در مسابقات فراملی بار‌ها و بار‌ها پرچم ایران را به اهتزار درآورند. 

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!
مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

             سجاد زارعیان که به دلیل عملکرد درخشانش حالا به پرافتخارترین ورزشکار ورزش‌های راکتی در کشور تبدیل شده است، توانست در دوران ورزشی خود که همچنان هم ادامه دارد، عناوینی همچون قهرمانی در مسابقات بین المللی پنانگ مالزی، سومی انفرادی و تیمیِ مسابقات آسیایی، قهرمانی‌های متعدد در مسابقات بین المللی به میزبانی ایران و همچنین قهرمانی در چندین دوره مسابقات نشنال کلوز را ازآن خود کند.
علیرضا شاملی دیگر چهره مشهور اسکواش کشور هم که رکوردار بیشترین مدال آسیایی اسکواش است را هم باید به عنوان یکی از ورزشکاران موثر بین المللی ایران در این رشته ورزشی دانست. کسب دو مدال سومی آسیا در بخش جوانان، قهرمانی در مسابقات بین المللی اتریش و دو دوره قهرمانی و نائب قهرمانی مسابقات بین المللی قطر هم را باید از مهمترین افتخارات علیرضا شاملی عنوان کرد.

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!
مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

شاملی و زارعیان که سابقه قهرمانی تیمی در رقابت‌های غرب آسیا را هم در کارنامه خود ثبت کرده اند توانسته بودند به همراه فرشته اقتداری بانوی اسکواش باز کیش جواز حضور در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی را هم بدست بیاورند و در این رقابت‌ها شرکت کردند. علاوه بر حضور درخشان ورزشکاران کیش در این رشته، مسوولان این رشته در کیش هم توانسه اند به بدنه فدراسیون اسکواش اضافه شده و این هم دیگر افتخار ورزش اسکواش برای کیش است. غلامرضا جهانشاهی که هم اکنون رئیس هیئت اسکواش کیش محسوب می‌شود، به عنوان مشاور رئیس فدراسیون تعیین شده است و علی کتابفروش قهرمان سابق اسکواش ایران و دبیر فعلی اسکواش کیش، به عنوان رئیس کمیته مسابقات فدراسیون اسکواش در حال فعالیت است.

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

از تعمیر تا تحقیر
با روی کار آمدن تیم محمد ابراهیم انصاری لاری که جانشین علی اصغر مونسان در جزیره کیش شده بود، زمزمه‌های تعمیر و بازسازی اماکن ورزشی کیش هم به گوش رسید. سرانجام ۲۴ بهمن ۹۶ بود که معاون عمرانی سابق سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه: اجرای عملیات بازسازی اماکن ورزشی از سالن اسکواش آغاز می‌شود گفت: قرار است ظرف مدت شش ماه کل سالن‌های اسکواش کیش بازسازی شوند.

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

  مصطفی خانزادی این را هم اعلام کرد که این بازسازی‌ها در اماکن ورزشی با اعتباری بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان اجرا می‌شود و قرار است سالن‌های اسکواش با سپرده شدن به پیمانکار در کمترین زمان تعمیر شود، اما با این اقدام برون سپاری، ورزش اسکواش در جزیره کیش به کُمایی چهار ساله فرو رفت. ورزشکاران این رشته هم به مرور زمان یکی پس از دیگری دست از تمرینات حرفه‌ای اسکواش کشیده، خانه نشین شدند، به تیم‌های دیگر در استان‌های دیگر پیوستند و یا به رشته‌های ورزشی دیگر روی آورده اند. اتفاقی که موجب شد به مدت دو سال تا کنون از جزیره کیش هیچ تیمی در هیچ رده‌ای به مسابقات اعزام نشود. تعمیری که با تخریب زمین ها، سودای پیشرفت اسکواش را در سر می‌پروراند، حالا نتیجه‌ای جز تحقیر ورزش اسکواش کیش نداشته است.
وقتی پای صحبت‌های سجاد زارعیان، علیرضا شاملی، مجتبی کفیلی و دیگر ورزشکاران کیش نشستم جز حسرت آرزو‌ها و زمان‌هایی که از دست می‌رود چیزی نمی‌گفتند و برایشان اینکه تعویض کف سالن و بتونه و رنگ دیوار‌ها باید چهار سال طول بکشد تعجب آور بود.
رئیس اسکواش کیش در پیگیری ما می‌گوید: در سال ۹۶ تعمیر و بازسازی سالن اسکواش بدون اطلاع هیئت و موسسه ورزش کیش اتفاق افتاد و اگرچه قرار بود شش ماه تمام شود، اما به دلیل اختلافات متعدد با پیمانکاران، این تعمیر چهار ساله شده است.
غلامرضا جهانشاهی با انتقاد از اینکه بدون هیچ مشورت و کار کارشناسی هر دو کورت بانوان و آقایان به صورت همزمان تخریب شد گفت: به راحتی می‌شد یکی از سالن‌ها را برای تمرین آزاد گذاشت تا وقفه‌ای در تمرین ورزشکاران ایجاد نشود. جهانشاهی با بیان اینکه بعد از گذشت ۴ سال، تنها کورت آقایان آماده شده است اعلام کرد: کورت بانوان همچنان خراب است و قابل استفاده نیست.

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

معاون عمرانی وقت سازمان منطقه آزاد کیش تاکنون در دو مورد پیگیری ما اعلام کرده به دلیل خلف وعده پیمانکار، ساخت زمین‌ها به طول انجامیده است. مصطفی خانزادی در بازدید مشترک با واحد خبر از زمین‌ها در تیر ۹۸ قول داد کمتر از سه ماه، زمین‌ها تحویل شوند، اما این وعده تاکنون ادامه یافته است.
داستان وعده و وعید‌های راه اندازی سالن اسکواش کیش سر دراز دارد. سرپرست موسسه ورزش وتفریحات سالم کیش که حالا رئیس فدراسیون ورزش‌های عشایری و روستایی است در آبان ۹۹ از راه اندازی قریب الوقوع این سالن‌ها خبر داد و گفت: طرح بهسازی سالن اسکواش کیش با تغییر پیمانکار درحال انجام است.

از نونهالان تا بزرگسالان، احیای اسکواش کیش شاید وقتی دیگر
اگرچه زمزمه راه اندازی سالن اسکواش کیش در روز‌های پایانی سال ۱۳۹۹ به گوش می‌رسد و طیبی مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش هم تاکید کرده: پروژه بهسازی سالن اسکواش با مساحت ۱۲۵۰ مترمربع با پنج کورت بین المللی، سالن بدنسازی، فضا‌های اداری، رختکن و سرویس‌های بهداشتی، امکانات برودتی، روشنایی، تجهیزات صوتی و ایمنی و باظرفیت ۲۰۰ نفر برای تماشاگران تا بهمن به بهره برداری می‌رسد، اما اکنون که پایان بهمن است؛ باز هم خبری از افتتاح نیست.
صحبت‌های دبیر هیئت اسکواش کیش نکته مهمی داشت که هر کارشناسی را به تفکر وا می‌دارد. علی کتابفروش می‌گوید: در روز‌هایی که مدال‌های مسابقات مختلف به نام ورزشکاران کیش رقم می‌خورد، به فکر تقویت تیم‌های پایه در کیش بودیم تا آینده این رشته در جزیره تضمین شود، اما با تخریب و توقف فعالیت اسکواش در کیش و ایجاد این وقفه طولانی، هم ملی پوشان و ورزشکارانِ رده‌های مختلف کیش دچار افت شدید شدند و هم ذخیره‌ای برای این رشته در کیش وجود ندارد.

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

او تاکید می‌کند: برای پشتوانه سازی در اسکواش کیش حداقل به پنج تا شش سال زمان نیاز است تا بار دیگر طرح‌های استعدادیابی به ثمر برسند و پایه‌های مختلف اسکواش در کیش احیا شوند.
مسوولان سازمان منطقه آزاد کیش مدعی این هستند که بعد از گذشت سال ها، حالا چند سالی هست که برای پرداخت حقوق کارکنان خود با مشکلی روبرو نیستند و بسیاری از بدهی‌های سازمان داده شده است. فعالیت‌های عمرانی از سر گرفته شده اند و برای طرح‌های نیمه کاره کیش هم برنامه زمانبندی در نظر گرفته شده است. اما سوال اینجاست چرا ورزش کیش در انتهای لیست رسیدگی مسوولان قرار دارد؟
به نظر می‌رسد وعده‌های ورزشی مسوولان کیش به این زودی رنگ واقعیت به خود نگیرند. بلاتکلیفی سازه آبی رنگ استخر قهرمانی کیش، وضعیت بلاتکلیف مجموعه سوارکاری، تعلل چند ساله در اضافه شدن چند زمین تمرینی جدید به زمین فوتبال کیش، نیاز جزیره به حداقل یک سالن چند منظوره دیگر و بالاخره نبود یک زمین ویژه فوتبال ساحلی در کیش، همه و همه نشان می‌دهد کسی به فکر گردشگری ورزشی به معنای واقعی کلمه نیست. 

مرگ تدریجی یک رویا؛ کسی از اسکواش کیش خبر ندارد؟!

کمرنگ شدن و محو یک نسل طلایی در اسکواش کیش، زنگ خطری جدی برای ورزش جزیره است. کیش اگر می‌خواهد همچنان مقتدرانه خود را پیش رویِ توسعه در کشور بداند، نیازمند برنامه ریزی با پشتوانه و مطالعه شده است. برنامه ریزی‌هایی که هم ابعاد انسانی طرح‌ها را بسنجد و هم در انتخاب پیمانکاران، شفافیت و تجربه را ملاک قرار دهد.

| منبع خبر : خبرگزاری صداوسیما
برچسب ها
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.